Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

PREMIÄR - "Chibuike - en man för Lagerbäcks landslag"

Fotbollskanalen.se tar tempen på Häcken och låter tränaren Peter Gerhardssson komma till tals.

Vilka vinner allsvenskan?
- Elfsborg, jag säger så varje år och någon gång måste jag ju få rätt.

Er målsättning?
- Vi tittar inte resultatmässigt på placeringar. Målet är att etablera oss i allsvenskan och det är en lång process. Däremot vill vi prestera bättre fotboll än förra året.

Varför är ni bättre i år än i fjol?
- Det är väl två saker. Vi har fortsatt att utveckla vårt passningsspel och så har vi en kontinuitet i spelartruppen.

Färdigvärvat?
- Till sommaren vet man aldrig. Men menar du just nu, så ja. För tillfället sitter vi nöjda.

Vem är viktigaste spelaren i laget?
- Svårt att säga en enskild person. Men Paulinho har sett väldigt bra ut på försäsongen.

Vem skulle du minst gärna släppa till en konkurrent?
- Det blir väl Paulinho då.

Vem i ditt lag får sitt genombrott?
- Jag hoppas ju att det blir Emil Wahlström. Han har fått mycket förtroende när Tom Söderberg varit borta på försäsongen. Emil har sett väldigt bra ut.

Vem är näste landslagsman i din klubb?
- Det vore väl roligt om Lars Lagerbäck tog ut John Chibuike till Nigerias VM-trupp. Nu vet ju inte jag exakt hur det ser ut på den inhemska marknaden men jag tror att Lagerbäck har koll på John. Han har definitivt kvaliteter för att kunna lyckas internationellt.

Delat ledarskap eller ej?
- Det beror nog väldigt mycket på hur man jobbar. Men vi har ju team runt lagen i dag så skillnaden blir kanske inte så där enorm. Man samarbetar med assisterande tränare och så vidare. Men jag är absolut öppen för att köra med dubbelt ledarskap i framtiden. Tydlighet kan däremot vara en fördel om man har en ensam huvudansvarig.

Vem skulle du helst vilja värva från annat lag i allsvenskan?
- Jag brukar säga Daniel Sobralense i Kalmar och det står jag fast vid. Han har bra teknik och speluppfattning och går dessutom att använda på flera olika positioner.

Bästa bortaarenan?
- Jag säger Olympia. Jag har ju varit i HIF tidigare så det är kanske lite av nostalgiskäl. Men sedan tycker jag att det är en väldigt vacker arena, den finaste vi har kanske i Sverige. Och så är ju inte Hammarby kvar i allsvenskan, vilket gör att jag inte kan välja Söderstadion.

Favoritlag utanför Sverige?
- Arsenal, dem har jag följt i alla år. Jag är glad över att hålla på en klubb som spelar positiv fotboll och som dessutom jobbar med kontinuitet och långsiktighet. Det är väldigt positivt när Arsene Wenger släpper fram talanger som man inte hört talas om tidigare.

Bäste spelare genom tiderna? Sverige och utomlands.
- Tomas Brolin. Han var en komplett spelare, teknisk, hade speluppfattning, gjorde mål. En av de största 94 när Sverige tog brons. Dessutom är det en skön kille privat. Jag tycker om personen och spelaren Tomas Brolin. Utomlands har jag alltid varit svag för Liverpools Kenny Daglish. En Brolintyp på många sätt.

Hur är du som tränare – blir det hårtorken eller den mer kramgoa stilen?
- (skratt) Jag kramar de som ska kramas och så blir det hårtorken när det behövs. Det är situationsanpassat och individuellt. Men jag är känslomänniska och använder både och.

Publicerad 2010-03-11 kl 11:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons