Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Räddade Gefle kvar - kan försvinna

På söndagen såg han med ett straffmål till att hjälpa Gefle kvar i allsvenskan. Men framtiden hos gästrikarna är oviss för Daniel Theorin.

- Jag vet att det finns visst intresse från annat håll men egentligen har jag inte mer att säga om det, säger han till Gävle Nyhetsbyrå.

Gefle höll sig kvar i allsvenskan via två segrar mot GIF Sundsvall och spelar 2011 sin sjunde raka säsong i allsvenskan efter avancemanget till den högsta serien 2005.

Men det är ett Gefle som kämpar med att få ekonomin att gå runt och tidigare har lagets ordförande Leif Lindstrand berättat att gästrikarna i praktiken är i behov av att sälja minst en av sina stjärnspelare varje säsong för att få ekonomin att gå ihop.

Och en av de som kan försvinna, men då som gratis som Bosman, är försvararen Daniel Theorin.
Han har blivit erbjuden ett tvåårskontrakt av Gefle men valde att nobba det.
- Vi var överens om att ta det där när säsongen var slut. Fast jag är jättelgad att Pelle och klubben vill att jag ska stanna kvar. Det är helt klart ett alternativ, säger Theorin.

Han var helt ordinarie i Gefles ramstarka backlinje förra säsongen men en ömmande ljumske har hindrat honom från spel under större delen av säsongen, plus att han hade en skada som störde honom under försäsongen.
- Jag var borta från januari och en bit in i april. Med tanke på de förutsättningarna är jag ganska nöjd med min säsong. Men om det inte hade varit för skadorna hade jag nog varit mycket bättre än så här.

Förutom Theorin går kontrakten också ut för Omar Jawo, Jonas Lantto, Hasse Berggren, Daniel Westlin och Daniel Leino.
- Jag skulle gärna vilja skriva långtidskontrakt med alla spelare för att kunna jobba långsiktigt men det fungerar inte så. Vi har en lönebudget som är lågt under alla andra klubbar, säger tränaren och sportchefen Pelle Olsson till Aftonbladet.

- Kommer det rejäla bud på spelare som det gjort på Amadou Jawo och Alexander Gerndt till exempel, så säljer vi. Jag vill gärna ha truppen så ograverad som möjligt inför nästa år, så vi kan överleva. Vi ska prata med spelarna som har utgående kontrakt framöver.

Publicerad 2010-11-15 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons