Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Prahls order inför derbyt: "Få stopp på Henke"

Henrik Larsson visade mot AIK med all önskvärd tydlighet att han är tillbaka och i form. Trelleborg är varnade inför derbyt och tränaren Tom Prahl tar hotet på allvar.

- Vi måste få stopp på Henke och spelet runt honom eftersom han också gör omgivningen så bra, säger tränaren Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

TRELLEBORG

Skador/avstängningar: Mattias Thylander (s), Max Fuxberg (s), Mattias Nylund (s), Zoran Jovanovic (s), Magnus Andersson (a)
 
Preliminär startelva: Viktor Noring - Dennis Melander, Peter Abelsson, Jens Sloth, Yousef Fakhro - Kristian Haynes, Thommie Persson, Joakim Nilsson, Andreas Wihlborg - Joakim Sjöhage, Andreas Drugge.
 
Håll ögonen på:
Joakim Sjöhage fick äntligen göra mål på nytt i allsvenskan i förra omgången. Brukar vara het på hösten. Kanske kan det lossna nu.
 
TFF-snack: - Motståndet är det starkaste tänkbara och det hade varit lättare att möta dem för några veckor sedan. Nu är HIF helt ordinarie och i sina bästa stunder spelar de den mest publikfriande fotbollen i Sverige, säger Prahl.

- Målet för oss nu är att hamna på den övre halvan. Vid topp 8 går en gräns för bonussystem från förbundet och det skulle vara viktigt för föreningen. Sedan vill vi, för vår egen skull, bli bättre än tiondeplatsen i fjol.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar: Pär Hansson (s), Marcus Bergholtz (s)
 
Preliminär startelva:
Daniel Andersson - Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, Andreas Landgren, Marcus Lantz, René Makondele - Rasmus Jönsson, Henrik Larsson.
 
Håll ögonen på: Henrik Larsson, nu är han tillbaka på allvar. Är något så kopiöst betydelsefull för HIF. Kommer bli enormt viktig i jakten på en Europaplats till nästa säsong.
 
HIF-snack: - Senast hade vi en startelva som liknar mer den ordinarie. Det betyder såklart jättemycket. Sedan har det varit en period där vi kunnat träna ordentligt, säger tränaren Bo Nilsson till HIF-TV.

- Vi är tillbaka där vi är som bäst. Vi har en bra aggressivitet i spelet, vinner bollen i bra position, har bra omställningsspel och löper mycket runt bollen för att skapa möjligheter till bollhållaren att hitta bra passningsalternativ.  

FotbollDirekt-kommentar: - Både Trelleborg och Helsingborg kommer till derbyt med en riktigt bra match i bagaget. HIF slåss fortfarande för en Europaplats och har en bra chans att nå dit. Värre är det för Trelleborg som just ligger i ett ingenmanslands och kommer ligga kvar där till allsvenskan är över. Kommer säkert blixtra till i enstaka matcher. Annars är det bara en transportsträcka.

Publicerad 2009-09-27 kl 01:10
Annons
Annons
Annons