POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Proffskollen - Hete Mellberg nätade igen

Olof Mellberg gjorde två mål mot Albanien. När han återvände hem till Grekland och Olympiakos fortsatte han i samma stil och gjorde mål också mot Asteras. Även Daniel Majstorovic skrev in i sig i målprotokollet. I Danmark blev det också säsongens första mål för ett par svenskar och i Norge glänste två tidigare AIK-spelare. Här är veckans proffskoll.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 12/2 90 nya minuter under bältet för den tidigare Hammarbyförsvararen när Bröndby spelade 1-1 mot Midtjylland.

Jon Jönsson, Bröndby, 3/1
Ännu ingen comeback i sikte för den skadade svensken.

Mikael Nilsson, Bröndby, 10/0 Inget spel för Nilsson mot Midtjylland, som fick tillbringa hela matchen på bänken.

Samuel Holmén, Bröndby, 9/2 Hade skadeproblem under landslagssamlingen men hade inga problem att spela 90 minuter mot Midtjylland.

Alexander Farnerud, Bröndby, 11/1 Den gamla vanliga visan för Farnerud - spel från start men tidigt utbytt i andra halvlek. Denna gång lämnade han planen i den 67:e minuten.  

Fredrik Björck, Esbjerg, 11/1 Första målet för säsongen för Björck, när han i den sista matchminuten grejade Esbjergs kvitteringsmål efter en tilltrasslad situation i den sista matchminuten i matchen mot Silkeborg (2-2). Då hade Esbjerg reducerat bara tre minuter innan på straff.

Alexander Östlund, Esbjerg, 0/0 På väg tillbaka hos Esbjerg efter skada men alltjämt utanför matchtruppen.

Andreas Klarström, Esbjerg, 11/0
Tillbaka från start mot Silkeborg efter avstängningen senast. Utbytt i den 78:e minuten.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0 Fortsatta skadeproblem för Fribrock, som försöker kämpa sig tillbaka och hoppas  på en comeback inom kort.

Mikael Rynell, Esbjerg, 7/0 Hoppade in på det centrala mittfältet i paus men gjorde inget större avtryck i matchen.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 3/0 Den tidigare Djurgårdsanfallaren har tidigare bara fått gjort minutlånga inhopp i matchslutet. Mot Silkeborg fick han 17 minuter på planen men utmärkte sig inte nämnvärt.

Johan Wiland, Köpenhamn, 5/0 Höll nollan på nytt när bottenlaget Köge besegrades med 2-0. Stabilt spel av svensken som ser till att det blir svårt för lagledningen att ta tillbaka skadade Jesper Christiansen när denne är i speldugligt skick igen.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 9/1 Precis som Fredrik Björck passade Mikael Antonsson på att göra sitt första mål för säsongen. Han gav FCK ledningen redan i den 22:a minuten, då han fick pannan på en frispark från Oscar Wendt och bjöd på ett mycket stabilt spel i övrigt. Fick högt betyg av sporten.dk av vilka han fick betyget 10 (näst högsta tänkbara betyg) och omdömet "En nivå över de andra"

Peter Larsson, Köpenhamn, 7/0 Några svaga insatser innan landslagsuppehållet följde Larsson upp med en helgjuten i bortamatchen mot nästjumbon Köge. Spel i 90 minuter för den tidigare HBK-försvararen.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 12/1
Precis som tidigare under säsongen gjorde Wendt en bra insats i FCK:s försvar och är så ordinarie man bara kan bli för tillfället.

Dino Avdic, Köge 0/0 Platsar ännu inte hos Köge, som föll med 0-2 mot FC Köpenhamn.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 12/0 Ännu en förlust för Kibebes Nordsjälland. Den tidigare AIK-försvararen spelade 90 minuter när Nordsjälland förlorade med 0-2 mot serieledande Odense.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 10/4 Inget mål denna gång från Lawans sida men 90 nya minuter på planen för ex-mff:aren.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 1/0 Utanför matchtruppen när Nordsjälland förlorade med 0-2 mot Odense.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 9/0 Tillbaka från start hos Randers när laget spelade 1-1 mot Ålborg. Blev av B.T utsedd planens bäste spelare hos Randers och fick betyget 4 och omdömet "Godkänd match"

Tobias Grahn, Randers, 6/0 Grahn, som haft svårt att få chanser hos Randers fick hoppa in i paus mot Ålborg och gjorde bra ifrån sig. Kvitterade ut betyget 7 av B.T.   

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0 Än en gång bänknötare hos Ålborg.

Louay Chanko, Ålborg, 11/1 Stort spel av Chanko på Ålborgs mittfält. Bäste spelare på planen i Ålborg av tidningen B.T och fick betyget 7 och omdömet: "Alltid bollsökande".

Andreas Johansson, Ålborg, 11/3 90 minuter i Ålborgs anfall mot Randers (1-1). Drog på sig ett gult kort i den 21:a minuten, vilket var det enda utmärkande för hans del.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 1/0
Alltjämt utanför Midtjyllands matchtrupp. Går och väntar på januarifönstret, så att han kan byta klubb.

Björn Runström, Odense, 2/0 Nämen, vad hände i lördags? Runström var både med i matchtruppen och fick hoppa in mot Nordsjälland - låt vara att inhoppet skedde på tre minuters stopptid och var för att målskytten Peter Utaka skulle få extra applåder från publiken, det var ändå mer än vad Runström fått göra de senaste månaderna.  

NORGE
Abgar Barsom, Fredrikstad, 20/1
Barsom var inblandad i mycket i 3-0-segern mot Odd. I samband med 1-0 blev han anklagad av Odds tränare för ett felaktigt inkast. I 50:e minuten fick han ett gult kort som gör att han är avstängd i nästa omgång och var nära att bli utvisad i 64:e minuten och hade också ett par fina frisparkar och hörnor. Hans insats bedömdes vara värd 5/10 av VG.

Mattias Andersson, Fredrikstad, 17/6 Ingen fantastisk insats mot Odd Grenland, trots att han nickade in 1-0 i den 23:e minuten. Fick också titta på det gula kortet och var också på vippen att få ytterligare ett gult. Utbytt i 83:e minuten. Brände väldigt många målchanser och fick nöja sig med betyget 3/10 hos VG.

Jimmy Tamandi, Lyn, 5/0 Inget spel för Tamandi, som för proffskollen berättar att han stod över matchen mot Strömsgodset (0-1) på grund av en smäll på ena foten.

Rickard Nilsson, Lyn, 10/0 Spel från start ännu en gång för tidigare Trollhättespelaren. Inget nämnvärt avtryck mot Strömsgodset och 4/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 25/0
0-0 borta mot Viking för redan klara mästarna Rosenborg och Dorsin spelade högerback. Som vanligt kom han runt och levererade några farliga inläggslägen som hade kunnat resultera. 6/10 i betyg av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg, 23/4
Strålande insats i den första halvleken - mer anonym i den andra och det drog tyvärr ned betyget för försvararen som på nytt spelade 90 minuter. 4/10 blev betyget hos VG.

Rade Prica, Rosenborg, 26/15 Precis som Zlatan i matchen mot Danmark, så var Prica i en helt egen division mot Viking jämfört med sina lagkamrater men förmådde ändå inte att göra mål. 7/10 av VG och utsedd till planens bäste spelare.

Fredrik Berglund, Stabaek, 24/6 Bara 22 minuters spel denna gång för Berglund. Orsaken var den utvisning som Johan Andersson drabbades av i den 14:e minuten. Tränaren valde att säkra upp med ytterligare en försvarsspelare och då fick Berglund vackert lämna planen. Det hjälpte inte med extra gubbar hemåt, det blev förlust med 0-4 för Stabaek mot Kjell Jonevrets Molde.

Daniel Nannskog, Stabaek, 27/12 Tio minuter innan Moldes ledningsmål hade Nannskog en jättechans att ge sitt Stabaek ledningen men fri med målvakten sköt Nannskog rakt på målvakten Lillebakk. Kom bort i takt med att Stabaek backade hem och fick nöja sig med betyget 3/10.

Johan Andersson, Stabaek, 6/1 Speciellt lång speltid blev det inte för Johan Andersson denna gång. Fällde först Mame Biram Diouf i den femte minuten och fick gult kort för det tilltaget. När han sedan fällde Mattias Moström i den 14:e minuten fick han titta på sitt andra gula kort för eftermiddagen och sedan gå med raska kliv mot duschen.

Pontus Farnerud, Stabaek, 26/4 Spelade tills det var åtta minuter kvar, då han fick finna sig i att bli utbytt. Gjorde inte bort sig men glänste inte heller och VG tyckte att hans insats räckte till 5/10.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0 90 nya minuter för Segerström i Stabaeks försvar. Kom till en fin avslutsmöjlighet med fem minuter kvar men sköt över. 5/10 tyckte VG att hans insats var värd denna gång.

Joel Riddez, Strömsgodset, 26/1 Riddez spelade stabilt men inte mer i Strömsgodsets försvar i segermatchen mot Lyn (1-0). I den 70:e minuten följde han med upp i ett anfall men sköt i burgaveln.

Marcus Sahlman, Tromsö, 3/0 Handskadan verkar mer svårläkt än först befarat - alltjämt utanför Tromsös matchtrupp.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 26/0 Tillbaka från avstängning - och det med besked. Helgjutet försvarsspel mot Start (seger 1-0) av den tidigare AIK:aren och VG ansåg att Arnejord var planens bäste spelare och begåvade honom med 6/10 i betyg.

Johan Arneng, Ålesund, 25/2 Ett par tuffa dueller hade kunnat gett Arneng gult kort i mötet med Start men klarade sig från varningar. Men VG var inte speciellt nöjda med Arnengs insats och han fick nöja sig med 4/10 i betyg.

Marcus Andreasson, Molde, 20/0 Återigen spel från start som ytterback för Andreasson. Hade en "vanlig dag på jobbet" när Molde vann med 4-0 mot Stabaek. 5/10 tyckte VG att Andreassons insats var värd.

Mattias Moström, Molde, 24/2 Andra målet för säsongen var en riktigt delikatess av Moström. Tog bollen på egen planhalva, avancerade mot Stabaeks mål och från 16 meter tryckte han av och fick drömträff. Bollen satt stenhårt i målvaktens högra kryss och 2-0 var ett faktum i en match som slutade 4-0 till Molde. Spelade sedan fram Pape Paté Diouf till 3-0. Utbytt i 71:a minuten efter väl utfört dagsverke. 5/10 i betyg av VG.

HOLLAND

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 5/1 Satt på bänken från start när Ajax besegrade Willem II med 4-0. Fick hoppa in med sju minuter kvar.

Rasmus Lindgren, Ajax, 0/0 Alltjämt utanför Ajax matchtrupp.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 5/0 Egentligen skulle det ha stått en etta målkolumnen för Elm efter mötet med Twente (förlust 2-3). I den 60:e minuten sköt Elm ett skott som Twentes försvarare Wisgerhof skickade in i eget mål och till ledning för Alkmaar med 2-1. Elm hade bara ett par minuter innan spelat fram El Hamadoui till dennes kvittering till 1-1. Men Elms mål kvitterades bara minuten senare och i den sista matchminuten gjorde också Twente 3-2 och snöplig förlust för Elm och hans Alkmaar.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 5/0 Kvar på avbytarbänken under samtliga 90 minuter mot Twente.

Andreas Granqvist, Groningen, 10/1 Bra match på nytt av Granqvist, som spelade 90 minuter mot Utrecht (0-0) som mittback tillsammans med Fredrik Stenman. I den första halvleken gjorde han en mycket fin undanrensning när Michael Silberbauer försökte nå Leroy George.  

Fredrik Stenman, Groningen, 10/0 Hade ett bra inlägg som hade kunnat resluterat, då han hittade anfallaren Nicklas Pedersen men dennes skott stoppades av Utrecht målvakt Michel Vorm.

Petter Andersson, Groningen, 0/0 Har ådragit sig en korbandsskada på nytt i en träningsmatch när han var på väg tillbaka. Lär bli borta en bra stund in på 2010.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 6/0 Spelade hela matchen mot PSV Eindhoven (förlust 0-1) men i matchslutet fick han känning av en vadskada som nu gör att han riskerar att bli borta i några matcher.

Viktor Elm, Heerenveen, 7/1 Ytterligare 90 minuter för Viktor Elm på Heerenveens mittfält när laget föll med 0-1 mot PSV Eindhoven.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 9/2 Utgick i halvtid men hade matchens första heta målchans, då han slog en frispark från höger, som touchade överkanten av ribban.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 10/0 Höll nollan på nytt när PSV vann med 1-0 mot Heerenveen. Behövde inte briljera mer än nödvändigt för att klara av den uppgiften.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 9/2
Hoppade in med kvarten kvar mot Heerenveen och var den som låg bakom segermålet, då han sköt ett skott som tog i den högra stolpen, returen ut till anfallskollegan Danko Lazovic, som kunde skicka in bollen i tomt mål. Hade bara någon minut senare ytterligare ett skott som kunnat resultera men skottet räddades av Vandenbussche i Heerenveens mål.

Lasse Nilsson, Vitesse, 9/3 Var än en gång nära att bli matchens första målskytt, då han hade ett utmärkt läge i den första halvleken efter en frispark som hamnade framför hans fötter men Bredas målvakt räddade. Mycket mer än så hade inte Vitesse som förlorade med 0-4.

George Mourad, Willem II, 5/0
Var utanför matchtruppen i förlustmatchen mot Ajax (0-4).

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg, 8/1 0-0 i seriefinalen mot Bayer Leverkusen och Marcus Berg spelade från start och ända tills matchen blåstes av för full tid. Han och anfallskamraten Arslan hade stora problem med Leverkusens mittlås Sami Hyypiä och Manuel Friedrich. På två minuters stopptid hade han en fin chans att avgöra på volley men då hade domaren redan blåst av. 5/6 blev betyget av kicker (omvänd betygsskala).

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 3/0 Jumbon Hertha noterade ännu en ny tung förlust (0-3 mot Nürnberg). Bengtsson blev kvar på avbytarbänken matchen igenom.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 3/0
Började matchen på bänken när Werder Bremen besegrade Hoffenheim med 2-0. Hoppade in i den 53:e minuten men lämnade planen utan mål. Gjorde ändå en bra insats och fick betyget 3/6 av kicker.de.

Per Nilsson, Hoffenheim, 2/0 Handskadan hade inte läkt till mötet med Werder Bremen (förlust 0-2) och Nilsson var utanför matchtruppen.

Matias Concha, Bochum, 3/0 Fick sitta kvar på bänken under hela matchen när Bochum föll med 0-2 mot Borussia Dortmund.

Andreas Johansson, Bochum, 5/0 Gjorde Concha sällskap på avbytarbänken under samtliga 90 minuter mot Dortmund.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn, 2/0 Utanför matchtruppen i mötet med Burnley (seger 3-2).   

Johan Elmander, Bolton, 3/0 Fanns med i landslagstruppen men skadekänning gjorde att han inte fanns med i truppen i bortamatchen mot Manchester U (förlust 1-2).  

Sebastian Larsson, Birmingham, 6/1 Förlust för Birmingham med 1-3 mot Arsenal men Larsson kom ändå undan med ett fint betyg av Skysports. 7/10 blev betyget och omdömet "gjorde okej match".

David Elm, Fulham 0/0 David Elm fanns heller inte med när Fulham mötte Hull på måndagskvällen.  

Fredrik Stoor, Derby, 3/0 Spel från start som mittback när Derby spelade 0-0 mot Leicester. Byttes ut med 14 minuter kvar. Räddade Derbymålet från påhälsning när Lloyd Dyer fick bollen vid bortre stolpen efter ett inlägg men Stoor stod välplacerad och skickade bort bollen.

Erik Edman, Wigan 0/0 Skadeproblemen har gjort att han alltjämt är utanför matchtruppen hos Wigan.

Astrit Ajdarevic, Leicester, 0/0
Platsar ännu så länge inte hos Leicester.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0
Ännu utanför A-truppen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 12/2 Spelade 90 minuter när West Bromwich besegrade Reading med 3-1. Stabilt försvarsspel som brukligt av svensken.

Oscar Jansson, Exeter 4/0 Andy Marriott var tillbaka från sin skada och det förpassade den talangefulle svenske burväktaren till avbytarbänken. Därifrån fick han se hur Marriott släppte in tre mål borta mot Walsall. 

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 7/1 Skadade sig under landslagsspelet med blågult och fanns inte med när Lyon föll med 0-2 mot Sochaux.

Petter Hansson, Rennes, 6/0 Vadskadan hindrar alltjämt Hansson från spel i Rennes.

ITALIEN

Albin Ekdal, Siena, 4/0 Ekdal började på bänken när Siena mötte Parma (förlust 0-1) men fick hoppa in i den 62:a minuten. Datasport.it tyckte att hans insats var värd betyget 6,5. Omdömet var också fint: "Bra indivduellt jobb och bra jobb hemåt"

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0 Utanför laget även denna helg för Novara.

SPANIEN

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 6/5 Zlatan vilade mot Valencia. (0-0)

Henok Goitom, Almería, 0/0 Kvar på skadelistan hos Almería.

GREKLAND

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 7/1 Första målet för säsongen för Majstorovic. Gjorde kvitteringsmålet till 1-1 i den 28:e minuten när AEK vann med 3-2 hemma mot Panthrakikos.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 7/0 Säsongens första tappade poäng blev det för Panathiniakos i bortamötet med Kavala (2-2). Bjärsmyr byttes ut redan i paus, vid ställningen 0-2.

Sharbel Touma, Iraklis, 3/0 Ingen Touma på planen när Iraklis föll med 0-2 mot Panonios.

Olof Mellberg, Olympiakos 7/1 Mellberg i grym målform. Två mål i landslaget mot Albanien och mot Asteras Tripolis gjorde han Olympiakos ledningsmål när laget vann med klara 3-0.  

TURKIET

Tobias Linderoth, Galtasaray, 0/0 På väg tillbaka efter sin skada och comebacken uppges vara någon eller ett par veckor bort. Fanns inte med när Galatasaray vann med 4-3 Trabzonspor.

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0 Fortsatta skadeproblem och utanför Genclerbirligis matchtrupp just nu.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 8/2 Spel från start för Harbuzi när Sivaspor slogs tillbaka med 2-0. Byttes ut i den 87:e minuten och fick betyget 2/5 av den turkiska fotbollssajten Fanatik.

Erkan Zengin, Besiktas, 0/0
Ännu utanför Besiktas matchtrupp.  

David Durmaz, Denizlispor, 0/0 Fanns inte med i laget som förlorade med 2-3 hemma mot Bursaspor.

Fredrik Risp, Ankaragücü 2/0
90 nya minuter för Risp men han föll inte i god jord hos bedömaren hos fanatik. Han fick betyget 1/5 i förlustmatchen med 0-3 borta mot Kayserispor.

SCHWEIZ

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1 Inget spel i schweziska ligan senaste helgen, då det var cupomgång.

Dusan Djuric, FC Zürich, 8/2 Inget spel i schweziska ligan senaste helgen, då det var cupomgång.

Behrang Safari, FC Basel, 11/0 Inget spel i schweziska ligan senaste helgen, då det var cupomgång.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 10/0 Förlust med 0-1 mot Austria Wien i helgen och Eddie var chanslös på målet som Junuzovic gjorde i den 20:e minuten. Segern gör att Austria Wien är uppe på lika många poäng som serieledande Salzburg men Eddie Gustafssons lag har bättre målskillnad.

RYSSLAND

Peter Gitsélov, Rostov, 6/0 Hoppade in i paus för sitt Rostov i bortamatchen mot Terek (förlust 1-3).    

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 21/2 Ljungberg var bäste spelare på planen när Seattle besegrade Kansas City Wizards med 3-2. Ljungberg var delaktig i samtliga tre mål för Seattle, bland annat via två riktigt bra slagna hörnor som lagkamraterna förvaltade på bästa sätt. Blev på söndagen utsedd till "Player of the week" av MLS.  

Johan Claesson, Portland Timbers, 25/1 Säsongen är över för Johan Claesson och hans Portland Timbers.

Publicerad 2009-10-20 kl 11:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå