Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Radetinac mot full träning i mars: "Men ska inte ha bråttom"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

VILAMOURA. Haris Radetinac är på väg tillbaka från sin andra korsbandsskada på två år.
Han siktar på att vara i full träning i mars.
- Men jag ska inte sätta press på mig själv, säger han.

2015 åkte han på en korsbandsskada och i maj 2016, i andra A-lagsmatchen efter comebacken, drabbades Haris Radetinac av ytterligare en korsbandsskada. Nu kämpar yttermittfältaren för att ta sig tillbaka igen.

Fotbollskanalen träffade 31-åringen på Djurgårdens träningsläger i Portugal för några dagar sedan och då berättade han om sitt läge. Just nu är det individuell träning med naprapaten Christian Andersson som gäller för Radetinac.

- Statusen är som den ska vara. Vi tar det lugnt, sakta men säkert. Jag är på bättringsvägen. Jag har börjat träna med boll och kan skippa mycket av cykelträningen som jag gjort tidigare. Nu är det mycket boll, löp och styrka, säger han.

- Jag har sagt till mig själv att inte sätta press på mig själv med något datum som jag ska vara tillbaka, men jag hoppas att jag kan vara med på uppvärmning med boll med resten av laget när vi är tillbaka från lägret. Träna för fullt med laget ska jag kunna göra någon gång i mars, men vilken vecka i mars vet jag inte nu. Det gäller att inte ha bråttom. 

Vad blir viktigast nu när du kommer tillbaka?
- Det viktigaste är att jag känner mig redo, som jag kände sist. Det var bara det att det inte höll tillräckligt. Men jag tränade ändå två i månader innan jag började spela. Det gäller hitta formen och känslan. Fotbollen sitter i, den kan man inte ta ifrån mig, säger Radetinac.

Se en intervju med Radetinac från träningslägret i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-09 kl 07:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons