POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Publikraset ska stoppas:"Visa att vi är fotbollens huvudstad"

Haussen är borta. Publiken sviker när det vankas Stockholmsderby. Nu vill supportrarna vända den negativa trenden med ett nytt grepp som testas redan på torsdag när AIK tar emot Hammarby.

- Vi ska vända och ta tillbaka makten. Vi ska visa att i är fotbollens huvudstad, säger Frank Ågren, ledare för Bajengruppen, till FotbollDirekt.se.

Under större delen av 2000-talet har Stockholmsderbyna varit stekheta affärer och Råsunda har varit fyllt till bredden. På senare tid har publiken dock börjat svika. I år lockade Hammarby-Djurgården bleka 16 238 och några veckor senare kom bara 21 884 för att bevittna Djurgården-AIK. Ett derby som tidigare hade lockat en bra bit över 30 000 åskådare. Det finns massa orsaker till publikutvecklingen. Nu vill supportrarna själva stoppa raset och inför torsdagens match mellan AIK och Hammarby testas ett nytt grepp. Tanken är att biljettintäkterna från klacksektionen ska tillfalla respektive lags kassa - oavsett om man är hemma- eller bortalag.

- Supportrar från Hammarby och Djurgården hatar Råsunda. Därför är frågan vad man kan göra? En sak är en intäktsfördelning där bortaklackssupportrarna betalar till sin egen klubb.

Bakgrunden är att supportrarna vill göra Stockholmsderbyna till publikfester igen och intäktsfördelningen är bara ett förslag.
- Vi har suttit ner och spånat fram idéer. Stockholmsderbyna är hjärta och lungor. När det är mycket folk på matcherna så lyfter det hela den svenska fotbollen.

- Vi måste också se vad vi kan göra. Det finns två värdegrunder. Först, vilket lag som är bäst i stan, vinner man där så har klubben hedern i behåll. Det andra är nya arenor. De är på gång, men så länge kan man inte tappa. Det är viktigt att vi kommer mangrant så at vi vinner slaget om Sverige.

Publicerad 2009-05-26 kl 13:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå