Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Publikoptimism i AIK: "Lika bra som ifjol"

Efter krissiffror i vintras - AIK:s årskortsförsäljning har kommit igång på allvar. Nu vågar Solna-klubben tro på lika många säsongsbiljetter som ifjol.

Efter en trög vinter har AIK:s årskortsförsäljning kommit igång. Med en dryg månad kvar till hemmapremiären har knappt 7000 personer köpt årskort, bara 200 färre än vid motsvarande tid ifjol. 

Lasse Pettersson, arrangemangsansvarig hos AIK Fotboll, räknar nu med att AIK kommer upp på samma antal säsongsbiljetter som förra året, dvs närmare 10 000.

- Ja, de flesta klackbiljetterna säljs ju sista månaden innan premiären. Så vi vågar nog påstå att vi kommer att vara nära samma nivå som ifjol, säger Lasse Pettersson till FotbollDirekt.se.

Runt nyår låg dock AIK långt efter 2010 års siffror vid samma tid: 3500 sålda säsongsbiljetter mot 5000. En backlash efter den svaga 2010-säsongen befarades. Fullt rimligt också, med tanke på framgångarna med allsvenska segern och cup-guldet 2009.
Men nu ser det alltså bättre ut och Lasse Pettersson ser flera förklaringar till att försäljningen kommit igång.

- Folk har en månad extra på sig att köpa biljett i år jämfört med ifjol då serien startade så tidigt. Det kan nog till viss del förklara siffrorna från nyår. Många väntar nog längre om de kan.

- Sedan har AIK ett ungt spännande lag på gång nu. Vi gör en fin försäsong och jag tror att spelare som Mohamed Bangura lockar en del.

Hittills är det främst årskortsinnehavare på långsidorna som köpt sig ett nytt år på samma läktarstol. Nu hoppas AIK att försäljningen av klackbiljetter kommer igång. Men en del väntar in i det sista med att köpa biljett.

- Nu har vi ju framgångar i hockeyn, det gör nog att många lägger sina pengar där och avvaktar med att köpa årskort till fotbollen.

- Men vi tror inte att hockeyn tar över någon publik från oss, säsongerna går knappt in i varandra och det är snarare en boost för hela AIK om det går bra där.

Publicerad 2011-03-06 kl 19:07
Annons
Annons
Annons