Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Publiksuccé - men MFF vill inte ha större arena

Malmö FF radar upp publiksuccér. Utsålt i kväll mot Rangers. Men MFF ångrar ändå inte att Swedbank Stadion inte byggdes större - istället höjs biljettpriserna vid en Champions League-succé.

- Det är klart att det vid enskilda tillfällen hade varit uppskattat med en större arena men vi måste se till en helhet, säger Malmös vd Per Nilsson till FotbollDirekt.se.

Utsålt i kväll mot Rangers, likaså mot Milan om mindre än två veckor - och omkring 15 000 i helgens avbrutna match mot Djurgården.
Men inte nog med det - snart kan ett avgörande play-off vara verklighet och då möjligen Champions Leagues gruppspel och mängder av publikfester under hösten och vintern.

Men trots det ångrar Malmös ledning inte alls att nya Swedbank Stadion inte byggdes större än kapaciteten 21 000 åskådare vid internationella matcher.
Själva huvudresonemanget utgår i från en allsvensk vardag och då anser vd:n att MFF inte skulle räcka till för en större arena.

- En större arena skulle gapa väldigt tom i många allsvenska matcher. Jag tycker att Swedbank Stadion är väldigt bra dimensionerad efter våra behov i dagsläget.

Men det finns också en ekonomisk verklighet att förhålla sig till - MFF hade helt enkelt inte råd att bygga Swedbank Stadion större än man gjorde.
Arenans prislapp drog i väg och slutade på gott och väl över en halv miljard kronor.

- Ja, vi får inte glömma att det kostade 700 miljoner att bygga arenan som den är nu, och skulle vi ha byggt den för, exempelvis, 30.000 åskådare så hade det kostat några hundra miljoner extra. Vi kan inte bara räkna på intäkterna.

Men trots det uppsving MFF nu upplever så väl sportsligt som publik, som ekonomiskt - så ligger än så länge publikintäkterna under fjolårets nivå - då 15 200 i snitt på Swedbank stadion, så här långt i år 14 891.
Men nu skjuter alltså publikhjulet fart, bara matchen i kväll väntas ge mellan 7,5-8 miljoner i intäkter.
Men som sagt - med lite tur bara början och väl i ett gruppspel - om fru fortuna är med - så kommer ett utsålt Malmö stadion bli värt än mer i kronor och ören.

- Om vi skulle ta oss till gruppspelet så kommer vi definitivt att anpassa priserna, men vi kommer inte att maxa det, fortsätter Malmös vd.

- De supportrarna som följer oss troget är vi rädda om och vi vill inte riskera att skrämma bort någon med för höga priser.

Martin Gustafsson - Ola Gustavsson

Publicerad 2011-08-03 kl 13:39
Annons
Annons
Annons