POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

PROFFSKOLLEN: Tyskproffs håller Guidettis måltempo

Det har väsnats mycket om John Guidetti den senaste tiden. Men faktum är att det finns ytterligare en svensk som håller hans måltempo. Läs mer i veckans proffskoll.

DANMARK
Mikael Nilsson, Bröndby 14/0
Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 18/0, 8 hållna nollor

Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 15/0

Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0

Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Ken Fagerberg, Horsens 0/0
Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Rawez Lawan, Nordsjälland 18/1
Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0
Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Andreas Johansson, Odense 15/1

Vinteruppehåll i danska ligan fram till första helgen i mars.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 2/0
Danska andraligan har uppehåll fram till första helgen i april.

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 0/0

Danska andraligan har uppehåll fram till första helgen i april.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 21/9
Elm fick vara med om en målrik tillställning mot brodern Viktor i Heerenveen. 3-3 slutade helgens match, där Elm var delaktig i det första målet och spelade fram Jozy Altidore till 1-0. Elm spelade hela matchen och kvitterade ut betyget 6/10 av goal.com.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 0/0
Får vänta ett tag till på debuten för Alkmaar.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 21/0, 5 hållna nollor
Isaksson briljerade i den första halvleken mot Feyenoord och framförallt är det en benparad på ett avslut av Guyon Fernandez i mitten av den första halvleken som man minns bäst. Men Isaksson fick ändå släppa två mål förbi sig i den andra halvleken av just Fernandez. PSV vann till slut matchen med 3-2 efter ett segermål av PSV:s Labyad med fem minuter kvar. Goal.com var dock föga imponerade av landslagsmålvaktens insats och tilldelade honom betyget 5,5/10.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 23/13

Toivonen har fått finna sig i att stå i skuggan av John Guidetti den senaste tiden. Mot Feyenoord i helgen var det Toivonen som öppnade målskyttet i den 44:e minuten. Målet var hans 13:e för säsongen och är därmed bara två sämre än rekordnoteringen från förra säsongen, då han gjorde 15. Han spelade hela matchen mot Feyenoord och Goal.com valde att sätta betyget 6,5/10.

John Guidetti, Feyenoord 16/18 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Avstängd i det stora mötet med PSV i helgen efter den dumdristiga utvisningen mot Waalwijk förra helgen.

Petter Andersson, Groningen, 22/4
Mötet med NEC Nijmegen var ingen trevlig upplevelse för Groningen. Det blev förlust med 0-4. Andersson var dock en av få spelare som kom undan med hedern i behåll och fick betyget 6/10 av goal.com för hans 90 minuter på planen.

Emil Johansson, Groningen, 3/0

Efter att ha suttit ett par matcher på avbytarbänken var Johansson helt utanför matchtruppen mot NEC. Fanns med i bruttotruppen mot NEC men när det var dags för match fanns han inte med ens på avbytarbänken.

Viktor Elm, Heerenveen, 23/0
Heerenveen spelade 3-3 mot AZ Alkmaar. Viktor spelade precis som brodern Rasmus hela matchen. Och precis som broder fick han betyget 6/10 av goal.com.

Robin Eriksson, Heerenveen, 0/0
Debuten dröjer ett tag till i Heerenveen för den forne Häcken-spelaren.

Samuel Armenteros, Heracles 22/2
Armenteros har verkligen spelat till sig en ordinarie plats hos Heracles. I helgen blev det 90 nya minuter när det blev förlust med 1-3 mot VVV Venlo.

Emir Bajrami, Twente, 15/3
Återigen på avbytarbänken hos Twente. Men fick hoppa in sista kvarten i matchen mot Utrecht och hade en jättechans att göra 2-0 i matchens absoluta slutskede men bollen gick utanför och Bajrami står kvar på de tre mål han gjort tidigare under säsongen. 6,5/10 i betyg hos goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente, 5/0

Inhopp förra helgen och mot Utrecht den senaste helgen blev det spel från start och under hela matchen för den tidigare TFF-försvararen. Stabil insats av svensken utan att glänsa, vilket också avspeglade sig i betyget hos goal.com - 6/10. Rapporter i veckan gjorde också gällande att han är sugen på att förlänga kontraktet trots den ringa speltid han fått i den holländska klubben.

Alexander Gerndt, Utrecht, 14/3
Gerndt saknades i matchtruppen mot Twente (förlust 0-1). Enligt Utrechts hemsida var det en vadskada som stoppade Gerndt från spel denna gång.

Johan Mårtensson, Utrecht, 17/1
Mårtensson spelade från start och hela matchen mot Twente och det var han som fick lagets första rejäla målchans men hans avslut smet hårfint utanför Twente-målvaktens ena stolpe när han klämde till från knappt 20 meters håll. 6,5/10 blev betyget hos goal.com.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
En meniskskada stoppar Nilsson från spel och det mesta tyder på att säsongen är över för hans del.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Har haft problem med järnbrist och jobbar alltjämt på att komma tillbaka i fysiskt skick för att kunna spela fotboll.

BELGIEN
Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
Är återställd efter sin skada men saknar matchträning och var helt utanför matchtruppen i 0-0-matchen mot Lierse i helgen.

Behrang Safari, Anderlecht, 18/0
Skadan i baksidan av låret hindrade Safari på nytt från medverkan för Anderlecht. Denna gång i 0-0-matchen mot Lierse.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Hade just spelat till sig en ordinarie plats, då han slet av hälsenan mot KV Kortrijk och säsongen är över, då han enligt egen utsago behöver fem-sju månader för att komma tillbaka.

Michael Almebäck, Club Brügge, 20/0

Almebäck får fortsätta att finna sig att sitta på avbytarbänken när det är matchdags för Brügge. I helgen 90 nya minuter på avbytarbänken mot Genk (förlust 0-3).

Patrick Amoah, White Star Woluvé 3/3
Missade matchen mot Standaard Wetteren i förra veckan och inte heller i helgens match mot Lommel United (förlust 1-2) blev det någon medverkan för Amoah.

Bojan Djordjic, Royal Antwerpen 2/0

Royal Antwerpen förlorade med 0-1 borta mot Oostende i helgen. Djordjic, begåvad med tröja nummer 4, spelade hela matchen. Och det var på vippen att han nätade i sin andra match för sin nya klubb men fick se bollen slå i ribban och ut.

ENGLAND
Martin Olsson, Blackburn 17/0
Gjorde en okej insats men inte mer mot Manchester City. Hade ett tag stora problem att hitta rätt i positionsspelet och Skysports satte omdömet: "Knappast vattentät" och tilldelade honom betyget 6/10. Spelade hela matchen.

Marcus Olsson, Blackburn 1/0
Slängdes in i hetluften mot Manchester City. Och med visst stöd av brorsan Martin var debuten tämligen smärtfri. Betyget blev 6/10 hos Skysports.com.

Sebastian Larsson, Sunderland 22/5

Spelade från start men hade en tung eftermiddag i 0-4-förlusten mot West Bromwich. Byttes ut redan i den 59:e minuten och fick låga betyget 5/10 av Skysports och omdömet: "Frustrerad".

Jonas Olsson, West Bromwich 20/2
Hade en gyllene möjlighet att göra sitt tredje mål för säsongen men hans nick räddades mycket snyggt av Sunderlands målvakt Simon Mignolet. West Bromwich vann med 4-0 och Olsson spelade hela matchen. 7/10 i betyg och omdömet "Mycket säker" av Skysports.

Alexander Kacaniklic, Watford 6/0 (utlånad från Fulham 0/0)
Spelade återigen från start men hade svårt att skapa något konstruktivt och byttes ut i den 78:e minuten i matchen mot Southampton som slutade med förlust, 0-3.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0

Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0, 0 hållna nollor

(tidigare utlånad till Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor och utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).
Fick inget kontrakt med Leicester och är tillbaka i Newcastles reservlag tillsvidare.

IRLAND
Oscar Jansson, Shamrock Rovers 0/0, 0 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
Har lånats ut till Shamrock Rovers i den irländska ligan till i mitten av juni. Irländska ligan startar fredag 2 mars.

SKOTTLAND
Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Landslagsförsvararen fick sitta på avbytarbänken under hela matchen mot Dunfermline i onsdags. I helgen upprepade sig historien när det blev 90 minuter på samma avbytarbänk mot Motherwell (seger 1-0). Och på tisdagen tog säsongen slut, då han skadade korsbandet i samband med landslagets träning nere i Kroatien.

Mikael Lustig, Celtic 0/0
Har nyss börjat göra sina första fulla träningsveckor med laget och får vänta på sin chans innan han kan göra sig gällande på allvar för sin nya klubb.

Mervan Celik, Glasgow 4/0

Hårt ekonomiskt ansatta Glasgow vann med klara 4-1 borta mot Inverness. Celik började på avbytarbänken men fick hoppa in under de sista nio minuterna.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 14/0
Bologna vann med 2-0 mot Fiorentina i tisdags. Och det var just Antonsson som fick matchens första chans, då han nickade en frispark av Gaston Ramirez utanför. Antonsson spelade stabilt i övrigt och tilldelades betyget 6,5/10. I helgen blev det förlust med 1-3 mot Udinese. Antonsson spelade på nytt hela matchen, dock utan att utmärka sig nämnvärt. 5,5/10 satte goal.com i betyg på svensken i den matchen.

