Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Premier League-klubbar studerar Hamad

Jiloan Hamads CL-succé har gett eko. På måndag när Sverige U21-kvalar mot Litauen finns flera Premier League-klubbar på plats för att studera MFF-mittfältaren.

- Ja, det är klubbar från Premier League och Eredivisie som kommer och tittar, säger Hamads agent Innocent Okeke till FotbollDirekt.se.

- Jag vill inte nämna namn, men det är fem klubbar från England och Holland som kommer och tittar och det finns ett konkret intresse från de här klubbarna. De har studerat Jiloan tidigare och är väldigt seriösa.

Jiloan Hamad har varit föremål för utländska klubbars intresse i flera år men blivit kvar i Malmö FF. I april förlängde den 20-årige mittfältaren sitt kontrakt till 2013, trots den utländska uppvaktningen.

Måndag kväll möts Sverige och Litauen på Guldfågeln Arena i Kalmar och MFF-talangen ska specialstuderas. Efter insatserna i Champions League-kvalet och den matchvinnande distanspärlan mot Glasgow Rangers har intresset intensifierats, säger hans agent.

- Han är redan välkänd. Många europeiska klubbar har så bra scoutingverksamhet så det behövs inga större matcher, de har koll på de unga spelarna.

- Men hans insatser i CL-kvalet har gjort att intresset höjts. Man vill förstås se att en spelare håller också i stora internationella matcher.

Hamad sa själv nyligen att han känner sig redo att lämna MFF efter allsvenskans slut. Men Okeke tonar ner det hela - det är ingen brådska ut i Europa.

- Jiloan kommer ju få flera chanser att visa upp sig också i Europa League-gruppspelet och det finns redan ett stort intresse. Vi behöver inte skynda iväg någonting.

- Sedan är det ju upp till MFF också hur de ser på saken. Han är 23 år när kontraktet går ut, det är ingen ålder alls.

Publicerad 2011-09-05 kl 09:36
Annons
Annons
Annons