Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

PREMIÄR – Prahl gör målkungen till ytter: "Inte läge att sätta sig på tvären"

Firad och uppvaktad skyttekung i superettan – nu väntar allsvenskt kantspel för Mattias Adelstam.
- Jag spelar där tränaren säger åt mig, säger Trelleborgs nyförvärv Mattias Adelstam till fotbollskanalen.se.

Ängelholm gjorde en bra säsong i förra årets superetta och var länge med i jakten på en allsvensk kvalplats. En stor del i lagets framgångar hade anfallaren Mattias Adelstam som delade skytteligavinsten med Mjällbys Markus Ekenberg.

Efter målfesten i superettan var det flera klubbar som hörde av sig men det blev till slut en flytt neråt på kartan, men uppåt i seriesystemet – till Trelleborgs FF.

Men det finns en risk, om man väljer att se det så, att det inte blir lika många mål från Adelstams fötter i år. Tom Prahl har nämligen en plan.
- Han sade redan från början att han ville spela in mig som yttermittfältare, säger Adelstam.

- Jag har spelat där en hel del nu under vintern och det känns bättre nu än vad det gjorde i början, men det är fortfarande ovant. Man ställer ju inte om över en natt precis.

Men du protesterade inte när han ville skola om dig?
- Nej, jag vill ju spela till varje pris. Jag är ju ny så det är inte läge att sätta sig på tvären och säga ”där tänker jag inte spela”. Det är ju inte för inte Tom har varit allsvensk tränare så länge. Jag får bara göra så gott jag kan och försöka använda det som tog mig hit och jobba hårt.

Magister Prahl hymlar själv inte med målsättningen för TFF – man siktar på att komma femma-sexa.
- Jag tycker att det är en bra målsättning, det är klart att vi ska sikta högt. Folk kan nog underskatta os eftersom vi kanske inte har så stora stjärnor. Men vi är ett bra lag med bra spelare, det är inte bara att komma till Vångavallen och ta poäng. Kan vi bara lyfta bortaspelet så är målsättningen inte långt borta.

Publicerad 2010-03-13 kl 13:55
Annons
Annons
Annons