Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

PREMIÄR - Gaistalangen ska blomma ut: "Drömmer om Premier League"

Gais talangfulle innermittfältare Johan Mårtensson planerar att slå igenom på riktigt 2010.
- Jag ska vara mer offensiv, lovar han.

Enligt Gais tränare Alexander Axén är Johan Mårtensson en man för landslaget i framtiden och mittfältaren är stolt över vitsorden.
- Det är jättekul att höra det. Det känns som om att jag har tagit ett steg till i år och har blivit lite starkare och lite snabbare, säger han till fotbollskanalen.se.

För att bli bättre är det framför allt två saker som ska utvecklas, den ena är fysiken.
- Jag har jobbat mycket med den fysiska biten och jag vill bli snabbare och starkare. Det känns också som att det börjar göra lite resultat så här efter två riktiga allsvenska försäsonger.

Den andra är att våga sig högre upp i banan.
- Jag vill bli mer offensiv och kanske slå lite fler avgörande passningar och göra några mål. Förra året gjorde jag inga mål och hade bara en assist, typ. Jag vill bli lite farligare.

Mårtensson berättar själv att passningsspelet, spelförståelsen och arbetskapaciteten är hans främsta egenskaper och Alexander Axén nämner nästan exakt samma ord. Samtidigt är det inte lätt att bara jobba offensivt i Gais. Med en spelare som Wanderson framför sig måste man tänka bakåt ibland också.
- Han är ju ganska offensiv. Men han jobbar faktiskt bra i det defensiva också. Samtidigt är det offensiva hans huvuduppgift så man får ju tänka efter lite när han drar iväg.

Får ni lagkamrater speciella direktiv för hur ni ska få ut mer av Wanderson?
- Nej, det är ingenting vi pratar om. Men han är ju en skitbra spelare och han ska ha bollen så mycket som möjligt - det är inget att hymla om.

Mårtensson gjorde förra året sin första riktiga säsong som allsvensk startspelare och han är tacksam för förtroendet.
- Det gick både upp och ner förra året, jag blandade och gav. Men det var väldigt viktigt att jag fick spela i alla fall. Jag gjorde ändå 25 matcher från start och det är väldigt viktigt när man är ung.

Men det var inte självklart att det skulle bli Gais. Egentligen skulle Mårtensson skriva på för Hammarby, men stockholmarna missade sin chans och blev blåsta på målsnöret.
- Jag var nästan klar för Hammarby men det drog ut på tiden. Då ringde Gais dåvarande tränare Magnus Pehrsson och jag valde dem.

- Magnus Pehrsson hade sett mig i en internmatch med landslaget. Och han verkade vara en jättebra tränare så jag nappade direkt.

Även om Johan Mårtensson trivs bra i Gais drömmer han givetvis om större arenor, större matcher och hetare ligor.
- Jag vill komma vidare och se hur långt jag kan gå. Testa att spela i en bättre liga, säger han.

Vad är drömmen?
- Premier League. Och jag tror att den skulle passa bäst också, om jag fick välja mellan de stora länderna. Den är även roligast publikmässigt eftersom det är högst tempo.

Publicerad 2010-03-10 kl 12:38
Annons
Annons
Annons