Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Radetinac hyllas av Olsson: "Han är som vi minns honom"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Haris Radetinac har gjort comeback efter sin korsbandsskada.
Nu hyllas Djurgårdens stjärna av tränaren Pelle Olsson.
- Han är sig lik, säger Olsson till Fotbollskanalen.

Efter nio månaders frånvaro gjorde Haris Radetinac under tisdagen comeback för Djurgården, i U21-derbyt mot Hammarby. Yttermittfältaren spelade 25 minuter, vilket var planerat, i 2-0-segern.

Efter matchen hyllades Radetinac av Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

- Han såg jättebra ut. Han är sig lik. Han är pigg, initiativrik och ungefär som vi minns honom från fjolåret då han var väldigt framgångsrik, säger Olsson.

- Nu följer vi planen: han ska spela några fler minuter i U21 nästa vecka och sen därefter får vi ta ställning till vad han kan bidra med i A-laget under slutet av våren. Jag hoppas att han får några minuter i allsvenskan i matcherna innan vi går på uppehåll, då kommer han ha kommit förbi den tröskeln innan vi startar om i juni.

Radetinac själv öppnar för ett inhopp i derbyt mot AIK den 16 maj. Om den möjligheten vill inte Pelle Olsson uttala sig om just nu.

- Vi tar först de här två U21 och sen tar vi ny ställning. Min förhoppning är att han får några minuter i allsvenskan innan uppehållet. Det hade varit en fördel när vi startar om. Vi har tre bra träningsmatcher under juni, mot Kalmar, Östersund och Groningen. Så jag hoppas han har den där allsvenska comebacken avklarad då. Jag hoppas på det, men jag vill inte säga att det blir så.

Har du känt igenom i träning också?
- Ja, absolut. Han har bra spelförståelse och när han suttit på läktaren är det inte så att han tappat den. Han har saker och ting väldigt klart för sig, han är smart och vet hur vi vill spela och vad han ska göra i sin roll. Från dag ett i träning har jag sett att han är som han är. Han kan han rollen och läser av spelet bra, säger Pelle Olsson.

Läs Radetinac ord om sin comeback HÄR.

Se när Radetinac hyllades av Djurgårdens supportrar efter att han skadat sig i spelaren ovan.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-04 kl 13:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons