Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pressen efter Örlund stör inte Maanoja

Daniel Örlund lämnar med största sannolikhet AIK till nästa säsong. Då hamnar ett tungt ansvar på 23-årige talangen Tomi Maanojas axlar. Men denne räds inte uppgiften.

- Han (Daniel) gjorde en kanonsäsong men jag ska inte försöka spela som honom. Jag ska försöka spela som mig själv, Tomi Maanoja. Jag vet vad jag kan och kan jag bara hålla en bra nivå hoppas jag kunna vara med och konkurrera i det finska landslaget.

Och där är konkurrensen minsann inte lätt med tanke att förbundskaptenen Stuart Baxter hämtar sina målvakter de högsta brittiska ligorna.
Men det märks ändå en viss oro på Maanoja inför den kommande säsongen. Inte så mycket oro över att han klarar att fylla den stora kostymen som förstemålvakt i AIK med spel som regerande mästare och i Champions League och allt vad det innebär - nej en oro att ens kunna spela.

- Det är omöjligt att säga i dagsläget vilken nivå jag kommer att hålla när allsvenskan börjar. Jag vet inte hur det går för mig att spela matcher ens - om det håller att spela. Men någon press känner jag inte, säger Maanoja till FotbollDirekt.se .

Hur långt har du hunnit i din rehab? - Jag har stegrat den lite men jag jobbar mest på att bygga upp konditionen och jag hoppas ha hunnit ikapp i januari, då jag kan koncentrera mig på annat.

När försäsongsmatcherna drar igång räknar du med andra ord att kunna spela? - Ja, det räknar jag med. Då får vi se om det fungerar.

Publicerad 2009-11-18 kl 12:49
Annons
Annons
Annons