Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Publikkris hotar för AIK: ''Vi har tappat''

AIK:s publikras håller i sig. 5 500 förlorade åskådare per match i år - och krisen håller i sig. AIK tappar i tusental i sin årskortsförsäljning.
- Det märks att vi haft en tung säsong, säger AIK:s biljettansvarige.

- Vi har tappat. Det är klart många fler nu än i fjol som inte förnyat sina årskort, säger AIK:s Tony Aronsson till FotbollDirekt.se.

AIK dras med stora ekonomiska problem och får i princip ge upp nyförvärv inför kommande säsong.

Men inte nog med det.

Nu förvärras den ansträngda situationen ytterligare.

Säsongskortsförsäljningen går så dåligt att AIK i nuläget ser ut att ha tappat flera miljoner kronor i intäkter (beräknat på ett snittpris per kort på 2 500 kronor) mot i fjol vid samma tidpunkt.

Då hade över 5 000 kort sålts - i dag är den siffran nere i cirka 3 500-4 000, enligt vad FotbollDirekt.se erfar.

Publikspiralen som sänkte ex-mästarnas publiksnitt från guldårets 17 436 åskådare ner till 11 925 i år - håller med andra ord i sig.

- Jag vet i nuläget inte exakt hur mycket vi har sålt, det får vi veta i januari. Men det är bara att inse att vi förmodligen inte kommer att komma upp i samma siffror som vi gjorde ifjol då vi sålde närmare 10 000 årskort, fortsätter AIK:s biljettansvarige.

- Vi har fruktat en minskning och det här visar att vi har fått det tuffare. Det är ingen tillfällighet att vi förlorade så många åskådare som vi gjorde under året.

Ändå tror Tony Aronsson att ett lyft kan vara på gång. Den nya lagledningen med Andreas Alm, Nebojsa Novakovic och Stuart Baxter kan bli en nystart och ge en pr-effekt som sätter fart på försäljningen.

- Ja, vi hade ändå fruktat ett ännu större tapp så med lite tur kan det här bli en nystart. Det ska bli spännande att se vad det innebär. Förhoppningsvis får vi en bra start på försäsongen och ett positivt surr kring laget.

- Vi vet ju vilken publikpotential vi har så får vi bara lite snurr på det sportsliga igen så kan siffrorna ändå bli ganska bra.

Publicerad 2010-12-28 kl 19:53
Annons
Annons
Annons