Radetinac tvåmålsskytt i Djurgårdens cupgenrep

Djurgården fick en lyckad avslutning på försäsongen när de vann hemma mot Örebro (4-0).
Haris Radetinac låg bakom segern med sina dubbla fullträffar.
- Gör man två mål ska man vara nöjd, säger Radetinac till Discovery+.

Djurgården sparkar igång tävlingssäsongen nästa helg när de tar emot Brage i Svenska cupen. Och Dif kunde fira ett lyckat genrep när de besegrade Örebro med 4-0 hemma på Tele2 Arena.

Offensive högerbacken Aslak Witry gav Djurgården ledningen i den 26:e minuten när han följde med upp i anfallet och stötte in ett inspel från Magnus Eriksson i öppet mål.

2-0-målet kom tio minuter senare när Witry slog ett inlägg som Eriksson nickade fram till Haris Radetinac. Yttermittfältaren vände upp och satte dit bollen i nät bakom Bobby Allain i ÖSK-målet.

Radetinac blev därefter tvåmålsskytt med dryga timmen spelad. Han blev frispelad av Kalle Holmberg och gjorde inga misstag när han på nytt överlistade Allain med ett kyligt avslut. Radetinac bjöd även på en fin tunnel och verkade vara på spelhumör.

Emir Kujovic fastställde slutresultatet till 4-0 på stopptid när han nickade in Nicklas Bärkroths inlägg.

Efteråt var det en nöjd Haris Radetinac som summerade matchen.

- Vi har riktigt bra press, mycket boll, skapar många lägen och gör fyra mål. Vi gör bra 90 minuter i dag, säger Radetinac till Discovery+.

Om sin egen insats:

- Gör man två mål ska man vara nöjd. Det gick bra för mig, hela laget var bra. Funkar laget så funkar jag också. Jag hade många assist förra året, men så länge man gör poäng brukar man få mer självförtroende och man blir bättre.

Örebro inleder också sitt cupspel nästa helg när de tar emot Trelleborg.

Publicerad 2021-02-13 kl 16:49