Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Putte Carlsson - ''MFF kan bli Sveriges Ajax''

Djurgårdens Putte Carlsson tror på Malmö FF - som Sveriges svar på Ajax. Carlsson som sitter i DIF:s riskkapitalbolag är samtidigt kritisk till egna klubben.

– Malmö FF har förutsättningarna för att bli Sveriges Ajax eller Alkmaar, säger Ingvar ”Putte” Carlsson till Sydsvenskan.

I rollen som sportslig rådgivare i Djurgårdens riskkapitalbolag sitter Carlsson i dag som rådgivare till Djurgårdens storfinansiär Tommy Jacobson och tidigare ordföranden Bosse Lundquist. Om DIF får han inte uttala sig i annat än grovdragna termer.

Men Carlssons ord väger tungt. Från att ha varit en maktfaktor inom Djurgården Hockey och storåren i slutet av 1980-talet som banade väg för en guldtrippel så kom han till fotbollen i början av 2000-talet och lade grunden för ett arbete som slutade med två raka guldår för Djurgården, 2002 och 2003.

– Att utveckla en organisation handlar om att alla är lika betydelsefulla, från ordföranden ner till materialförvaltaren. Bygger man en organisation är inte vinna det viktigaste, utan att ligga först i utvecklingen, säger ”Putte” Carlsson.

Nu är det Malmö FF som har störst möjligheter, inte Djurgården, inte IFK Göteborg och inte Elfsborg, för att nämna några potentiella.

– Malmö ska vara bland de fyra bästa varje år, den kapaciteten borde föreningen ha. Man har arenan, traditionerna och möjligheterna. Även de säsonger man vill föryngra borde det gå ändå om man bara tänker logiskt. Malmö har förutsättningar som bara möjligen Elfsborg kan konkurrera med i Sverige, säger ”Putte” Carlsson.

När det kommer till felen i Djurgården blir Putte Carlsson försiktigare i intervjun med Sydsvenskan. Men han skriver ändå på Djurgårdens officiella hemsida i frågan. Han konstaterar att det mesta gått i takt de senaste säsongerna.

”Detta beror på att man inte är konsekvent, arbetar långsiktigt, eller har det tålamod som krävs för att bygga en organisation, eller bibehålla fungerande verksamhet som utvecklar spelare och ledare. Man bibehåller inte en grundplan och adderar byggsten för byggsten. Istället hoppas man, och önskar att nya personer skall komma in och reda upp situationen, det blir kostsamt ur flera aspekter.”

Han uppmanar dessutom Djurgårdens fotbollsförening att ha en plan för vad som väntar om klubben åker ur:

– Framförallt bör Djurgården ha en organisation som kan starta om, säger han.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-09-14 kl 13:26
Annons
Annons
Annons