PROFFSKOLLEN: Så går det för alla landslagsspelarna

En gjorde säsongens första mål. En annan gjorde två mål och var nära att bli matchhjälte. Svenskarna i Turkiet är riktigt heta just nu. Läs mer i veckans proffskoll.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 21/9
Elm var nära det tionde målet för säsongen i matchen mot Utrecht (förlust 0-3). Vid ledning 2-0 till Utrecht slog han en frispark som gick hårfint över ribban. Mål där och matchen hade kunnat fått en annan utgång - i stället punkterade Utrecht matchen bara fyra minuter senare. Hann med att bli varnad också efter en dryg halvtimmes spel. Goal satte ett av de sämsta betygen på Elm, 4,5/10. Bara en spelare hade sämre statistik.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 0/0
Får vänta ett tag till på debuten för Alkmaar.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 20/0, 5 hållna nollor
Isaksson hade ingen lyckad eftermiddag i bortamatchen mot FC Groningen. Det blev förlust med 0-3 och framförallt på 0-3-målet var Isaksson ute och seglade rejält. Han var långt uppe på egen planhalva när han blev överspelad och Hyun Jun Suk kunde i praktiskt taget tomt mål chippa in 3-0 för Groningen. 5/10 av goal.com och trots fadäsen vid 0-3 undgick Isaksson att bli utsedd till matchens flopp av goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 22/12
Spelade hela matchen borta mot Groningen men gjorde inget större avtryck i matchbilden. Godkända 5/10 i betyg av goal.com för hans 90 minuter på planen.

John Guidetti, Feyenoord 16/18 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Hällregn dränkte spelarna i mötet mellan Feyenoord och RKC Waalwijk. Guidetti var tämligen osynlig under inledningen av matchen men hamnade rejält i fokus i den andra halvleken, då han satte en straffspark i den 77:e minuten men visade också brist på mognad när han slet av sig tröjan för att fira målet, trots att han redan hade ett gult kort. Domaren fann ingen annan råd än att höja det gula kortet igen, följt av ett rött, vilket gör att det svenska underbarnet nu missar den stora matchen mot PSV nästa helg.

Petter Andersson, Groningen, 21/4
Utbytt i sista matchminuten mot PSV Eindhoven men dessförinnan hann Andersson uträtta en hel del fint på planen. Inte minst efter en knapp halvtimmes spel, då han fint spelade fram lagets sydkoreanske anfallare Hyun Jun Suk som tryckte in bollen bakom Andreas Isaksson från 10 meters håll.

Emil Johansson, Groningen, 3/0
Johansson fick tillbringa också hela helgens match mot PSV på avbytarbänken.

Viktor Elm, Heerenveen, 22/0
Heerenveen fortsätter vinna och i fredags blev det 1-0 mot NAC Breda. Elm spelade hela matchen men får vänta ett tag till på sitt första ligamål för säsongen. 6/10 i betyg hos goal.com.

Robin Eriksson, Heerenveen, 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut hos Heerenveen.

Samuel Armenteros, Heracles 21/2

Armenteros fortsätter få förtroendet hos Heracles trots de två mål han bara mäktat med att göra denna säsong. Men han gör stor nytta för laget och var den som spelade fram Everton till dennes kvitteringsmål till 1-1 i segermatchen mot Roda (2-1). Han var också inblandad i ledningsmålet, då Rodas målvakt Pawel Kieszek bryskt gjorde ned Armenteros med utvisning som följd. På den efterföljande straffsparken tryckte Willy Overtoom in segermålet. Inget spelbetyg hos goal.com.

Emir Bajrami, Twente, 14/3
Fick finna sig i att sitta på avbytarbänken under hela matchen mot Vitesse (seger 4-1).

Rasmus Bengtsson, Twente, 4/0

Bengtsson fick göra ett sällsynt inhopp när Twente vann med 4-1 borta mot Vitesse. Han fick hoppa in de åtta sista minuterna i stället för anfallaren Ola John, när laget ville säkra segern.

Alexander Gerndt, Utrecht, 14/3
Den för kvinnomisshandel fällde anfallaren var tillbaka i målprotokollet när Utrecht vann med 3-0 mot AZ Alkmaar. Han satte först 1-0 på straff i den 15:e minuten och sex minuter senare sköt han 2-0 på ett lågt skott invid ena stolpen. I den 51:a minuten hade han en jättechans att göra sitt tredje mål för eftermiddagen men sköt då utanför. Fick fina betyget 8/10 av goal.com och utsedd till matchens bäste spelare av samma organ.

Johan Mårtensson, Utrecht, 16/1

Tillbaka i matchtruppen mot Alkmaar och även tillbaka i startelvan när Utrecht vann med 3-0. Byttes ut i den 72:a minuten. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
Skadekänning stoppar Nilsson från spel just nu.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

I fredags mötte Fortuna Sittard Almere City på bortaplan och vann med 4-1. Trstena utanför matchtruppen även denna gång.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
Håller på att arbeta sig tillbaka in i laget efter sin skada men ännu inte riktigt redo för debut.

Behrang Safari, Anderlecht, 18/0
Ådrog sig en sträckning i baksidan av ena låret i lagets match i Europa League i veckan, vilket hindrade honom från medverkan mot Westerlo (seger 3-1).

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Stenman storspelade i Europa League i veckan och tog med sig det fina spelet mot KV Kortrijk. Men försvararen, som missade hela höstsäsongen på grund av skadeproblem hade rejäl otur i slutet av den första halvleken, då han ådrog sig en hälseneskada och säsongen är över för svensken.

Michael Almebäck, Club Brügge, 20/0

Almebäck fortsätter att nöta bänk hos Club Brügge. 90 nya minuter på densamma mot Kortrijk.

Marcus Andreasson, Lierse, 1/0
Skadeproblem stoppar Andreasson från medverkan i Lierse matcher för tillfället.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 3/3
White Star Woluvé förlorade med 0-1 mot Standaard Wettern. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram några uppgifter kring Amoahs medverkan. Vi hoppas kunna redovisa dessa i nästa veckas proffskoll.

Bojan Djordjic, Royal Antwerpen 1/0

Debuterade med spel i 90 minuter för sin nya klubb, där han för övrigt kallas för Dordic. Royal vann med 2-1 mot Roeselare och är nu på femte plats i tabellen.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 16/0
FA-cup-helg i helgen men då Blackburn är utslaget blev det en vilohelg för Olsson.

Marcus Olsson, Blackburn 0/0

FA-cup-helg i helgen men då Blackburn är utslaget blev det en vilohelg för tvillingbroder Olsson.

Sebastian Larsson, Sunderland 21/5

Vann med 2-0 mot Arsenal i FA-cupen. Larsson spelade hela matchen och hann också med att få titta på domarens gula kort i den 64:e minuten.

Jonas Olsson, West Bromwich 20/2

West Bromwich blev utslaget ur FA-cupen mot Norwich i slutet av januari och det gjorde att Olsson fick en vilohelg från matchspel.

Alexander Kacaniklic, Watford 5/0 (utlånad från Fulham 0/0)
Watford mötte Leicester i tisdags och vann med 3-2. Kacaniklic spelade på nytt från start och byttes ut i den sista matchminuten. Efter en dryg halvtimmes spel blev Kacaniklic nedgjord utanför Leicesters straffområde och Sean Murray tryckte in en mycket snygg frispark till 2-2. I helgen blev det 0-4 hemma mot Crystal Palace, där regnet öste ned över Selhurst Park. Kacaniklic hade ett par bra chanser i den första halvleken men avsluten gick utanför.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0, 0 hållna nollor
(tidigare utlånad till Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor och utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).
Vill gärna avsluta säsongen med matchspel och är just nu i Leicester och visar upp sig.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 0/0, 0 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
Har lånats ut till Shamrock Rovers i den irländska ligan till i mitten av juni. Irländska ligan startar fredag 2 mars.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Celtic vann med 5-0 mot Hibernian men för tillfället platsar inte Majstorovic i startelvan. Thomas Rogne var tillbaka från en vadskada och för tillfället är han högre prioriterad än Majstorovic av klubbledningen, vilket innebar att Majstorovic fick tilbringa hela matchen på avbytarbänken.

Mikael Lustig, Celtic 0/0
Har varit skadad under sin första tid i Celtic och gjorde sin första fulla träning med laget i slutet av förra veckan.

Mervan Celik, Glasgow 3/0
Celik fick börja på avbytarbänken hos hårt ekonomiskt ansatta Glasgow Rangers i matchen mot Kilmarnock. Men redan i halvtid fick Celik hoppa in. Gjorde dock inget större avtryck i matchbilden.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 13/0
Bologna tjuvstartade den senaste omgången redan i fredags med match mot Inter. Det blev också seger med 3-0 och Antonsson var med och hjälpte laget hålla nollan. 6/10 i betyg hos goal.com.

Andreas Granqvist, Genoa, 18/1

Genoa förlorade med 0-1 mot Atalanta i onsdags. Granqvist spelade dock sin vana trogen 90 minuter och gjorde en stabil insats, vilket också avspeglade sig i spelarbetyget hos goal.com, 6/10. I helgen upprepade sig historien för Genoa - uddamålsförlust med 0-1 och 90 minuter för Granqvist. Denna gång mot Chievo på hemmaplan. 6/10 i betyg av goal.com också för den insatsen.

David Stevic, Genoa 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 16/1
Cagliari spelade 0-0 mot Udinese och laget hade faktiskt bara två rejäla målchanser, varav just Ekdal hade den ena efter precis en halvtimmes spel. Hans chans räddades dock av Udineses storspelande slovenske landslagsmålvakt Samir Handanovic. Ekdal fick skadekänning i början av den andra halvleken och byttes ut redan i den 52:a minuten. Fick tillsammans med två andra spelare betyget 6,5/10 av goal.com, vilket var det högsta betyg som delades ut till Cagliaris spelare denna gång.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Besväras fortfarande av en skada och får vänta ytterligare en tid på sin debut.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 19/15

Avstängd mot Cesena (seger 3-1) efter incidenten i matchen mot Napoli härförleden.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Utanför matchtruppen i helgens segermatch mot Lazio (seger 5-1).

Joel Ekstrand, Udinese, 7/0

Skadekänning höll Ekstrand utanför matchtruppen mot Cagliari.

David Löfquist, Gubbio 1/0 (utlånad från Parma 0/0)

Debut för "Löken" för sin nya klubb men det blev som inhoppare när Gubbio förlorade med 0-1 mot Verona. Löfquist hoppade in i den 56:e minuten.

Linus Hallenius, Padova, 9/2 (utlånad från Genoa)
Fanns inte med i matchtruppen mot Empoli i helgen. En sträckning i baksidan av ena låret, som han ådrog sig mot Verona i början av februari är det som spökar.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0
Utanför matchtruppen mot Spal (oavgjort 0-0).

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 6/0

Wendt fortsätter få göra korta punktinsatser hos Mönchengladbach. I helgen blev det ett inhopp på åtta minuter när laget vann med 2-1 borta mot Kaiserslautern.

Marcus Berg, Hamburg SV, 5/0
Skadeproblem stoppar Berg från spel just nu.

Mikael Ishak, FC Köln, 3/0

Ishak samlar på sig någon minut här. Någon minut där i speltid i Bundesliga. I helgen blev det tre minuter när han fick hoppa in i matchslutet mot Nürnberg (förlust 1-2).

Per Nilsson, Nürnberg, 1/0

Har ådragit sig en ny skada och väntas tillbaka först i mitten av mars.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0

Skadeproblem har stört Avdic framfart i Werder Bremen, vilket också har hindrat hans medverkan i matchtruppen.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 21/5

Rosenberg fortsätter att ha oflyt när det gäller målgörandet. Det är något i sista avgörande läget som inte stämmer. Däremot fortsätter han att servera lagkamraterna till bra lägen och redan i den nionde minuten gjorde lagkamraten Marko Marin 1-0 på en passning just från Rosenberg. Svensken byttes sedan ut i den 71:a minuten. 6/10 i betyg av goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 8/0

För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken när Wolfsburg mötte Schalke 04 och förlorade med 0-4.

Matias Concha, Bochum 0/0

Conchas skadeproblem hindrar honom alltjämt från comeback. Inget spel mot Union Berlin (seger 4-2) i helgen.

Freddy Borg, Hansa Rostock 3/2
Efter två raka matcher med mål i båda fick Borg lämna matchen mot Alemannia Aachen utan tillverkat mål. Ingen spelare på planen klarade av att näta i matchen som slutade 0-0.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 20/0
Källström var tillbaka i startelvan mot Bordeaux men skadekänning gjorde att han utgick redan tio minuter in på den andra halvleken. Hade i den första halvleken ett par bra framspelningar som borde ha kunnat förvaltats bättre av lagkamraterna. 5/10 i betyg av goal.com.

Dusan Djuric, Valenciennes 2/0

Tillbaka i matchtruppen mot Marseille (oavgjort 1-1) men fick sitta hela matchen på avbytarbänken.

