Publikskandal när Bajen föll

Sjätte raka förlusten, femte raka på Söderstadion och 1-2 mot Gais.
Hammarby är alldeles under isen. Det kan sluta i superettan.
Och supportrarna skämde ut sig med ännu en avbruten match i Stockholm som följd.

Det var när Gais fick straff i 74:e minuten och Wanderson Do Carmo sköt 2-0 som det brast för delar av Hammarbyklacken. I en aktion som såg förberedd ut tändes mängder av bengaliska eldar och fyrverkeripjäser. Kravallutrustad polis var snabbt inne på planen framför läktaren och domaren Martin Hansson, Holmsjö, beordrade genast alla spelare att bege sig till omklädningsrummen.

Strax efter incidenten i Hammarbyklacken hotades vissa delar av klubbens styrelse på den motsatta läktaren. Delar av styrelsen valde att lämna läktaren, och polis kallades till platsen. Matchen återupptogs efter ett ungefär tio minuters långt avbrott.

-Så jävla tråkigt när det händer. Jag har varit med om det här några gånger och är lika kritisk varje gång, sade Hammarbys tränare Thom Åhlund luttrat.

Efter fem raka förluster var Hammarby i stort behov av poäng. Men Gais tog i stället chans att öka avståndet till streckgängen. Gais har nu sex matcher utan förlust.
Inhoppande Thom Åhlund har bara varit med under halva nuvarande förlustresan. Men ingenting tycks kunna bryta lagets nedåtgående trend.

-Det är riktigt, riktigt tufft, sade Åhlund.

Mot Gais var innermittfältarna Andreas Dahl och Christian Traoré avstängda. Ersättarna Fredrik Söderström och Haris Laitinen fick slåss på ett välbefolkat mittfält.

En sak Åhlund försökt råda bot på är att hans manskap tappat modet vid motgång. Men det blev likadant mot Gais. Efter en viljestark inledning föll spelet ihop helt efter Gais ledningsmål. Lagkaptenen Fredrik Lundgren fick ostörd gå upp vid bortre stolpen på en hörna i 36:e minuten och nickade in 1-0.

Efter Wandersons straffmål hjälpte publiken dumt nog till att störa spelet.
Och reduceringen räckte inte till poäng. Roligare för ett kämpande Gais, som med tre poäng med sig tillbaka till Göteborg kan andas ut lite i bottenkampen.

-Skillnaden den här gången var att vi tog tag i det i andra halvlek. I dag känns det bittert, vi var värda ett bättre resultat. Det var jobbiga minuter efter vårt 2-0-mål. Jag förstår Thom, man kan inte göra så mycket mer, sade Gaistränaren Alexander Axén.

Till allt elände har Hammarbys målskytte kommit av sig helt. Efter fyra matcher utan ett enda mål tryckte visserligen Patrik Gerrbrand in 1-2 i 88:e minuten - för sent.

Publicerad 2009-09-23 kl 21:43