Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Psyket avgör Sebastian Erikssons framtid''

Sebastian Erikssons korsbandsskada - hur stor knäck har talangens karriär fått sig?
- Det kan vara jätteallvarligt. Robin Söder har inte kommit tillbaka alls i samma kvalité som innan sin korsbandsskada, säger Thomas Wernersson.

Det var i början av den andra halvleken i IFK Göteborgs förlustmatch mot Elfsborg under måndagskvällen som olyckan var framme för Sebastian Eriksson.
Efter en duell med Anders Svensson satte Blåvitt-spelaren ner foten fel och vred till det vänstra knät så pass allvarligt att det främre korsbandet gick av.

Säsongen är därmed över och det lär dröja länge innan Eriksson är tillbaka på fotbollsplanen igen.
Den svåra skadan är extra tung för Eriksson då Serie A-klubben Cagliari - som tidigare i somras gjorde klart med Moestafa El Kabir - uppges ha varit nära en överenskommelse med Göteborg om 22-åringen, men någon utlandsflytt blir nu inte av. Frågan är om det blir det när han kommer tillbaka till fotbollsplanen?

- Det beror helt på vilken form han kommer tillbaka i. Nu är han helt nollställd och måste börja om från början igen, säger experten och IFK-profilen Thomas Wernersson till FotbollDirekt.se.

Vad betyder det för hans fortsatta karriär?
- Sebastian har en sådan spelstil också som kräver att han är i väldigt god fysisk form, har han psyke tror jag att han kommer igen - det kan avgöra hans framtid. Men det är mycket hårt jobb som krävs, säger Wernersson.

- Det kan vara jätteallvarligt. Robin Söder har inte kommit tillbaka alls i samma kvalité som innan sin korsbandsskada.

Hur mycket betyder detta för Blåvitts fortsatta säsong?
- Det är ett stort avbräck. Han har varit motorn och navet på något sätt, den som gett understöd framåt.

Om allt går som det ska med rehabiliteringen kan Sebastian Eriksson förhoppningsvis vara tillbaka någon gång i början av nästa säsong och då endast nio matcher återstår av allsvenskan 2011 är det oklart om Göteborg kommer att värva in en ersättare.

Thomas Wernersson ser gärna att Blåvitt värvar - men inte en ersättare till Eriksson.

- Nej, de har ju den typen av spelare. IFK har enligt min mening behövt värva spelare hela säsongen. Hårt arbetande spelare som sliter har man 22 stycken av. De behöver udda figurer som kan avgöra, det tycker jag att man saknar, avslutar Wernersson.

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-18 kl 12:49
Annons
Annons
Annons