Andreas Granqvist, Genoa, 19/1
2-2 mot Parma blev det för Genoa i helgen. Granqvist spelade hela matchen men gjorde ett något osäkert intryck. Det avspeglade sig också i betyget hos goal.com, där han fick betyget 5/10, vilket var det svagaste betyget som goal.com delade ut i den här matchen.

David Stevic, Genoa 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 16/1

Cagliari spelade 0-0 mot Udinese och laget hade faktiskt bara två rejäla målchanser, varav just Ekdal hade den ena efter precis en halvtimmes spel. Hans chans räddades dock av Udineses storspelande slovenske landslagsmålvakt Samir Handanovic. Ekdal fick skadekänning i början av den andra halvleken och byttes ut redan i den 52:a minuten. Fick tillsammans med två andra spelare betyget 6,5/10 av goal.com, vilket var det högsta betyg som delades ut till Cagliaris spelare denna gång.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Korsbandsskadad men är på väg tillbaka så sakteliga och har nyligen börjat träna med boll igen. Behöver ytterligare ett par månader på sig för att komma tillbaka fullt ut. I mitten av februari sade Eriksson att han behöver omkring åtta veckor på sig för att kunna vara med och konkurrera om en plats igen.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 19/15
Förhoppningen var att få avstängningen förkortad och därmed skulle Zlatan ha varit tillgänglig mot Juventus. Men så blev det inte och "Ibra" fick se även denna match från läktarplats.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Palermo förlorade med 1-4 borta mot Siena. Mehmeti fanns med på avbytarbänken under hela matchen.

Joel Ekstrand, Udinese, 7/0

Satt på bänken utan att få hoppa in i veckans match i Europa League mot PAOK. För andra veckan i följd saknades sedan Ekstrand i matchtruppen när Udinese vann borta med 3-1 mot Bologna.

David Löfquist, Gubbio 2/0 (utlånad från Parma 0/0)
Debut från start för "Löken" när Gubbio vann med 2-0 mot Modena. Men mer än 56 minuter på planen blev det inte denna gång.

Linus Hallenius, Padova, 9/2 (utlånad från Genoa)
Padova var spelledigt den senaste helgen.

TYSKLAND
Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 6/0
Wendt fick vackert finna sig i att sitta hela matchen mot Hamburger SV på avbytarbänken.

Marcus Berg, Hamburg SV, 5/0
Är skadefri efter nyckelbensskadan och deltog nyligen i en träningsmatch mot FCK men när det gäller ligaspelet får han allt finna sig i att se matcherna från läktarplats. Fanns inte med i matchtruppen när Hamburg spelade 1-1 mot Borussia Mönchengladbach.

Mikael Ishak, FC Köln, 4/0

Tre minuter förra helgen blev till bara två den senaste helgen när han byttes in sent i matchen mot Bayer Leverkusen (förlust 0-2).

Per Nilsson, Nürnberg, 1/0

Har ådragit sig en ny skada och väntas tillbaka först i mitten av mars.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0
Avdic har brottats med skadeproblem, vilket gör att han för tillfället är utanför matchtruppen.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 22/5
Rosenberg fann med från start mot Nürnberg (förlst 0-1) men fick utgå redan efter 56 minuters spel. Tilldelades genomusla betyget 3,5/10.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 9/0
Fortsatt bänknötande för Jönsson men mot Hoffenheim fick han åtminstone fyra minuters spel. Hann inte skapa något värt att nämna under sin korta tid på planen.

Matias Concha, Bochum 0/0, Bochum II 1/0
Är på väg tillbaka på allvar och det är bara en tidsfråga han är tillbaka i A-laget igen. I helgen spelade han nämligen i B-laget som spelar i Regionalliga West, som motsvarar fjärdedivisionen. Concha fanns med på planen under samtliga 90 minuter och spelade fram till ett av lagets två mål i segermatchen mot SC Verl (2-1).

Freddy Borg, Hansa Rostock 4/3
Vilken kanonstart på utlandssejouren för den tidigare Österspelaren! I helgen gjorde han ett nytt mål och håller rena rama John Guidetti-tempot, då han tryckte in 1-0 på straff i den 22:a minuten mot Ingolstadt. Gästerna vände dock i den andra halvleken till seger med 2-1.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 21/0
Vilken match Källström fick vara med om mot Paris SG! 4-4 slutade matchen efter att Lyon haft ledningen med både 3-1 och 4-2. Källström samlade på sig en assistpoäng, då det var han som via ett snyggt inlägg hittade Gomis som kunde smälla in kvitteringsmålet till 1-1 på volley i den 34:e minuten. Källström spelade hela matchen och fick betyget 6/10 av goal.com. Goal.com tyckte att Källström såg störd ut av den uppmärksamhet som varit kring honom i veckan, där det ryktades om en flytt till Rubin Kazan och att han gjorde det han brukade på fasta situationer men hans inflytande som defensivt arbetande spelare var mycket begränsad denna gång.

Dusan Djuric, Valenciennes 2/0
Utanför matchtruppen när Valenciennes vann med 2-0 mot Lorient.

Petter Hansson, Monaco, 14/0
Hansson missade också helgens match mot Laval (seger 2-1).

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 5/0
Efter att ha suttit som avbytare utan att få hoppa in fick Kennedy äntligen känna på lite matchspel när Santander spelade 1-1 mot Gijon. Redan i den 59:e minuten fick han hoppa in. I den sista minuten slog han en hörna som sånär höll på att resultera.

Henok Goitom, Almeria, 24/5
Goitom spelade från start och i hela matchen när Murcia slogs tillbaka med 4-1. Goitom höll sig utanför målprotokollet men blev ändå noterad i domarens protokoll, då han blev varnad i den 16:e minuten.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 1/0 (utlånad från Benfica)
Utanför matchtruppen mot Porto (förlust 0-4).
Lårskadan i debuten såg ut att stoppa honom för resten av säsongen men senare rapporter gör gällande att han kan komma att göra comeback redan i mitten av mars.


GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 16/2
Inget ligaspel i helgen för Olympiakos men däremot spel i Europa League mot Rubin Kazan. Mellberg spelade då hela matchen och drog på sig en varning i den 47:e minuten.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 6/0

Panathinaikos var helt spelledigt i helgen.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 10/0
Svensson var tillbaka i matchtruppen och på avbytarbänken när Bursaspor slog tillbaka Samsunspor med 3-0. Svensson fick till och med hoppa in i den 66:e minuten. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura fick hoppa in under slutminuterna men hann inte göra något större avtryck i matchbilden.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 16/1
Efter målet senast fick Zengin chansen från start när Eskisehirspor vann med 2-1 mot Fenerbahce. Men redan i den 49:e minuten blev Zengin utbytt.

Johan Elmander, Galatasaray, 26/11

Efter några matcher utan tillverkat mål slog Elmander till två gånger om mot Besiktas. Han gjorde 1-0 redan efter en kvart och gjorde sedan segermålet i den sista matchminuten.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 26/6

Istanbul BB gjorde fyra mål när Antalyaspor slogs tillbaka med 4-0. Holmén höll sig trots det utanför målprotokollet. Han spelade samtliga 90 minuter.

Emir Kujovic, Kayserispor, 12/4
Kujovic fick förtroendet under hela matchen när Kayserispor förlorade med 0-1 mot Orduspor.

Labinot Harbuzi, Manisaspor 2/0

Fanns inte med i matchtruppen mot Gaziantepspor. Det gjorde däremot tidigare Häcken och MFF-spelaren Jimmy Dixon som spelade hela matchen för Manisaspor, som förlorade med 0-2 mot Gaziantepspor.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 0/0
Satt med på avbytarbänken utan att få hoppa in när Ethinkos Achna spelade 1-1 mot Enosis.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 7/0
Det dåliga vädret i Sydeuropa har skjutit på omstarten av den schweiziska ligan till kommande helg.

SCHWEIZ
Alexander Farnerud, Young Boys 21/4
Young Boys förlorade mot Luzern med 0-2. Farnerud spelade hela matchen och hann dessutom med att titta på domarens gula kort i den tolfte minuten.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 0/0, SC Kriens 3/0
Kibebe var utlånad till SC Kriens men är nu överflyttad till Luzern igen och ingår tillsvidare i lagets andralag som spelar i den schweziska tredjeligan. Den startar om först kommande helg.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Gustafsson får fortsätta finna sig i att vara reserv bakom Alexander Walke och inte blev Gustafssons möjligheter till spel bättre när Walke höll nollan för tredje ligamatchen i följd.

Rasmus Lindgren, Salzburg 11/0
Fanns med från start och spelade hela matchen när Salzburg vann med 1-0 borta mot Ried. Blev varnad i den 41:a minuten.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 0/0
2012 års säsong för CSKA Moskva börjar 3 mars.

AZERBAJDZJAN
John Pelu, FK Revan Baku, 9/2
Pelu har brutit kontraktet med Revan och kommer att tas bort från nästa veckas proffskoll.

IRAN

George Mourad, Mes Kerman, 6/1
Inget spel i Iranska ligan förrän andra helgen i mars.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Inget ligaspel i Förenade Arabemiraten förrän i mitten av mars.

SAUDIARABIEN
Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 2/1
Inget ligaspel i Saudiarabien förrän kommande helg.

Publicerad 2012-02-28 kl 18:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto