Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rådet till stjärnan - ''Måste lära sig svenska''

Örebros tränare Sixten Boström erkände tidigare under säsongen språkproblem med Eric Bassombeng. Nu uppmanas stjärnan att lära sig svenska.

- Han behöver lära sig svenska. Det skulle vara bra för honom. Han måste nästan lära sig språket, säger Bassombengs agent Christian Ekoka till FotbollDirekt.se.

Extra viktiga har Kamerun-anfallarens språk-lektioner blivit efter en säsong med både skador, böter och petningar. Bassombengs ställning i ÖSK är efter en tung höst inte lika självklar som tidigare.

Stjärnan uppges ha varit frustrerad när han petades - som han ser det - utan förklaring.

ÖSK-tränaren Sixten Boström har tidigare försvarat sig med att det är svårt att prata med Bassombeng.
''Det är nån slags språkmur. Jag kan inte prata med Eric på samma sätt som med de andra i truppen som är svensk-, engelsk- eller finsktalande'', sade Boström till Nerikes Allehanda tidigare i höst.

I dag visar hans agent förståelse för Sixten Boströms utspel och uppmanar Bassombeng att jobba hårt med svenskan under vintern.
- Det innebär problem för honom att han inte kan svenska eller engelska så bra, säger Ekoka.
- Han känner en frustration över att inte kunna kommunicera direkt med tränaren eller kompisarna i laget. Jag hoppas han tar tag i språklektionerna.

Varför har han inte gjort det hittills?
- Han tänkte nog när han först kom till Sverige att han bara skulle vara här i ett eller kanske två år och att det då inte fanns någon anledning att lära sig svenska.

Men trots att Bassombeng hade svårt att få Sixten Boströms förtroende under hösten och svårigheterna med språket så är Bassombeng inställd på att stanna i Örebro.
- Ingenting annat än Örebro är aktuellt. Vi har inte hört någonting från andra klubbar. Eric är inställd på att fortsätta i Örebro, förklarar Ekoka.

- Han vill ha revansch och känner att han har mycket att bevisa.

Publicerad 2009-11-22 kl 16:50
Annons
Annons
Annons