POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Profilerade MFF-medlemmen: "Valet av ordförande tycks vara riggat"

Foto: Bildbyrån

Anders Pålsson och Jan Wifstrand.

Malmö FF:s valberedning har föreslagit Anders Pålsson till ny ordförande i föreningen.
Jan Wifstrand, MFF-medlem och vd för nyhetsbyrån Rapidus, menar att det är ett val klubben kan komma att ångra.
"Medlemmarna har starka skäl att vara oroliga", skriver han i ett debattinlägg i Sydsvenskan.

Fredagen den 1 mars håller Malmö FF sitt årsmöte. Valberedeningen har lagt fram sitt förslag till ny styrelse, och som ordförande föreslås Anders Pålsson på nyval på ett år. Pålsson har varit tillförordnad ordförande i MFF sedan Håkan Jeppssons tragiska bortgång i början på december.

Valberedningens sammankallande Jörgen Svensson skriver i förslaget inför årsmötet:

"Valberedningen ser kontinuitet som en nyckel i den uppkomna situationen. Vår bedömning är att Anders Pålsson med sin breda kompetens, långa erfarenhet av ledande positioner och starka engagemang i Malmö FF är ett mycket bra val att som ordförande tillsammans med övriga i styrelsen och ledningen utveckla föreningen och bidra till nya framgångar."

Förslaget av Anders Pålsson som ordförande möts nu av hård kritik. Det är MFF-medlemmen Jan Wifstrand, vd för nyhetsbyrån Rapidus och tidigare chefredaktör för DN och Sydsvenskan, som i ett debattinlägg i Sydsvenskan ifrågasätter valet och kallar det för riggat.

Wifstrand listar en rad kriterier för vad som krävs av en ordförande i MFF, bland annat ett kvalificerat nätverk bland samhällets makthavare, hög trovärdighet i mångfalds-, jämställdhets- och värderingsfrågor samt lång erfarenhet av medier.

"Anders Pålsson fyller inte dessa kriterier på ett tillfredsställande sätt. Han är bra på att räkna och har bidragit till att MFF kunnat bygga en solid ekonomi. Det är utmärkt. Men den föråldrade ledarstil han visat inom näringslivet duger inte. Och på riksplanet är han okänd", skriver Wifstrand.

Vidare lyfter MFF-medlemmen fram åtta förslag till ny ordförande som han anser vara bättre. Wifstrand ifrågasätter också varför valet av ny ordförande inte diskuteras, då Pålsson ser ut att få rollen.

"Medlemmarna har starka skäl att vara oroliga", skiver han.

Publicerad 2019-02-10 kl 10:04

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto