Provspelaren målskytt när Bajen vann målrikt genrep inför allsvenska omstarten

VISBY. Hammarby genrepade inför den allsvenska omstarten när laget tog sig an division 2-laget FC Gute.
Och Bajen hade problem i första halvlek men i den andra lossnade det rejält i en match som bjöd på hela tio mål.

Se höjdpunkterna från Hammarbys möte med Kalmar FF i sista våromgången i spelaren.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Under VM-uppehållet har Hammarby träningsspelat två gånger. I förra veckan förlorade serieledaren efter att Sirius avgjort på tilläggstid. Men i den andra träningsmatchen som spelade på tisdagen lyckades laget vinna - i en match mot FC Gute som bjöd på hela tio mål.

Hammarby inledde matchen bäst och Neto Borges var framgångsrik från sin vänsterbacksposition. Efter en offensiv räd tilldömdes brassen en frispark utanför straffområdet. Fram stegade Muamer Tankovic som elegant skruvade in bollen över FC Gutes målvakt fram till 1-0. Bajen fortsatte att trumma på och Jeppe Andersen kunde utöka till 2-0 efter dryga 20 minuter spelade. Men sedan hände något med den allsvenska serieledaren.

Först reducerade hemmalaget genom Markus Nobell efter att Villiam Dahlström svarat för ett fint förarbete. Högerspringaren tog sig förbi vänsterbacken Borges och skickade in ett inlägg som Nobell mötte med pannan fram till FC Gutes första mål för kvällen. Strax därpå fick laget hörna och efter en tilltrasslad situation kunde Emil Engqvist sätta dit 2-2. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek kom Hammarby ut som ett helt nytt lag jämfört med avslutningen på halvlek nummer ett. Redan efter två minuter fick laget en straff som Muamer Tankovic förvaltade fram till ledning 3-2. Och sedan rullade det bara på för Bajen, även om FC Gute inte var helt ofarliga i sina omställningar.

Inom loppet av tio minuter i mitten av andra halvlek gjorde Bajen fyra mål och efter 69 minuters spel stod det 7-2 på resultattavlan. Bland målskyttarna fanns provspelade André Österholm, som bland annat representerat AFC Eskilstuna, som satte dit Bajens sjunde och sista mål för kvällen. Yttermittfältaren fick dock inte sista ordet. Istället satte hemmalagets Emil Engqvist en frispark i matchens slutskede, hans andra och FC Gutes tredje för kvällen, vilket också fastställde slutresultatet till 7-3 för Hammarby.

I Bajens lag saknades flera spelare som har varit tongivande under vårsäsongen, däribland Jiloan Hamad, Johan Wiland och Björn Paulsen. Däremot fanns den utlånade trion Marcus Degerlund, Dusan Jajic och Leo Bengtsson med där den sistnämnde dessutom utmärkte sig i målprotokollet.

När allsvenskan startar om ställs Hammarby mot Östersund hemma på Tele2 Arena, en match som spelas måndag 9 juli.

Hammarbys startelva: Blazevic - Sandberg, Fenger, Degerlund, Borges - Junior, Tankovic, Andersen - Khalili, Svendsen, Smarason.

Publicerad 2018-07-03 kl 23:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.