Petter Hansson, Monaco, 14/0
Hansson har skadekänning och fanns inte med i matchtruppen när Monaco förlorade med 1-2 borta mot Arles och är alltjämt fast förankrat under nedflyttningsstrecket.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 4/0
Skadorna under säsongen gör att Bakircioglu har svårt att ta en plats i startelvan hos Santander just nu. I helgen blev det 90 minuter som avbytare i bortamatchen mot Real Madrid (förlust 0-4).

Henok Goitom, Almeria, 24/5
Goitom spelade från start och i hela matchen när Murcia slogs tillbaka med 4-1. Goitom höll sig utanför målprotokollet men blev ändå noterad i domarens protokoll, då han blev varnad i den 16:e minuten.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 1/0 (utlånad från Benfica)

Utanför matchtruppen mot Porto (förlust 0-4).
Aj. Aj. Aj. Debut från start när Leiria spelade 0-0 mot Beira Mar men ådrog sig en skada i den 39:e minuten, som kommer att hålla honom borta från spel en tid.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 16/2
Mellbergs huvudskada höll honom borta från matchen mot Panonios i helgen.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 6/0
Bjärsmyr fortsätter få förtroendet från start hos Panathiniakos. I helgen hjälpte han sitt lag att hålla nollan när det blev seger med 2-0 mot Ergotelis.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 8/0
Skadekänning håller Svensson borta från spel med Bursaspor för tillfället. I helgen spelade laget mot Istanbul BB och vann med 2-1. Teteh Bangura satt på avbytarbänken under hela matchen.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 15/1

I 15:e matchen för säsongen kom så första målet för Zengin men det satt mycket långt inne. Först på fem minuters stopptid gjorde han Eskisehirspors tröstmål mot Karabukspor. Då hade Zengin fått börja matchen på avbytarbänken och hoppat in i den 69:e minuten.

Johan Elmander, Galatasaray, 25/9

Tre mål av Galatasaray borta mot Mersin men Elmander höll sig ändå utanför målprotokollet. Två av de tre målen gjordes nämligen med Elmander utbytt efter att han fått en smäll tidigt i matchen och tvingats utgå redan i den 28:e minuten.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 25/6
Holmén spelade hela matchen när Bursaspor blev allt för svårt och vann med 2-1.

Emir Kujovic, Kayserispor, 11/4

Kujovic har kommit igång ordentligt hos Kayerispor och öppnade målgörandet redan i den första minuten mot Trabzonspor. Han gjorde sitt andra mål i den 63:e minuten - ett mål som betydde 3-1 och såg ut att bli segermålet. Men Trabzonspors Burak Yilmaz ville annorlunda och såg med två mål under de sista tio minuterna till att greja en poäng till sitt lag. Kujovic hann också med att bli varnad och byttes ut i den 70:e minuten.

Labinot Harbuzi, Manisaspor 2/0

Harbuzi spelade från start och i hela matchen när Manisaspor fick ge sig med 1-2 på bortaplan mot Antalyaspor.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 0/0
Utanför matchtruppen denna gång när Ethinkos förlorade med 0-1 mot Nea Salamis.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 7/0
Vinteruppehåll i den rumänska ligan fram till 25 februari.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 20/4
Young Boys spelade 2-2 mot FC Basel. Farnerud spelade hela matchen och hann också med att bli varnad.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 0/0, SC Kriens 3/0

Kibebe var utlånad till SC Kriens men är nu överflyttad till Luzern igen och ingår tillsvidare i lagets andralag som spelar i den schweziska tredjeligan.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Fick från avbytarbänken se på när Alexander Walke höll nollan mot Sturm Graz.

Rasmus Lindgren, Salzburg 10/0
Spelade från start och i hela matchen mot Sturm Graz i helgen. Matchen slutade 0-0.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 0/0
2012 års säsong för CSKA Moskva börjar 3 mars.

AZERBAJDZJAN

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2
Pelu fanns inte med i den matchtrupp som vann med 2-1 mot Turan.

IRAN

George Mourad, Mes Kerman, 6/1
Mourad har varit skadad och räknar med comeback inom kort. I helgens match mot Tractor Sazi i fanns han dock inte med.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Ingen debut för Saglik när Emirates mötte Al Sharjah. Nu tar ligan uppehåll i en månad.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 2/1
Al Hilal vann med 2-0 på bortaplan mot Al Ittihad i tisdags. "Chippen" fann med från start men byttes ut i den 65:e minuten.

Publicerad 2012-02-23 kl 00:21