Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Premier League-veteranen om allsvenska comebacken: "Jag tvekade aldrig"

Englandsveteranen tvekade aldrig över att komma tillbaka till Allsvenskan.

Michael Svenssons comeback i den allsvenska fotbollen är klar. Det stod klart tidigare i veckan när han efter åtta år utomlands valde att skriva på ett tvåårskontrakt som assisterande tränare i Halmstad.

– När jag fick erbjudandet trodde jag inte att det var sant. Det tog mig inte många minuter att tacka ja, säger Michael Svensson till Hallandsposten.

34-åringen som haft en ledsamt skadefylld karriär hann göra 25-landskamper och spelade i VM-slutspelet 2002. SM-guld blev det med Halmstad 2000, liksom en FA-cupfinal med Southampton 2003.

Nu är han överväldigad över att snabbt få börja en ny karriär efter att tidigare i år tvingats ge upp som spelare.

- Tajmingen perfekt när jag fick chansen i HBK, konstaterar han. Själv är jag en person med vinnarskalle och det hoppas jag ska avspegla sig i min coaching. Året Halmstad haft oroar honom. Svensson har genom åren hela tiden engagerat sig i hur det sett ut för Halmstad.

– Det har varit ett tungt år och jag har lidit med klubben. Det är mentalt jobbigt att hela tiden spela med kniven mot strupen, men de klarade av det och har på så vis blivit mentalt starka.

– Därför tror jag att vi helt klart kan förbättra positionen och nå en högre tabellplacering 2010. För det finns talang i laget. Jag blev imponerad i flera matcher och det känns otroligt inspirerande att komma tillbaka hit.

Publicerad 2009-12-20 kl 12:40
Annons
Annons
Annons