Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

PREMIÄR - Banda: "Spelarna tycker att vi har för låg målsättning"

Fotbollskanalen.se tar tempen på Djurgården och låter tränaren Carlos Banda komma till tals.

Vilka vinner allsvenskan?
- Jag tror det blir en öppen allsvenska men måste jag säga något så tror jag på Elfsborg.

Er målsättning?
- Klubbens uttalade målsättning är topp 10. Jag vet att det är spelare som kommenterat det och tycker att det är för lågt men jag tycker att det är realistiskt. Vi har startat en resa precis. Topp 10 utesluter ingenting. Vi får ingen press på oss men ska förbättra resultatet från förra året.

Varför är ni bättre i år?
- Vi har använt mycket av den energi som skapades i och med att man klarade sig kvar i allsvenskan. Jag tror nyförvärven, revanschlusten och vår strävan att utveckla alla spelare kommer ge resultat.

Färdigvärvat?
- Ja, som det ser ut nu. Finns alltid en liten, liten dörr öppen om vi skulle få en skada eller något liknande.

Vem är viktigaste spelaren i laget?
- Om Mattias Jonson håller sig skadefri så kommer han bli oerhört viktig.

Är han även den spelare som ni minst gärna vill släppa till en konkurrent?
- Ja, och våra nyförvärv. Jag tror att kontinuitet är en framgångsfaktor.

Vem i ditt lag får sitt genombrott? Du kanske?
- Ja, precis…men jag ser nog hellre att en spelare får det. Jag hoppas att någon av de spelare som hade en mindre bra säsong ifjol och som var med i den jobbiga resan kan få revansch. Och det är ju en ganska stor grupp.

Vem är näste landslagsman i din klubb?
- Jag tror på Kasper Hämäläinen, men ok han har spelat några landskamper. I så fall Joona Toivo i finska landslaget. Han är komplett och har både offensiva och defensiva spetskvalitéer. Han är följsam, brytsäker, passningssäker och har ett bra huvudspel.

Delat ledarskap eller ej?
- Det är en klubbfråga egentligen om hur de vill ha det, säger Banda som är medveten om att Djurgården på senare år haft problem med att få ihop sin målsättning med just delad tränarsyssla.

- Om det ska gå bra eller dåligt tror jag att det är mer komplext än så. Sedan finns det många tränare som utåt sett är ensamma utåt men så är det delat ledarskap i det dagliga arbetet. Och så är det ju hos oss att vi har även målvaktstränare och utvecklingstränare.

- Man behöver inte vara överens om allt. Huvudsaken att man har gemensamt mål att vinna matcher och utveckla spelare.

Vem skulle du helst vilja ha från annat lag?
-
Jag är nöjd med de spelare jag har.

Vad heter er fanclub?
- Järnkaminerna.

Bästa bortaarenan?
- Kan Råsunda betecknas som bortaarena? Ett fullsatt derby är kittlande förstås – inte lika mycket som att gå ut på ett fullsatt Stadion – men hoppas på stort stöd där också

Favoritlag utanför Sverige?
- Jag har flera. Jag gillar såklart Barcelona och Real Madrid på olika sätt. Barcelona för kontinuiteten, deras talanger och sättet som de spelar på. Real för deras tradition och vinnarkultur.

I Chile?
- Universidad de Chile. De är lite Djurgården. De har haft en storhetsperiod under 2000-talet, tappade lite men är tillbaka nu, säger Banda som berättar att han varit och tittat på många matcher i Santiago.

- Har man möjlighet ska man åka ner och titta på ett derby mellan Universidad och Colo Colo. 80 000 fanatiska supportrar.

Bäste spelare genom tiderna? Sverige och utomlands.
- Maradona. I Sverige…Gre-no-li var ju framstående men dem har jag aldrig sett. I modern tid så hade Thomas Brolin ett otroligt fotbollintellekt och tog Sverige till stora framgångar som betydde otroligt mycket. Zlatan förstås. Men jag tror han kommer att ta ytterligare kliv och då kommer han utan tvekan att bli Sveriges störste spelare genom tiderna.

Publicerad 2010-03-11 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons