POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Processen igång för eventuellt samgående mellan MFF och LB07: "Diskuterat det här lång tid i LB07"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Om föreningarnas förslag går igenom på extrainsatta årsmöten så kommer stora delar av LB07 gå in i Malmö FF den 1:a januari 2020. Den första kontakten kring förslaget var runt mars.

På fredagen bekräftades Fotbollskanalens avslöjande om ett samarbete mellan Malmö FF och LB07. Det har tagits ett inriktningsbeslut angående samgående av föreningarna, där idén är att stora delar av LB07 ska gå in i MFF. Det handlar framför allt om ungdomsverksamheterna och damelitlaget. 

En första kontakt togs från LB07:s sida i ungefär mars, och samtalen tog fart någon månad senare. Enligt Fotbollskanalens källor ska Tommy Larsson, vice ordförande i LB07 och vars företag sponsrar MFF, ha varit en av de drivande parterna i början.

- Det blir lätt så eftersom jag är här så mycket på Stadion, men de facto är att vi har diskuterat det här i LB07:s styrelse under en lång tid, att MFF skulle vara intresserade, säger Larsson till Fotbollskanalen. 

Det första som händer nu är ett informationsmöte för MFF:s medlemmar, klockan 17.30. För att allt ska kunna gå igenom så måste det röstas om det via extra årsmöten i respektive föreningar. I LB07 lär ett sådant möte hända någon gång i senhöst, eventuellt i oktober, och i MFF lär det inte ske innan november.

Vad händer då om exempelvis medlemmarna i MFF inte röstar igenom det?

- Då bara jobbar vi vidare, säger MFF:s vd Niclas Carlnén. 

- Vi har fortfarande uppdraget sedan 2016 om det inte förändrats. Att få ihop en flickfotboll framför allt, då är det uppdraget. Den ambitionen hade vi redan innan frågan kom från LB07. 

Föreningarnas förhoppning är att om det röstas igenom på bägge årsmötena, så ska samgåendet vara genomfört 1:a januari 2020.

Publicerad 2019-09-13 kl 15:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå