POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Psykkrig med hjälp av ''Hall of Fame''

Kalmars nya 250-miljonersarena betalar sig redan. Profilerna Henrik Rydström och Tobias Carlsson inspireras bland annat av Kalmars eget ''Hall of Fame''.

Premiären mot Djurgården är utsåld och yran inför invigningen av nya Guldfågeln arena växer sig allt starkare.
Kalmar-profilerna Henrik Rydström och Tobias Carlsson känner redan av ny-arena-effekten - bland annat genom en 30 meter lång fondvägg som fungerar lite som ett Kalmars eget Hall of Fame med både gamla och aktuella Kalmarspelare i fyrfärg från golv till tak i en lång gång ut mot spelartunneln.

Psykkriget börjar med andra ord redan inne i arenans inre, skulle man kanske kunna påstå?

 
– När motståndarna kommer in och ser väggen kanske de tittar bort och sedan är jag på flera bilder och då tittar de bort ännu mer, säger Henrik Rydström till Barometern.

– När vi mötte Twente hade de bilder på gamla spelare. Det gav ett respektfullt intryck. Här har vi segerbilder för Kalmar. Jag tror snarare att det kan ha en positiv effekt för vår del som passerar här varje dag.

En annan effekt - även om det kan diskuteras - är rosafärgade omklädningsrum.

– Jag hade inte noterat färgen, det är inget jag reflekterar över, säger Tobias Carlsson.
– Jag hade snarare sett att omklädningsrummet var mindre, att det bara fanns en toalett och att de hade fått alla minimikrav som existerar, funderar Rydström.

Vem som ligger bakom de oortodoxa rosafärgade omklädningsrummen är oklart. Men misstankar riktas nu alltmer mot tränare Nanne Bergstrand.

– Jag tror att det är Nanne (Bergstrand), säger Carlsson som inte tror att det möjligen feminina färgvalet påverkar negativt:

– Det skulle vara om rosa har någon lugnande effekt och det ska man ju inte vara.

Men det är inte bara Kalmar-spelarna själva som kommer att ha nytta av atmosfären på Guldfågeln - även motståndarna kan ryckas med och lyftas av 250-miljonersbygget.

– Den här arenan kommer även motståndare att bli inspirerade. Precis som när man kommer till Söderstadion. Visst har Hammarby nytta av sin publik samtidigt som motståndarna också blir inspirerade.

 


 

Publicerad 2011-04-08 kl 10:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå