Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Prahls träning för hård – TFF inför vilodag

11å

Trelleborgs FF tvingar Tom Prahl att dra ner på träningen.
Skälet: man tror att klubbens många skador hänger ihop med träningsdosen.
- Andra lag vilar dag två efter match, vi kunde köra dubbla pass, säger Peter Andersson, sjukgymnast, till fotbollskanalen.se.

Efter att Trelleborgs FF drabbats av mängder av skador det senaste året - varav flera av dem korsbandskador på Jonas Bjurström, Mattias Nylund, Mattias Thylander, Mikael Bengtsson och Emil Mårtensson - insåg klubben att man var tvungen att utreda vad som gått snett. Att drabbas av så många korsbandsskador är långt över det normala.

Enligt vad Per Herbertsson, överläkare på ortopedkliniken i Lund, tidigare berättat för Sydsvenskan ligger normalkvoten på korsbandskador i ett allsvenskt lag på en per säsong.

ANNONS

Trelleborg har därför gjort en stor översyn av träningsförhållanden och även både mängden och längden på träningarna som Tom Prahl och hans team håller. Man jämförde även med andra allsvenska klubbar och kom till slut fram till att Trelleborg ska dra ner på träningarna.

- Vi tränar mer individuellt och så har vi tittat på hur träningarna ligger rent tidsmässigt. Det handlar bland annat om hur man tränar i förhållande till match. Vi kunde träna ett till två pass dag två efter match, då ökar risken att man tar stryk, säger Peter Andersson som är sjukgymnast.

- De flesta i Sverige gör så att man återhämtningstränar dag ett efter match och sedan vilar man dag två efter match för oftast är man inte återställd förrän på tredje dagen, säger han.

Blir det nu så att spelarna får vila dag två i fortsättningen?

- Ja, exakt, säger Andersson.

Trelleborgs ordförande Per-Anders Abrahamsson vill inte gå så långt som att ge Prahls hårda träningar all skuld, men han medger att det tränas hårt.

- Vi har en träningsvolym som vi aldrig haft tidigare i historien, säger han till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Både Per-Anders Abrahamsson och Peter Andersson vill inte ge Tom Prahls hårda träningsschema hela skulden för skadproblemen laget dragits med.

- Det är inte bara träningsdosen utan underlaget och förhållandena totalt sett, säger Abrahamsson som säger att träningsförhållandena, framförallt under försäsongen är för dåliga.

- Vi har en uttjänt konstgräsplan, det finns inga som duger i hela Trelleborgsområdet. Vidare är grusplanerna undermåliga.

Sjukgymnast Peter Andersson håller med sin ordförande när de gäller de dåliga träningsförhållandena.

- Det är förödande för spelarna, säger han och syftar framförallt på underlaget som man tvingas träna på under försäsongen. Vi tror att det slitaget är något som de sedan har med sig under säsongen.

Publicerad 2009-08-29 kl 14:18

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto