PROFFSKOLLEN: Jagad av Djurgården – nu målskytt igen

Djurgården har länge visat sitt intresse. Men så här långt har det varit kalla handen. Andreas Johansson fortsätter dock visa att han kan leverera på högsta nivå. I helgen hittade han nätmaskorna igen för sitt Odense.

NORGE
Erdin Demir, Brann 15/0
Brann vann med klara 4-1 mot Molde. Demir var aktiv värre i den första halvleken och var den store offensive  kreatören ett tag. I den andra halvleken mattades svensken och i den 61:a minuten blev han ett rundningsmärke när amerikanen Joshua Gatt tog sig förbi honom men avslutet från lagkamraten Angan på Gatts inlägg var desto sämre. 6/10 i betyg till Demir som spelade hela matchen.

Markus Jonsson, Brann 12/1
Skadeproblem stoppar “Mr 100 procent” från spel just nu.

Andreas Landgren, Fredrikstad 19/1
Landgren utmärkte sig inte nämnvärt, utan stod för en stabil insats när Fredrikstad vann med 2-1 borta mot Lilleström. Landgren noterades för 4/10 i betyg av VG.

Pontus Engblom, Haugesund 4/1
Efter den fina insatsen senast gick det sämre i helgen för Engblom och Haugesund när laget förlorade med 0-1 mot Odd Grenland. Efter en första halvlek där han var mycket aktiv och kom till flera avslut var han mer anonym i andra och försvann allt mer ur matchbilden. Han byttes ut i den 79:e minuten med betyget 4/10.

David Myrestam, Haugesund 3/1
Myrestam spelade från start och under hela matchen när Haugesund föll med 0-1 mot Odd Grenland. Utmärkte sig inte nämnvärt, utan gjorde ett bra jobb i det tysta. Godkända 4/10 i betyg av VG.

Maic Sema, Haugesund 21/2
Tillbaka i startelvan mot Odd Grenland. Tog sig till ett par bra fina avslutslägen men bollen gick utanför målramen. Byttes ut i den 74:e minuten och tilldelades betyget 5/10 av VG.

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0

Från avbytarbänken senast till läktaren denna gång när Lilleström förlorade med 1-2 mot Fredrikstad.

Johan Andersson, Lilleström 18/2
Skadekänning höll Andersson utanför matchtruppen mot Fredrikstad (förlust 1-2).

Fredrik Stoor, Lilleström 14/0 (utlånad från Vålerengen)
Stoor spelade nästan hela matchen mot Fredrikstad. Han var med ända till slutsignalen men var ur spel mellan minut tre och tolv, då han bars ut på bår och fick behandling efter en kollision med Fredrikstads Zlatko Tripic. Stoor slutförde matchen – Tripic byttes ut.

Mattias Moström, Molde 19/4
Moström fick på nytt börja på avbytarbänken när Molde förlorade med 1-4 mot Brann. Moström hoppade in i den 58:e minuten men gjorde inget större avtryck i matchbilden. 4/10 i betyg av VG.

Ole Söderberg, Molde 2/0, 0 hållna nollor
Avbytare när Molde förlorade med 1-4 borta mot Brann.

Mattias Andersson, Odd Grenland 9/1
Skadekänning stoppade Andersson från spel mot Haugesund.

Daniel Örlund, Rosenborg 21/0, 8 hållna nollor
Säsongens åttonde nolla för Örlund när Rosenborg vann med 2-0 borta mot Stabaek. I den 59:e minuten stod han för en magnifik räddning när Christer Kleiven sköt från nära håll. I övrigt blev det en lätt resa för Örlund mot åttonde nollan. 6/10 i betyg hos VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 20/3
Dorsin var som vanligt mer offensivt inriktad än defensivt och det behövdes heller inte så mycket defensiv när Stabaek var tämligen uddlöst offensivt. Det var bara i den 79:e minuten som Dorsin behövde ingripa för att avstyra ett Stabaek-anfall. I övrigt kom han till några fina inläggslägen i mötet som Rosenborg vann med 2-0.

Rade Prica, Rosenborg 18/5
Prica var avstängd mot Stabaek efter den varning han fick senast.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 16/0
Sandnes förlorade med 0-4 borta mot Vålerengen. Frejd gjorde ingen av sina bättre insatser den här säsongen och såg hela tiden ut att vara ett moment sen i sin aktion. Det avspeglade sig också i betyget hos VG, där han fick betyget 2/10. Hann också med att bli varnad.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 11/1
Skadekänning stoppar Raskaj från spel.

Benny Lekström, Tromsö 12/0, 6 hållna nollor
Andra nollan i följd för Lekström när Tromsö vann med 1-0 borta mot Viking. Veton Berisha hade en bra chans för Viking redan i den sjunde minuten men Lekström gjorde en fin räddning. Därefter behövde inte Lekström anstränga sig nämnvärt för att hålla nollan. Det var dock nära att han blev utvisad (!) då han i den 41:a minuten blev varnad av domaren för maskning och i den 55:e fortsatte maskandet från Lekström men då utan åtgärd från domarhåll.

Marcus Sahlman, Tromsö 9/0, 3 hållna nollor
Sahlman har brutit lillfingret och blir borta i 1-2-månader. Det har gjort att klubben lånar Henri Sillanpää från Gais med en option på att köpa finländaren efter säsongen.

Fredrik Björck, Tromsö 20/0
Björck fick betyget 5/10 av VG efter att han stått för en stabil insats och hjälpt sitt lag hålla nollan och vinna med 1-0 borta mot Viking.

Björn Andersson, Viking Stavanger 10/1
Andersson fick åter starta på avbytarbänken hos Viking. Denna gång mot Tromsö. Det blev till slut ett inhopp på fem minuter.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 5/0
Skadekänning stoppar Ingelsten för tillfället.

Daniel Arnefjord, Ålesund 20/6
Den tidigare AIK och Café Opera-spelaren var inblandad i mycket mot Hönefoss (seger 2-0). I den 39:e minuten höll han på att ställa till det rejält för sig när han inte kommunicerade riktigt med målvakten Grytebust och ett hemåtspel hade kunnat blivit ödesdigert. I den sista matchminuten av den första halvleken fick han ett bra läge offensivt men blev avblåst för att han tog med sig bollen med handen. I övrigt ett förtroendeingivande försvarssspel från Arnefjord som till slut tilldelades fina betyget 6/10.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Dirscher kvar på bänken hela matchen mot Sandefjord (förlust 0-1)

Jacob Nilsson, Alta 18/0
Nilsson fanns med från start men byttes ut i den 77:e minuten när Alta förlorade med 0-3 borta mot Ullensaker.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 20/1
Sandefjord mötte Ullensaker i onsdags och spelade 1-1. Dimitriadis fanns med från start och spelade hela matchen. Blev varnad i den 44:e minuten. I helgen blev det 90 nya minuter när Notodden stod för motståndet i en målrik match som slutade 3-3.

Pontus Hagström, Nybergsund 1/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken när Nybergsund förlorade med 1-2 mot Gjövik.

Peter Rosendal, FK Mjölner 17/0, 5 hållna nollor
Rosendal fick släppta två bollar förbi sig när Mjölner förlorade med 1-2 mot Tromsös andralag.

Valentino Pidré, FK Mjölner 2/0

Spelade från start när Mjölner föll med 0-2. Byttes ut med fem minuter kvar.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Utanför matchtruppen mot Stabaek 2 i veckan. Har flyttats ned i klubbens andralag.

Fredrik Notice, Asker 18/6
Notice har kommit igång ordentligt för Asker och gjorde mål för andra matchen i följd när Asker spelade 2-2 mot Lörenskog. Byttes ut i den 74:e minuten.

Johan Wennberg, Brumunddal 16/3
Tredje målet för säsongen för Wennberg och målet var dessutom helt matchavgörande när Brumunddal vann med 1-0 mot Grorud. Målet gjordes i den sista matchminuten.

Rickard Claesson, Raufoss 18/0, 10 hållna nollor
Nollorna fortsätter att ramla in för Claesson. 10:e nollan nu på 18 matcher när Raufoss vann med 1-0 mot Fram Larvik på bortaplan. Fyra raka nollor nu för Claesson och senast han släppte in i ett mål var femte augusti mot Tönsberg när Raufoss vann med 4-1.

Fredrik Tervaniemi, Elverum 18/0, 8 hållna nollor
Elverum förlorade med 1-2 mot Valdres. Tervaniemi vaktade Elverums mål och släppte in de båda målen inom loppet av nio minuter i mitten av den andra halvleken.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 6/2
Lårproblem stoppade Fagerberg från spel mot Randers (seger 1-0).

Johan Wiland, FC Köpenhamn 7/0, 2 hållna nollor
FCK fick nöja sig med 2-2 borta mot Odense. Wiland fick släppa en boll förbi sig från Andreas Johansson och en från islänningen Rurik Gislason.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 7/0
Verkar av allt att döma ha spelat till sig en ordinarie plats hos FCK och spelade samtliga 90-minuter i bortamatchen mot Odense (oavgjort 2-2).

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 6/0
Återigen bänkad från start hos Midtjylland. Hoppade in med tre minuter kvar i matchen mot Esbjerg (seger 1-0) och hann till och med att bli varnad på en minuts stopptid.

Petter Andersson, FC Midtjylland 5/0
Spelade från start och byttes ut i den 57:e minuten mot Esbjerg utan att göra något större väsen av sig.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 5/0
Tillbaka i matchtruppen igen hos Nordsjälland när laget spelade 0-0 mot Bröndby. Fick hoppa in med 13 minuter kvar.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Har slitit av hälsenan på nytt och det troliga är att det inte blir någon debut för Sise under 2012.

Andreas Johansson, Odense 7/1
Första målet för säsongen när Andreas Johansson höll sig framme och utjämnade till 1-1 när FCK besökte Odense. Byttes så småningom ut i den 74:e minuten.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 7/2
Fanns med från start men höll sig utanför målprotokollet när Vestsjälland förlorade med 1-3 mot Brönshöj på bortaplan. Byttes ut i den 69:e minuten.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 0/0

På transferfönstrets sista dag lämnade han AB Köpenhamn för spel med Ängelholm.

Mattias Unkuri, Hobro x/x
Tyvärr kan vi för närvarande inte rapportera hur det går för Unkuri i Hobro, då vi inte hittat någon pålitlig källa för uppgifter.

Tim Markström, FC Fredericia 0/0, 0 hållna nollor.
Värvades i helgen till Fredericia och var således inte tillgänglig i matchen mot Hjörring.

Lucas Ohlander, Brönshöj 0/0
Blev på måndagen utlånad till Brönshöj från Helsingborg och missade således lagets match mot Vestjälland i helgen som slutade med seger 3-1.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 23/0, 8 hållna nollor
Åttonde nollan för Nurme när Mariehamn vann med 2-0 mot KuPS.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 1/0, 0 hållna nollor
Bergström fick återigen agera reserv bakom Nurme.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 21/0

På bänken från start mot KuPS. Byttes in med fem minuter kvar.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 18/2
Spelade från start och under hela matchen mot KuPS men höll sig utanför målprotokollet.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 3/0
Östlind fanns med från start och under hela matchen när Mariehamn vann med 2-0 mot KuPS.

ISLAND

Mikael Eklund, Grindavik 14/1
Utlåningen har tagit slut och Eklund är tillbaka hos Brage.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2
Levadias andralag vann med 7-0 mot Lootus. Hagberg utanför matchtruppen på grund av en långtidsskada.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 0/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot OH Leuven.

Behrang Safari, Anderlecht 5/0
Safari fanns med på avbytarbänken från start mot Genk. Han byttes in med kvarten kvar.

Michael Almebäck, Club Brügge 2/0
Almebäck fick förtroendet från start för andra matchen i följd hos Club Brügge. Han spelade hela matchen när laget vann med klara 4-1 mot Standard Liege. För andra matchen i han också på sig ett gult kort.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Har inte återhämtat sig riktigt från den skada han ådrog sig under vårsäsongen. Får vänta ett tag till på comeback.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 6/1
Ajdarevic fick nöja sig med en kvarts speltid mot Club Brügge, då han fick hoppa in med kvarten kvar efter att ha börjat på avbytarbänken.

Patrick Amoah, White Star 3/0
Intensiv matchinledning för Amoah, som har spelat tre matcher på kort tid med sitt White Star. 0-0 blev det mot Westerlo i onsdags. I helgen blev det 2-1 mot Oostende. Amoah spelade 90 minuter i båda matcherna och drog på sig ett gult kort mot Oostende.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 4/3
Sanas måliver under starten av Eredivisie avtog mot Heerenveen i helgen. Matchen slutade 2-2 och Sana spelade 90 minuter utan att skriva in sig i målprotokollet.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 4/0

Elm spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt när Alkmaar noterade en tung 1-5-förlust mot PSV Eindhoven.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
Började på avbytarbänken mot PSV men fick hoppa in redan i halvtid. Hann inte göra något större avtryck i matchbilden.

Emil Johansson, Groningen 2/0
Bänkplats senast – läktaren i helgen när Groningen vann med 1-0 borta mot Ado den Haag.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 4/0, 1 hållen nolla
Nordfeldt och hans Heerenveen ställdes mot Ajax i helgen. Den tidigare BP-målvakten spelade hela matchen och släppte in två mål i matchen som slutade 2-2.

Samuel Armenteros, Heracles 4/1
Armenteros spelade på nytt från start men än en gång fick han lämna planen utan mål när han byttes ut i den 69:e minuten.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 3/1
PSV lekte sig fram till en klar 5-1-seger mot AZ Alkmaar. Toivonen fanns med från start men höll sig utanför målprotokollet. Han byttes ut i den 67:e minuten efter att ha haft en av sina tyngre eftermiddagar i utlandsproffskarriären.

Rasmus Bengtsson, Twente 1/0
Debut från start när Twente vann med 1-0 mot VVV Venlo efter att Leroy Fer gjort segermålet på straffspark på två minuters övertid.

Marcus Nilsson, Utrecht 2/0
90 minuter på avbytarbänken mot NAC Breda (oavgjort 1-1).

Johan Mårtensson, Utrecht 3/0

Alexander Gerndt, Utrecht 4/2
Utrecht spelade 1-1 mot Breda. Gerndt fanns med under samtliga 90 minuter och gjorde lagets enda mål i den 73:e minuten.

Denni Avdic, PEC Zwolle 1/0
Utlånad från Werder Bremen och lånet blev klart i slutet av veckan. Men ändå i så god tid att han hann bli spelklar till mötet med NEC Nijmegen. Avdic började på avbytarbänken men byttes in i halvtid. Nijmegen vann med 4-0 varav två mål på straffsparkar. Zwolle spelade matchens sista 36 minuter efter att ha fått två spelare utvisade.

ENGLAND

Alexander Kacaniklic, Fulham 3/1
En plats på avbytarbänken från start blev det när Fulham förlorade bortaderbyt mot West Ham med 0-3. Han satt kvar på bänken i en timme innan han byttes in under sista halvtimmen. Det var dock för kort tid för att kunna sätta något avtryck i matcbilden för hans del. 4/10 blev betyget hos Skysports och beyget: “Misslyckades med att göra skillnad”.

Muamer Tankovic, Fulham 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för A-truppen.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Hämmas fortfarande av sin nervskada. Väntas kunna göra comeback i oktober. Uppges vara sugen på att förlänga kontraktet med Manchester City.

Sebastian Larsson, Sunderland 2/0
Sunderland nådde 2-2 mot Swansea på bortaplan. Larsson var inblandad i Sunderlands andra mål, som innebar ledning med 2-1, sju minuter in på stopptiden i den första halvleken. Larsson slog en frispark som gick förbi samtliga spelare förutom Steven Fletcher som stod placerad vid den bortre stolpen och som kunde trycka in 2-1-målet. 6/10 satte Skysports i betyg.

Jonas Olsson, West Bromwich 2/0
Olsson stod för en magnifik insats när West Bromwich vann med 2-0 mot Everton. Han redde upp flera farliga situationer nere i eget försvar och blev också rikligt belönad hos Skysports för den insatsen med fina betyget 8/10.

Markus Rosenberg, West Bromwich, 1/0
Från bänken i Tyskland till bänken i England. Så är tillvaron för den tidigare MFF-anfallaren just nu. 90 minuter som avbytare när West Bromwich slog tillbaka Everton med 2-0.

Martin Olsson, Blackburn 0/0
Den ljumskoperation han gick igenom under sommaren fortsätter stoppa honom från spel.

Marcus Olsson, Blackburn 4/1
Första målet i fjärde matchen för säsongen för Marcus Olsson när Blackburn nådde 3-3 borta mot Leeds. Olsson öppnade målkontot i den 19:e minuten efter att han hängt med upp i ett anfall och fått en stickare i djupled av Morten Gamst Pedersen. Olsson sköt direkt och bollen smet in bakom Patrick Kenny i ena hörnet.

Joel Ekstrand, Watford 0/0, lånad från Udinese
Blev i helgen klar för Udinese på lån men hann inte bli spelklar till lagets match mot Derby som slutade med förlust, 1-5.

Doug Bergqvist, Aldershot 1/0
Aldershot mötte Arsenal-kopiorna Fleetwood (spelar i röda tröjor med vita ärmar och vita byxor och hemmaarenan heter Highbury Stadium) i Championship League 2 och förlorade med 1-4. Bergqvist satt hela matchen på avbytarbänken.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 3/1
Det blev en rejält stökig match för Lustig när Celtic spelade 2-2 mot Hibernian. Han gjorde själv 1-0 på volley i den tionde minuten från tio meters håll efter att han hållit sig framme på en hörna. Kvitteringen till 1-1 låg han också bakom, då en lyrboll ned mot Celtics försvar gjorde både Lustig och målvakten Fraser Forster osäkra på vem som skulle ta den och där kunde Tim Clancy smita emellan och göra 1-1 i tomt mål. Men Lustig skulle komma att få en revansch när han i den 69:e minuten vräkte sig fram på en frispark från Filip Twardzik och i ambitionen att få bort bollen fick Hibernians lagkapten James McPake in bollen i eget mål i stället.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 22/0, 8 hållna nollor
För andra gången på kort tid mötte Shamrock Cork City och för andra gången blev det också seger för Shamrock. Cupmatchen slutade med seger 2-0 och i fredagens ligamatch blev det 2-1 efter att Jansson släppt in matchens första mål redan i den fjärde minuten.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 3/4
PSG vann med 2-1 borta mot Lille och Zlatan var tillbaka i gammal gott slag genom att göra PSG:s båda mål. Det första gjorde han redan i den första minuten. Segermålet gjorde han redan i matchens 21:a minut och han hade flera riktigt bra chanser att göra ett tredje mål i den första halvleken men Mickael Landreau briljerade med flera fina räddningar.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
En knäskada stoppar Djuric från spel åtminstone fram till i början av oktober och kanske också längre än så.

Emir Bajmari, Monaco 5/1
Monaco förloradde borta mot Le Havre med 1-2. Bajrami spelade från start men byttes ut i den 65:e minuten för piggare krafter.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 2/0
Bologna förlorade med klara 1-3 mot Milan. Antonsson spelade hela matchen i Bolognas backlinje utan att utmärka sig mer än någon annan.

Albin Ekdal, Cagliari 2/1
Ekdal fick inleda matchen mot Atalanta på avbytarbänken och såg ut också att bli kvar där matchen ut. Men med tio minuter kvar fick han hoppa in och på en minuts stopptid grejade han en poäng till sitt Cagliari. Firade poängen och målet genom att på måndagskvällen hänga med pappsen och flickvännen på smygpremiär av den senaste Hamiltonfilmen biografen Rigoletto i Stockholm.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Satt hela matchen mot Atalanta på avbytarbänken.

Andreas Granqvist, Genoa 2/0
Genoa förlorade med 2-3 mot Catania. Granqvist spelade hela matchen i Genoas backlinje.

Linus Hallenius, Genoa 0/0
Är åter aktuell för utlåning från Genoa, där han inte platsar för tillfället.

David Löfquist, Parma 0/0
Utlånad till Malmö FF under hösten 2012.

Mervan Celik, Pescara 1/0
För andra helgen i följd blev det en 0-3-förlust för Pescara. Denna gång mot Torino. Celik satt precis som i premiären mot Inter på avbytarbänken. Denna gång blev han kvar där matchtiden ut.

Mathias Ranégie, Udinese 0/0
Hann inte bli spelklar i tid till Udineses match mot Juventus i helgen (förlust 1-4).

Agon Mehmeti, Novara 1/0 (utlånad från Palermo)
Platsade inte hos Palermo från vilka han blev utlånad till Novara. Och hos Novara platsade han heller inte från start när laget mötte Empoli i helgen i en match som slutade 2-2. Mehmeti fick hoppa in sista 25 minuterna utan att vara förmögen att förändra matchbilden.

Carlos Garcia, Perugia 0/0
Perugia inledde säsongen med att vinna med 2-1 mot Benevento. Ingen Garcia synlig i matchtruppen.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 2/0
Berg fick förtreondet sista 20 minuterna när Hamburg förlorade med 0-2 mot Werder Bremen. Gjorde inget större avtryck i matchbilden under hans tid på planen.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 0/0
Satt på nytt på avbytarbänken under 90 minuter när Borussia Mönchengladbach spelade 0-0 mot Dusseldorf.

Branimir Hrgota, Broussia Mönchengladbach 2/0
En kvart i premiären och även i den andra omgången blev det en dryg kvarts spel för sin nya klubb där Düsseldorf stod för motståndet.

Per Nilsson, Nürnberg 2/0
Nilsson spelade från start och under hela matchen när Nürnberg spelade 1-1 mot Dortmund.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 1/0
Satt på avbytarbänken mot Hannover 96 (förlust 0-4). Hoppade dock in tidigt i den andra halvleken och skrapade ihop 36 minuters speltid.

Mikael Ishak, Köln 4/0
Köln mötte Cottbus i fredags och förlorade med 0-1. Ishak spelade från start, hann dra på sig ett gult kort i den åttonde minuten, innan han byttes ut i halvtid.

Freddy Borg, Alemannia Aachen 5/1
Borg fick börja på bänken när Alemmania Aachen förlorade med 1-3 mot Stuttgart. Han hoppade in i den 67:e minuten men höll sig utanför målprotokollet.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander 0/0
Saknades mot Cordoba i helgen – orsaken: Var på väg till Stockholm för att skriva på för Hammarby.

Olof Mellberg, Villarreal 3/0
Mellberg spelade hela matchen när Villarreal vände ett tidigt underläge med 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Guadalajara.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica 0/0

Får vänta ett tag till på chansen i A-laget och har omgående skickats ned i klubbens B-lag, där han har suttit på avbytarbänken i tre av fem matcher så här långt. I de två senaste har han dock inte funnits med på avbytarbänken ens.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 3/1
Fanns med från start och gjorde matchens andra mål till 2-0 i den 23:e minuten i matchen mot Mersin. Byttes ut i den 69:e minuten i matchen som Eskisehirspor vann med 3- 1.

Johan Elmander, Galatasaray 2/1
Bursaspor slogs tillbaka med 3-2. Elmander stod dock inte för något av de tre målen och byttes ut tidigt, redan i den 56:e minuten.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 3/0
Spel från start och under hela matchen när Genclerbirligi nådde 1-1 mot Orduspor.

Samuel Holmén, Istanbul BB 3/0
Holmén fick vara med om en förlust när Istanbul BB föll med 0-1 mot Antalyaspor. Holmén fanns med på planen under samtliga 90 minuter.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 3/0, 1 hållen nollor
Isaksson höll säsongens första nolla när Kasimpasa vann med 3-0 borta mot Elazigspor. Nigerianen Kalu Uche gjorde samtliga tre mål för Kasimpasa, som är uppe på andra plats i den turkiska ligan efter tre spelade matcher.

Emir Kujovic, Kayserispor 2/0
För andra matchen i följd satt Kujovic på avbytarbänken hos Kayerispor. Mot Akishar blev han kvar på densamma matchtiden ut.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 5/0
Fanns inte med mot FK Krasnodar när CSKA vann med 1-0 i helgen.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 5/0
Elm fanns med från start och spelade hela matchen när CSKA vann med 1-0 mot Krasnodar.

Kim Källström, Spartak Moskva 0/0
Skadan i baksidan av ena låret stoppar Källström alltjämt från spel.

UKRAINA

Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 1/0
I åttonde omgången blev det äntligen säsongsdebut för Svensson och det blev det från start när Tavriya förlorade med 1-2 mot Hoverla-Zakarpattia. Svensson spelade hela matchen.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 8/2
Andra målet för säsongen för Farnerud när Young Boys vann med 2-1 borta mot Luzern. Farnerud gjorde 1-0 i den 19:e matchminuten.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
Alltjämt fast på avbytarbänken hos Salzburg. 90 nya minuter på densamma i helgen när Salzburg vann med 4-0 mot FC Wacker från Innsbruck.

Rasmus Lindgren, Salzburg 0/0
En cupmatch och en kvalmatch till Champions League har det blivit för Lindgren som nu är skadad och tvingas se Salzburgs matcher som åskådare.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 5/2
Var helt utanför matchtruppen förra helgen mot Speranta. I helgen blev det 0-0 Milsami-Ursidos. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram fakta kring Sows medverkan i denna match. Vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

KROATIEN

Tibor Cica, NK Zagreb 1/0 (utlånad från Cesena)
Utlånad från Cesena fanns Cica med i matchtruppen mot Cibalia i fredags. Inget spel från start men en ett inhop på 26 minuter blev det.

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten.

RUMÄNIEN
Darko Lukanovic, Ceahlaul 6/1
1-1 blev det i helgen mot Turnu för Ceahlaul. Lukanovic såg ut att få sitta på bänken under hela matchen men fick hoppa in i den näst sista matchminuten.

MALTA
André Grabowski, Floriana 0/0
Saknades i matchtruppen mot Balzan (seger 3-1).

USA
Markus Holgersson, New York Red Bull 23/2
Holgersson klockades för 90 nya minuter när New York i torsdags nådde 2-2 borta mot DC United.

Adam Johansson, Seattle Sounders 15/0
Johansson firade landslagsplatsen med att spela 90 minuter mot Dallas i en match som slutade 1-1.

Publicerad 2012-09-05 kl 07:58