Förra året tog Stabaek hem Tippeligan. Nu går det tungt. Daniel Nannskog, Fredrik Berglund och Pontus Farnerud fick alla dåliga betyg i helgen. Bättre gick det för de forna Elfsborgs-kompisarna Samuel Holmén och Lasse Nilsson som stod för bra insatser. Det här och mycket annat i veckans proffskoll.

02 - Inte godkänd
00 - Dålig
- 3 - mycket dålig

Alexander Farnerud, Bröndby, 21/4 mål
Mindre lyckad insats borta mot Nordsjälland (2-1) och petades till helgens hemmamöte med Odense (0-0). Fick hoppa in med 28 minuter kvar att spela.

Jon Jönsson, Bröndby, 9/0
Tvingades utgå redan i paus mot Nordsjälland och många var oroliga att försvararen hade drabbats av ett bakslag efter sig långa skadefrånvaro. Det visade sig dock inte vara någon större fara och Jönsson kan spela i nästa omgång.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 25/2

32-åringen spelade 90 minuter i veckans bägge matcher.

Samuel Holmén, Bröndby, 27/3
Satte sitt fjärde mål för säsongen i 2-1-segern över Nordsjälland. Mittfältaren spelade också hela den mållösa tillställningen mot Odense.

Andreas Klarström, Esbjerg, 25/0
1-3 mot Ålborg i veckan följdes upp med en 3-2-seger i mötet med Vejle i helgen. Klarström fick betyget 7/12 av onside.dk.

Alexander Östlund, Esbjerg, 6/0

Försvararen missar resten av säsongen.

Fredrik Björck, Esbjerg, 22/0

7/12 i betyg av onside.dk mot Vejle. Spelade också hela matchen mot Ålborg.

Andreas Augustsson, AC Horsens, 10/0
Mycket jobbig vecka för Horsens. 1-5 mot Randers följdes upp med 0-2 i mötet FC Köpenhamn på hemmaplan. Spelade 90 minuter i bägge matcherna och fick 7/12 i betyg av onside.dk för sin insats mot FCK.

Rawez Lawan, AC Horsens, 25/2
Blekt betyg mot Köpenhamn, 02/12, där han också drog på sig sin andra varning för säsongen. Spelade också mot Randers.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 0/0

Sitter fast på avbytarbänken.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 13/0
Spelade i veckans bägge matcher: Midtjylland (2-1) och Horsens (2-0). 7/12 i betyg för sin insats mot Horsens.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 25/1
Fick också betyget 7/12 mot Horsens. Spelade också hela veckokampen mot Midtjylland.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 7/0
Får ingen speltid för tillfället hos Köpenhamn.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 12/1
Spelade inte i veckan.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 21/0
Fanns på banan hela matchen med Bröndby (1-2) i veckan. Dahl drog då också på sig ett gult kort. Bänkades och fick hoppa in i helgmötet med Århus (0-1).

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 25/1
Den centrala försvararen är given i startuppställningen. Däremot ingen vidare insats mot Århus, 02/12 i betyg av onside.dk.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 23/0
Samma betyg som backkollegan Kibebe. Också 90 minuter mot Bröndby.

Björn Runström, Odense 23/6
Har det riktigt tungt för tillfället. Satt på bänken hela toppmatchen mot Bröndby (0-0). Däremot fick anfallaren 20 minuter när Odense krossade Vejle (5-0) tidigare i veckan.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 9/0
Randers tog en riktigt fin skalp i helgen. Laget bortabesegrade regerande mästarna Ålborg med 2-1. Mittbacken belönades med betyget 7/12. Spelade också 90 minuter mot Horsens (5-1).

Tobias Grahn, Randers, 6/0
Var tillbaka från skada och spelade 45 minuter mot Horsens. Däremot fick han ingen speltid mot Ålborg.

Valentino Lai, Vejle, 21/1
Byttes in i paus mot Esbjerg (2-3).

Andreas Johansson, Ålborg, 26/6
Ålborg har hamnat i en svacka. Noll poäng i veckan mot medelmåttiga lag som Esbjerg (1-3) och Randers (1-2). Johansson byttes ut med 20 minuter kvar att spela mot Randers och fick svagt betyg, 02/12

Martin Olsson, Blackburn, 8/0
Satt på bänken, men fick aldrig hoppa in i hemmamötet med Wigan (2-0).

Sebastian Larsson, Birmingham, 37/1
Dubbel olycka för Larsson. Först missade Birmingham chansen att gå upp i Premier League efter 1-2 hemma mot Preston. Sedan skadade sig Larsson och tvingades byta efter 53 minuter. Birmingham får en ny chans att gå upp när sista omgången avgörs nästa helg.

Johan Elmander, Bolton, 26/5
6/10 i betyg av Sky Sports för sin insats i 1-1-matchen mot Aston Villa. Elmanders måltorka håller i sig. Inte något mål sedan mitten december.

Fredrik Stoor, Fulham, 2/0
Ingen speltid den här veckan heller. Matchen mot Stoke slutade 1-0.

Astrit Ajdarevic, Leicester City, 4/0
Fick spela nästan en halvtimme i 2-2-matchen borta Scunthorpe United. Leicester är redan klara för The Championship nästa säsong.

Michael Svensson, Southampton, 4/0
Långtidsskadad. Det är redan klart att Southampton åker ur The Championship.

Jonas Olsson, West Bromwich, 24/2
Skickade in det betydelsefulla 1-0-målet när WBA tog en livsviktig seger i jakten på ett nytt kontrakt. Matchen mot Sunderland slutade 3-0. WBA har en minimal chans att behålla sin Premier League-existens. 7/10 i betyg av Sky Sports.

Erik Edman, Wigan, 0/0
Var som vanligt fast på bänken hela matchen. Den här gången blev det 0-2 mot Blackburn.

Frankrike

Petter Hansson, Rennes, 29/0
Spelledig i helgen. Rennes möter tabelltvåan Bordeaux hemma på onsdag.

Kim Källström, Lyon, 27/2
Stod för en klart godkänd insats i den mållösa kampen mot Paris SG. 6/10 i betyg av tidningen L´Equipe. Efter sju raka serieguld är Lyon bara trea för tillfället.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 12/3
Spelade inte.

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 28/2
90 minuter när AEK spelade 1-1 i sista seriematchen för säsongen mot Ergotelis. AEK slutade fyra i tabellen.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 21/0
Panathinaikos avslutade med en 3-1-seger mot OFI. Det var Nilssons sista seriematch i Grekland. Nu flyttar han till Danmark och Bröndby. Panathinaikos slutade trea.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/1
Fick ingen speltid i 1-1-mtchen mot redan klara seriesegrarna AZ Alkmaar.

Rasmus Lindgren, Ajax, 21/2
Mittfältaren saknades på nytt.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 30/3
Spelade 90 minuter i mittförsvaret när Groningen misslyckades med att spräcka Willem II:s (0-0) målnolla.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 25/0
Saknades återigen på grund av en lårskada.

Marcus Berg, FC Groningen, 29/17
Skadade sig i förra omgången och saknades i helgen.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 10/1
Den tidigare Kalmar och Halmstad-anfallaren fick hoppa in med 20 minuter kvar att spela hemma mot Twente (1-1).

Viktor Elm, Heerenveen, 11/4
Satte ett mål och skickade Heerenveen vidare till final i den inhemska cupen efter 2-0 mot Volendam. Däremot spelade inte Elm i helgens ligamatch.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 28/0
Ny Isaksson-nolla när PSV borta vann över Heracles Almelo med 2-0.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 12/5
Spelade ensam i anfallet och lämnade planen utan mål, men med ett assist i bagaget.

Lasse Nilsson, Vitesse, 12/3
Precis som senast gjorde Nilsson en bra match. Vitesse vann med hela 6-1 hemma mot FC Utrecht och Nilsson spelade fram till 4-0-målet som Paul Verhaegh satte i nät.

George Mourad, Willem II, 16/3
Hade något överraskande fått ta steget ner på mittfältet i den mållösa tillställningen mot Groningen. Mourad byttes ut efter 67 minuter.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 31/20
Hade en blek dag på jobbet och Napoli fick ligan att leva ytterligare en omgång. Inter förlorade borta med 0-1. Zlatan är nu tvåa i skytteligan igen.

Olof Mellberg, Juventus, 24/2
Var äntligen tillbaka i seriespelet igen, men det går fortsatt tungt för Juventus som bara fick 2-2 mot Reggina. Mellberg fick sin tredje varning för säsongen.

Albin Ekdal, Juventus, 3/0

Norge

Andreas Tegström, Fredrikstad, 3/1
Fick chansen från start för första gången den här säsongen, men gjorde inget avtryck i 0-1-förlusten hemma mot Ålesund. 3/10 i betyg av tidningen Dagbladet.

Johan Dahlin, Lyn, 5/0
Vaktade som vanligt Lyns mål. Laget förlorade något överraskade med 1-2 på hemmaplan mot nykomlingen Sandefjord. 4/10 i betyg av Dagbladet.

Rickard Nilsson, Lyn, 0/0

Marcus Andreasson, Molde, 3/0

Är tillbaka med besked. Mittbacken var en av Moldes klart bästa spelare i 1-2-förlusten mot Viking. Fick betyget 6/10 av Dagbladet.

Mattias Moström, Molde, 3/0
Är fortfarande skadad.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 5/0
5/10 i betyg av Dagbladet när Rosenborg bortabesegrade Lilleström med 2-1.

Mikael Lustig, Rosenborg, 5/0
Var tillbaka från start efter avstängningen. Byttes ut med 20 minuter kvar att spela när Rosenborg jagade mål. 4/10 i betyg.

Rade Prica, Rosenborg, 6/3
Fick bara spela i en halvtimme, men hann ändå med att bli målskytt och utsedd till planens bäste spelare. 7/10 i betyg av Dagbladet.

Daniel Nannskog, Stabaek, 6/3

Det går tungt för norska mästarna. 0-1 i helgen mot Strömsgodset. Dåligt betyg för Nannskog, 3/10.

Fredrik Berglund, Stabaek, 2/0
Fick chansen från start för första gången. Tung match och samma bleka betyg som Nannskog. Berglund byttes ut med 17 minuter kvar.

Fredrik Risp, Stabaek, 3/0

Johan Andersson, Stabaek, 0/0

Pontus Farnerud, Stabaek, 6/1
Spelade 90 minuter och fick betyget 4/10 i betyg av Dagbladet.

Pontus Segerström, Stabaek, 0/0

Är, precis som Johan Andersson, långtidsskadad.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 0/0

Ytterligare en svensk i Tippeligan som går skadad.

Joel Riddez, Strömsgodset, 6/0

Tog säsongens första trepoängare via 1-0 mot regerande mästarna Stabaek (1-0). Riddez fick syna det gula kortet och tilldelades betyget 4/10.

Bovar Karim, Tromsö, 0/0

Skadad.

Marcus Sahlman, Tromsö, 1/0

Målvakten satt som vanligt på avbytarbänken.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 6/0
Mycket bra insats av Arnefjord mot Fredrikstad (1-0). Mittbacken kvitterade ut betyget 6/10 i tidningen Dagbladet.

Johan Arneng, Ålesund, 6/1

Mittfältaren fick snäppet sämre betyg, 5/10.

Saudiarabien

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 20/4

Spelade mot Al-Ahli (3-1) i Asiens motsvarighet till Champions League. I hemlandet är det slutspel som gäller. 0-0 mot Al Nasr.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 27/0
I den mycket jämna tabelltoppen förlorade Basel serieledningen igen till FC Zürich. Safari spelade 90 minuter i 1-1-matchen mot tabellsexan Bellinzona. Fanns också med i helgmatchen mot Vaduz (1-0).

Dusan Djuric, FC Zürich, 29/7

Var tillbaka i startelvan igen och tackade för förtroendet genom att göra ett mål mot Aarau (3-0). Fick också 78 minuter mot Young Boys. Även den matchen slutade 3-0.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 25/9

Var tillbaka i startelvan och spelade 69 minuter när Valladolid förlorade borta mot Mallorca (0-2).

Turkiet

Erkan Zengin, Besiktas, 2/0

Fick ingen speltid i 2-0-segern mot Eskisehirspor.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 2/0
Landslagsmittfältaren är fortfarande skadad.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 11/0
Spelade på nytt 90 minuter i bortamatchen mot Werder Bremen (2-3) när Bochum tappade en 2-0-ledning. 4/6 (omvänd skala) i betyg av tidningen Kicker.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0
Fanns inte med i truppen.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 13/0
Fick återigen chansen från start i mittförsvaret. Spelade 90 minuter och betyget 3/6 av Kicker för sin insats mot Hertha Berlin (0-1).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 26/7
Passade fram till ett mål när Bremen vände 0-2 till seger 3-2 mot Bochum. Byttes ut strax efter assisten och tilldelades på nytt svagt betyg av Kicker, 4,5/6 (omvänd skala).

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 5/1
Spelade 86 minuter när Seattle hemma vann över San José med 2-0.

Antou Jallow, Portland Timbers, 0/0
Fick ingen speltid i premiären.

Johan Claesson, Portland Timbers, 0/0

Spelade från start i premiären och drog på sig ett gult kort efter 20 minuter när Portland förlorade borta mot Vancouver Whitecaps (0-1).