PROFFSKOLLEN: Zlatan kan nå magisk drömgräns

Zlatan jagar ett maffigt rekord, Mathias Ranegie slog till och Ola Toivonen pytsade in ett drömmål. Här är veckans proffskoll.

Erdin Demir, Brann 16/0
Demir fanns med från start och spelade hela matchen mot Rosenborg (seger 2-1). Hade ett par bra genombrottslägen som dock inte resulterade. VG satte betyget 5/10.

Markus Jonsson, Brann 14/1
Jonsson spelade från start och under hela matchen mot Brann. Utmärkte sig inte nämvärt och tilldelades 5/10 i betyg av VG.

Andreas Landgren, Fredrikstad 21/1
Landgren spelade hela matchen mot Stabaek och hjälpte sitt lag hålla nollan när Fredrikstad vann med 1-0 efter ett mål med sex minuter kvar av matchen. 4/10 valde VG att sätta i betyg på svensken.

Pontus Engblom, Haugesund 6/1
Trots alla sumpade målchanser senast fick Engblom på nytt chansen från start när Haugesund spelade mot Sandnes Ulf och vann med 3-2. Även denna gång hade Engblom några riktigt bra chanser men inte lika många som senast och i den andra halvleken var han tämligen anonym. Han byttes ut efter en dryg timmes spel och blev tilldelad 4/10 i betyg.

David Myrestam, Haugesund 5/2
Andra målet för säsongen för Myrestam och ack så viktigt. Det var den tidigare Gif Sundsvall-spelaren som gjorde segermålet till 3-2 i den 85:e minuten mot Sandnes Ulf. Och målet gjorde han på en frispark som han skickade in mot målet och som såg ut att kunna tas omhand av ”Uffes” keeper Aslak Falch men denne gör en missbedömning och bollen seglar in i målet. I övrigt hade inte Myrestam ett par farliga instick bakom backlinjen fram mot anfallarna men det var också allt. 5/10 i betyg till VG.

Maic Sema, Haugesund 22/2
Spelade från start mot Haugesund men producerade bara ett bra skottläge framåt och det kom i den 24:e minuten när han kom fri med Flach men avslutade mitt på målvakten. Byttes ut efter en dryg timmes spel och fick betyget 4/10 av VG.

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0

Tillbaka på avbytarbänken efter skadeproblemen han haft men något inhopp blev det inte när Lilleström vann med 2-1 mot Ålesund på bortaplan.

Johan Andersson, Lilleström 20/2
På avbytarbänken från start när Lilleström vann borta med 2-1 mot Ålesund. Denna gång blev det inte så mycket mer än fem minuter, då han byttes in i den 85:e minuten.

Fredrik Stoor, Lilleström 16/0 (utlånad från Vålerengen)
Ingen superinsats av Stoor mot Ålesund. I den 25:e minuten var hans slarv på mittplan nära att resultera i en kontring men Ålesunds nigerianske anfallare Leke James tappade bollen nästan lika snabbt. Varnades i den sista minuten och fick medelbetyget 5/10 i VG.

Mattias Moström, Molde 20/4
Efter en tyngre period blev Moström bänkad från start mot Odd Grenland. Han fick hoppa in i den 64:e minuten men hann inte göra något större avtryck i matchen som slutade 0-0.

Ole Söderberg, Molde 3/0, 1 hållen nolla
Tillbaka på avbytarbänken, då Espen Brugge Pettersen var tillbaka mellan stolparna när Mode spelade 0-0 mot Odd.

Mattias Andersson, Odd Grenland 11/1
Spel från start återigen för Andersson när Odd spelade 0-0 mot Molde. Andersson hade svårt att komma till bra lägen och det bästa fick han i den 56:e minuten men fick då ingen riktig kontroll på bollen i avslutsögonblicket. Byttes därefter ut i den 64:e minuten. 4/10 i betyg hos VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 23/0, 9 hållna nollor
Säker och stabil insats i 86 minuter mot Brann. Men sedan rasade precis allt. Det började med att han fumlade med ett inlägg från Erik Huskelepp och bollen hamnade hos inhopparen Bård Finne som tryckte in kvitteringen till 1-1. Och tre minuter senare var Örlund ute och ”seglade” igen när han kom fel i en duell med Branns nigerianske anfallare Kim Ojo. Denne kunde enkelt leverera bollen vidare till Bård Finne som praktiskt taget fick öppet mål när han gjorde 2-1. Örlund var på väg mot ett bra betyg av VG men insatsen under dom sista minuterna lämnade betydligt mycket mer att önska och betyget blev till slut underkända 3/10.

Mikael Dorsin, Rosenborg 22/3
Dorsin spelade stabilt mot Brann när Rosenborg förlorade med 1-2. Dorsin var delaktig i lagets mål som betydde 1-0 i den 55:e minuten. Han slog en mycket väl avvägd passning ut på vänsterkanten, där tidigare Häcken-spelaren John Chibuike löpt sig fri och kunde därefter sätta bollen mellan benen på en utrusande Brann-keeper.

Rade Prica, Rosenborg 20/7
Två mål senast – bänkad från start mot Brann. Han började värma upp redan i den 27:e minuten när anfallsspelet inte alls fungerade hos Rosenborg. Dock lät inhoppet vänta på sig till den 82:a minuten när han byttes in mot John Chibuike.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 18/0
Stabil insats utan att utmärka sig nämnvärt. En vanlig dag på jobbet för Edier som tilldelades betyget 5/10.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 13/1
Satt större delen av matchen mot Haugesund (förlust 2-3) på avbytarbänken men byttes in i den 88:e minuten. Hade då ingen möjlighet att göra något intryck i matchbilden.

Benny Lekström, Tromsö 15/0, 6 hållna nollor
Förlust med 0-1 mot Sogndal för Tromsö men förlusten hade kunnat blivit betydligt mycket större om inte Lekström briljerat med några riktigt fina räddningar. Och målet han släppte in kunde han inte göra mycket på, då det var ett självmål av en klumpigt agerande försvarare vid namn Saliou Ciss. Lekström tilldelades fullt godkända 5/10 i betyg för sin insats av VG och fick högst betyg av samtliga Tromsö-spelare.

Marcus Sahlman, Tromsö 9/0, 3 hållna nollor
Skadad och väntas göra comeback i oktober.

Fredrik Björck, Tromsö 22/2
Två mål senast för Björck – mot Sogndal i helgen hade han en mer tillbakadragen roll igen och skötte sitt försvarsuppdrag utan större anmärkning. Godkända 4/10 satte VG i betyg.

Björn Andersson, Viking Stavanger 10/1
Viking mötte Strömsgodset på bortaplan. Det blev 3-2 i matchen som Andersson fick se i sin helhet från avbytarbänken.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 5/0
Skadeproblem håller Ingelsten utanför matchtruppen just nu.

Daniel Arnefjord, Ålesund 22/6
Något osäker i några ageranden och när han väl gick på lite och tryckte till, i en duell med Lilleströms anfallare Petter Vågan Moen blev han varnad. Spelade hela matchen när Ålesund förlorade med 1-2 och tilldelades betyget 4/10.

Samuel Dirscher, Alta, 3/0, 1 hållen nolla
Efter nollan mot Notodden förra helgen fick Dirscher fortsätta mellan stolparna när Alta förlorade med 1-2 mot Ranheim.

Jacob Nilsson, Alta 20/0
Tillbaka från avstängning hos Alta när Ranheim stod för motståndet på bortaplan. Men någon plats i startelvan fanns inte hos Nilsson, som fick börja matchen på avbytarbänken men byttes in i den 62:a minuten.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 23/1
0-2 blev det mot Kongsvinger för Sandefjord. Dimitriadis fanns dock med på planen under hela matchen.

Pontus Hagström, Nybergsund 1/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken när Nybergsund förlorade med 3-4 hemma mot Strömsgodsets andralag.

Marcus Ohlsson, Moss 17/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Moss vann med 3-2 hemma mot Finnsnes.

Peter Rosendal, FK Mjölner 20/0, 6 hållna nollor
Tung förlust mot Asker på bortaplan för Rosendal och hans Mjölner. Han släppte nämligen in tre mål när Mjölner förlorade med 0-3.

Valentino Pidré, FK Mjölner 4/0
Utanför matchtruppen när Mjölner förlorade med 0-3 mot Asker.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Har flyttats ned i klubbens andralag som vi tyvärr inte har några uppgifter ifrån i skrivande stund.

Fredrik Notice, Asker 21/6
Tillbaka i startelvan men byttes ut i den 67:e minuten när Asker vann med 3-0 mot Mjölner. Notice höll sig dock utanför målprotokollet.

Johan Wennberg, Brumunddal 19/3
Ny förlust för Brumunddal och Wennberg när Fram Larvik vann helgens möte mellan lagen i Larvik med 2-0. Wennberg spelade samtliga 90 minuter.

Rickard Claesson, Raufoss 21/0, 10 hållna nollor
Oj oj oj. Claesson som varit stabiliteten själv denna säsong släppte in hela tre mål när Örn Horten stod för motståndet hemma i inomhushallen i Raufoss. 3-3 slutade mötet inför 521 åskådare.

Fredrik Tervaniemi, Elverum 21/0, 10 hållna nollor
Tionde nollan för säsongen för Tervaniemi som hjälpte sitt Elverum till seger med 3-0. I och med att Raufoss tappade poäng så kunde Elverum göra ett ryck i tabellen och är nu sex poäng före med fyra omgångar kvar att spela.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 7/2
Tillgänglig för spel igen efter den skada han haft när Horsens mötte Odense på hemmaplan och spelade 2-2. Men något spel från start blev det inte, utan i stället ett inhopp under matchens sista fem minuter.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 8/0, 3 hållna nollor
Wiland höll säsongens tredje nolla när Silkeborg slogs tillbaka med klara 5-0. En lugn dag på jobbet på Wiland som mest fick titta på när hans medspelare var på offensiv planhalva och tryckte på framåt.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 9/0
Fanns med från start mot Silkeborg men byttes ut i den 59:e minuten på grund av lättare skadekänning.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 7/0
På avbytarbänken från start mot Bröndby men det blev ett hyfsat tidigt inhopp för den tidigare AIK-försvararen, då han byttes in redan i den 43:e minuten.

Petter Andersson, FC Midtjylland 7/0
Midtjylland spelade 1-1 mot Bröndby och Andersson spelade från start. Men spel mer än i 76 minuter blev det inte denna gång, då han byttes ut vid denna tidpunkt. Han hann dock dra på sig ett gult kort redan i den 20:e minuten.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 5/0
Platsar inte i Nordsjällands matchtrupp för tillfället.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Väntas göra comeback först till nyår.

Andreas Johansson, Odense 9/1
Utanför startelvan mot Horsens (2-2) men fick hoppa in i halvtid vid ställningen 1-1.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 10/2
0-0 blev det mot FC Fyn för Vestsjälland i helgen. Men det hade kunnat blivit bara ett och två mål framåt, för chanser saknades inte och Sandberg var en av spelarna som hade dom flesta chanserna utan att lyckas få bollen i nät.

Mattias Unkuri, Hobro 3/0
Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram uppgifter kring Unkuris eventuella medverkan mot Kolding (förlust 0-1). Vi hoppas kunna redovisa detta i nästa veckas proffskoll.

Tim Markström, FC Fredericia 2/0, 1 hållen nolla
Fredericia vann med 2-1 borta mot serieledande Lyngby. Markström briljerade med flera riktigt fina räddningar när Lyngby tryckte på som värst i den första halvleken. Nollan sprack i den 65:e minuten men Markströms stabila spel kunde göra att Fredericia kunde ösa på framåt, utan att tänka allt för mycket på försvarsspelet och med två snabba mål av Jesper Luth i den 72:a respektive 74:e minuten kunde Fredericia ta med sig samtliga tre poäng hem från matchen.

Lucas Ohlander, Brönshöj 3/0
Fick på nytt börja på avbytarbänken när Brönshöj mötte Köge på bortaplan och föll med 1-2. Fick göra ett inhopp i slutet av matchen.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 23/0, 8 hållna nollor
Skadekänning höll Nurme borta från spel även mot VPS Vaasa.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 4/0, 0 hållna nollor
Bergström fick förtroendet i Nurmes frånvaro mot VPS Vaasa och släppte in ett mål som Mariehamn vann med 3-1.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 25/0
Olofsson fanns med på planen under samtliga 90 minuter när VPS vann med 3-1.

Mathias Wiklöf, IFK Mariehamn 21/5
Wiklöf gjorde sin bästa insats för säsongen och stod för två mål när Mariehamn vann med 3-1 mot VPS. Han inledde målskyttet efter en halvtimmes spel och dubblade sedan målskörden i den 51:a minuten. I samband med det första målet samarbetade han med Olofsson som slog ett inlägg som touchade en försvarare som friställde Wiklöf. I den 51:a nickade han in en boll på ett inlägg av Mason Trafford.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 6/0
Östlind fanns med från start när Mariehamn vann med 3-1 mot Vaasa. Han var också delaktig i lagets tredje mål, då han spelade fram tidigare Örebrospelaren Tommy Wirtanen.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2
Hagberg alltjämt utanför Levadias andralags matchtrupp.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 0/0
Får vänta ett tag till på ligadebuten. Är fullt återställd från skadeproblemen han haft men tränaren John van den Brom vägrar ändra ett vinnande lag och då får Molins finna sig i att stå utanför.

Behrang Safari, Anderlecht 5/0
Safari är också utanför Anderlechts startelva just nu.

Michael Almebäck, Club Brügge 4/0
Almebäck spelade hela matchen i Brügge-derbyt mot Cercle inför 25344 åskådare på Jan Beydelstadion. Club Brügge vann med 4-0.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0

Håller alltjämt på att rehabilitera sig från den svåra skada han haft.

Magnus Eriksson, Gent 2/0
Skyttekungen från Åtvidaberg fanns med från start men utgick redan i halvtid när Gent vann med 2-1 borta mot Standard Liege.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 7/1
Satt hela matchen på avbytarbänken när Standard Liege föll med 1-2 mot Gent.

Patrick Amoah, White Star 6/2
White Star vann med 2-0 mot Sint-Niklaas och är nu tvåa i tabellen. Amoah spelade från start och byttes ut i den 79:e minuten.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 5/3
Så långvarig var den succén för Tobias Sana… när Ajax mötte Ado den Haag på bortaplan var den tidigare Blåvitt-spelaren förpassad till avbytarbänken och fick sitta kvar där under hela matchen.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 6/0
Elm fanns med på planen under hela matchen när Alkmaar förlorade med 1-2 borta mot NAC Breda. Han höll sig utanför både mål och varningsprotokollet.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
90 minuter på avbytarbänken mot Breda (förlust 1-2).

Emil Johansson, Groningen 2/0
Helt utanför matchtruppen när Groningen vann med 2-1 borta mot PEC Zwolle.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 6/0, 1 hållen nolla
Nordfeldt släppte inte in ett enda spelmål när Heerenveen förlorade med 0-1 mot Twente. Twentes segermål gjordes nämligen på straffspark i den 59:e minuten.

Samuel Armenteros, Heracles 5/1
Tillbaka i startelvan när Heracles spelade 1-1 borta mot Vitesse. Byttes ut i den 80:e minuten. Tidigare AIK-anfallaren Kwame Quansah spelade hela matchen på mittfältet.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 5/2
Andra målet för Toivonen den här säsongen när han inledde målskyttet i den 63:e minuten mot Feyenoord. Toivonen spelade samtliga 90 minuter.

Amin Affane, Roda 3/0
0-1 blev det när Roda mötte Utrecht på hemmaplan. Affane fanns med på planen i Rodas anfall under hela matchen.

Rasmus Bengtsson, Twente 2/0
Andra framträdandet för säsongen för Bengtsson när Twente mötte Heerenveen och vann med 1-0. Det var som inhoppare med sju minuter kvar av matchen mot Bengtsson fick beträda planen.

Marcus Nilsson, Utrecht 2/0
Satt hela matchen mot Roda (seger 1-0) på avbytarbänken.

Johan Mårtensson, Utrecht 3/0
En lättare skada stoppade Mårtensson från spel mot PSV.

Alexander Gerndt, Utrecht 5/2
Avtjänade den första av två matcher som avstängd när Utrecht vann med 1-0 borta mot Roda.

Denni Avdic, PEC Zwolle 3/0
Spelade 90 minuter för andra matchen i följd när PEC Zwolle föll med 1-2 mot Groningen.

ENGLAND

Alexander Kacaniklic, Fulham 4/1
Spelade från start men gjorde inget starkt intryck när Fulham vann med 2-1 mot Wigan. Fick klart sämst betyg hos Fulham av Skysports. När praktiskt tagit samtliga övriga spelare fick Sjuor och åttor i betyg, fick Kacaniklic en femma. Han byttes ut i den 59:e minuten med omdömet: ”Inte som bäst, utbytt” av Skysports.

Muamer Tankovic, Fulham 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Tillbaka i träning efter nervskadan och nu lutar det åt att han förlänger sitt kontrakt med Manchester City och väntar till transferfönstret i januari för att bli utlånad till en annan Premier League-klubb eller en klubb i en högstaliga i ett annat land.

Sebastian Larsson, Sunderland 4/0
Sunderland gjorde 1-0 i tionde minuten mot West Ham. Och det var Larsson som låg bakom målet, då han via ett litet konsttycke, skickade bollen över sitt eget huvud och fram mot Fletcher som drog på mot finske målvakten Jääskeläinen. Denne fick en hand på bollen men kunde inte styra den utanför målramen. Matchen slutade till slut 1-1 efter ett kvittering på stopptid av Kevin Nolan. Då var dock Larsson utbytt sedan länge efter att han fått lämna planen redan i den 62:a minuten. 7/10 i betyg av skysports som satte omdömet: ”Skapade ett mål, inläggen och frisparkarna hela tiden ett hot”.

Jonas Olsson, West Bromwich 4/1
Nära nära första målet för säsongen när West Bromwich vann med 1-0 mot Reading. På en hörna nådde han högst med skallen men fick se hur bollen gick klockrent i stolpen. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Bra nickar”.

Markus Rosenberg, West Bromwich, 3/0
Rosenberg hoppade in sista tolv minuterna och var en pigg injektion utan att skapa någon större farlighet under hans tid på planen. 6/10 valde Skysports sätta i betyg och med omdömet: ”Gjorde skapligt ifrån sig.”

Martin Olsson, Blackburn 3/0
Har precis återvänt från sin operation när det var dags igen att lämna planen på grund av skada. I helgen mot Middlesbrough blev det bara 48 minuters spel innan Olssons saga var all denna gång. Dock hann han med att rädda en Middlesbrough-boll på mållinjen och även dra på sig ett gult kort. Det blev förlust med 1-2.

Marcus Olsson, Blackburn 5/1
Skadad och borta ytterligare en tid och missade således helgens förlust mot Middlesbrough.

Joel Ekstrand, Watford 0/0, lånad från Udinese
Helt utanför matchtruppen när Watford mötte Bristol City.

Doug Bergqvist, Aldershot 1/0
Utanför matchtruppen mot Accrington Stanley i helgen (förlust 0-1).

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 4/1
Skadeproblem stoppade Lustig från spel mot Dundee FC (seger 2-0).

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 25/0, 7 hållna nollor
Inget ligaspel i helgen men däremot spel i Irländska ligacupen, där det blev förlust med 1-3 mot Drogheda på bortaplan. Jansson vaktade Shamrock-målet även i den matchen.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 5/7
”Ibra” fortsätter att bygga på sin fina start hos PSG. Två mål och en målgivande passning när PSG vann med 4-0 mot Bastia på bortaplan. Kan Ibrahimovic hålla det målsnitt han har nu kommer han att landa på 53 ligamål den här säsongen (!)

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Skadeproblem håller Djuric alltjämt utanför matchtruppen.

Emir Bajmari, Monaco 7/1
Återigen började Bajrami på avbytarbänken men fick hoppa in sista elva minuterna mot Lens.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 4/0
Antonsson spelade från start i helgens match mot Pescara och spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt när Bologna nådde 1-1 hemma mot Pescara.

Albin Ekdal, Cagliari 3/1
Skulle ha mött Roma men grund av oroligheter på Sardinien, där polisen inte kunde garantera säkerheten ställdes matchen in och tillsvidare har Roma tilldömts segern i matchen med 3-0.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Andreas Granqvist, Genoa 4/0
Tillbaka i startelvan och spel under samtliga 90 minuter när Genoa vann med 1-0 mot Lazio.

Linus Hallenius, Genoa 0/0
Tillbaka i träning men ännu inte redo för matchspel.

David Löfquist, Parma 0/0
Utlånad till Malmö FF under hösten 2012.

Mervan Celik, Pescara 2/1
Celik satt hela matchen på avbytarbänken när laget spelade 1-1 borta mot Bologna.

Mathias Ranégie, Udinese 2/1
Ranégie fick debutera från start mot Milan och vilken debut det blev! I den 40:e minuten gjorde han 1-0 och vid ställningen 1-1 i den 68:e minuten ordnade han en straffspark som Antonio di Natale kunde göra 2-1 på.

Agon Mehmeti, Novara 3/3 (utlånad från Palermo)
En vadskada stoppar den talangfulle skåningen för tillfället.

Marko Mitrovic, Bresica 5/0
Mitrovic fick börja på avbytarbänken när laget spelade 2-2 mot Vicenza. Han fick hoppa in i den 72:a minuten men hann inte göra något avtryck i matchbilden.

Carlos Garcia, Perugia 0/0
Perugia mötte Andria Bat på bortaplan men Garcia får alltjämt finna sig i att vara utanför matchtruppen.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 3/0
Även mot Borussia Dortmund blev det en plats på bänken från start för Berg. Han byttes in i den 77:e minuten men höll sig utanför målprotokollet.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 0/0
90 minuter på avbytarbänken när Borussia Mönchengladbach spelade 1-1 borta mot Bayer Leverkusen.

Branimir Hrgota, Broussia Mönchengladbach 3/0
Utanför matchtruppen mot Bayer Leverkusen i helgen.

Per Nilsson, Nürnberg 4/0
Nilsson fick vara med om en förlust när Nürnberg förlorade med 1-2 mot Eintracht Frankfurt. Han spelade hela matchen i Nürnbergs försvar.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 1/0
Inget inhopp för Jönsson som fick finna sig i en bänkplats mot Greuter Furth (oavgjort 1-1).

Mikael Ishak, Köln 4/0
Skadeproblem stoppar Ishak från spel just nu.

Freddy Borg, Alemannia Aachen 8/1
Borg fanns med från start men byttes ut i den 69:e minuten mot Babelsberg, förlust 0-1.

SPANIEN

Olof Mellberg, Villarreal 6/0
Spel från start och i 90 minuter borta mot Las Palmas i en match som slutade 2-2. Fick titta på domarens gula kort i den tolfte minuten.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica II 1/0
Nilsson Lindelöf fick debutera för Benficas andralag när han hoppade in i näst sista matchminuten borta mot Desportivo Aves.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 5/1
Zengin spelade från start och byttes ut i halvtid när laget förlorade med 2-3 mot Kayserispor.

Johan Elmander, Galatasaray 3/2
Satt hela matchen mot Akhisar på avbytarbänken.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 5/0
Det blev inte många minuters spel för Durmaz mot Mersin. Orsaken var att han blev skadad efter att han agerat inhoppare i matchen. Han byttes in i den 68:e minuten men byttes ut igen i den 85:e.

Samuel Holmén, Istanbul BB 5/0
Istanbul spelade 1-1 mot Orduspor. Holmén fanns med på planen under hela matchen utan att skriva in sig i målprotokollet.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 5/0, 2 hållna nollor
Isaksson fick släppa en boll förbi sig och det var fullt tillräckligt för att Kasimpasa skulle förlora mot Sivasspor.

Emir Kujovic, Kayserispor 3/0
Satt på avbytarbänken under hela matchen mot Eskisehirspor.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 7/0
Efter att ha startat i praktiskt taget CSKA:s fyra första ligamatcher har han efter den avstängning han fick fått agera inhoppare. I helgens match mot Volga från Nizhniy Novgorod blev det ett inhopp i matchens absoluta slutskede och då hann han inte göra något bestående intryck.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 7/0
Genomförde en stabil insats under 90 minuter mot Volga (oavgjort 1-1).

Kim Källström, Spartak Moskva 1/0
90 minuter på avbytarbänken för Källström när Spartak Moskva vann med 3-1 mot Rostov.

UKRAINA

Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 2/0
Inget ligaspel i Ukraina den senaste helgen.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 9/2
Farnerud fanns med på planen under hela matchen när Young Boys mötte Basel och spelade 1-1.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
Alltjämt bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

Rasmus Lindgren, Salzburg 0/0
Har inte lämnat klubben trots tidigare uppgifter om att han skulle tvingas göra detta. Men någon plats i truppen fanns det inte för Lindgren i matchen mot Austria Wien.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 5/2
Skadekänning stoppar Sow från spel just nu. I helgen vann Dacia med 4-0 mot Academia.

KROATIEN

Tibor Cica, NK Zagreb 1/0 (utlånad från Cesena)

Lånet från Cesena saknades i matchtruppen när Zagreb vann med 2-1 mot RNK Split.

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Får vänta ett tag till på debuten för Teleoptik.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Ceahlaul 6/1
Lukanovic fanns inte med i den matchtrupp som förlorade med 1-2 mot Concordia.

MALTA

André Grabowski, Floriana 0/0
Grabowski får vänta ytterligare ett tag på säsongsdebuten.

USA

Markus Holgersson, New York Red Bull 24/2
I torsdags blev det 0-2 mot Sporting KC. Holgersson spelade hela matchen och det gjorde han också i helgen när New York nådde 1-1 borta mot New England. Båda målen tillverkades på stopptid i matchens slutskede.

Adam Johansson, Seattle Sounders 17/0
Seattle förlorade med 1-2 mot SJ Earthquakes. Johansson spelade från start men byttes ut i 80:e minuten.

Christian Wilhelmsson, LA Galaxy 2/1

Galaxy vann med 4-2 mot Toronto. Roy Keane gjorde två av lagets fyra mål men ”Chippen” undvek att skriva in sig i målprotokollet. Han spelade från start men byttes ut i den 69:e minuten.
Publicerad 2012-09-26 kl 10:00