Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Radetinac: ”Fansen sjöng mitt namn… Jag är så tacksam”

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Korsbandsskadade Haris Radetinac satt på läktaren under Djurgårdens match mot Åtvidaberg - och fick stort stöd från de blårandiga supportrarna.
- De sjöng mitt efternamn… Jag vet inte vad jag ska säga, kommenterar yttermittfältaren för Fotbollskanalen.

Det var i förra veckan som olyckan var framme. Haris Radetinac, en av Djurgårdens absolut bästa spelare den här säsongen, fastnade i gräset under en träning och slet av korsbandet.

En tung smäll för Djurgården och så klart en väldigt tung smäll för Radetinac själv. Under måndagen var 30-åringen på plats när blåränderna mötte Åtvidaberg i allsvenskan och fick då stort stöd från hemmasupportrarna.

En banderoll med orden: ”Krya på dig, Haris! Djurgårdsfamiljen är med dig”. Under inledningen av matchen sjöng man sedan en växelramsa med orden: ”Radetinac järnkaminer” och det följdes därefter upp med att hela arenan applåderade när yttermittfältaren dök upp på storbildsskärmen.

När Fotbollskanalen möter Radetinac efter matchen är han mållös.

- Vad ska jag säga? börjar han.

- Det är underbart att sitta där och höra det. De sjunger mitt efternamn… Man får ju rysningar. Jag är så tacksam. Jag är så tacksam.

Radetinac har fått stort stöd från supportrar under de senaste dagarna.

- Jag har fått blommor, vykort och allt möjligt. Både från familj, nära vänner och fans. Det känns pushande.

- Det här stödet gör att jag vill kämpa ännu hårdare och komma tillbaka snabbare. Jag vet inte vad jag ska säga…

Med tanke på omständigheterna är det en samlad Radetinac som möter pressen efter matchen mot Åtvidaberg.

- Det är jobbigt och det är alltid jobbigt att dra korsbandet, men just nu var jag i ett läge där gått så bra för mig och laget, så det är riktigt jobbigt. Men jag har lite tur i oturen. Det är bara 15 matcher kvar, sen är det nästa säsong i april som gäller. Det är det jag ska sikta på. Jag får sitta bredvid och vara nervös de här 15 matcherna.

Om några veckor är det dags för operation, men Radetinac ligger inte på latsidan. Han är redan fast bestämd om att han ska komma tillbaka starkt.

- Jag har hållit igång 24/7 (dygnet runt) med de övningar som jag fått, för att ta bort svullnad så att jag kan bygga upp lite mer muskler innan operationen. Christian (Andersson, naprapat) sa: ”Du behöver inte göra så mycket”. Men jag har inget annat att göra. Det är bara att köra på, säger Radetinc.

Vad vill du hälsa till Djurgårdens supportrar?
- Jag är jättetacksam för allt. Jättetacksam. Stötta grabbarna som lirar nu så hoppas jag vi ses nästa säsong, avslutar Radetinac.

Hör Djurgårdens hyllningar till Radetinac i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-21 kl 09:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons