Rakip återigen en frälsare för MFF i slutsekunderna: ”Jag har sparat den målgesten”

MALMÖ. I ett av årets hetaste allsvenska ögonblick stod Erdal Rakip som matchvinnare, med armarna i kors och blickade ut mot publiken.
- Det är så man vinner ligan, säger Rakip.

Ställningen var 1-1 och Anders Christiansen blev fälld av en Östersundspelare. Malmö FF-publiken hann skrika ut sin frustration över utebliven frispark, men Erdal Rakip tog upp bollen och fick iväg ett förhållandevis klent avslut. 2-1 i den 95:e minuten.

- När jag kom fri där trodde att domaren blåste, men jag hörde inget till slut.

- Jag ville skjuta vid bortre stolpen, sen ser jag målvakten... Att han går dit, då blir det tveksamt. Hit, dit. Sista sekunden ändrar jag mig. Jag ville skjuta vid första stolpen till slut, men jag får den nästan mitt i mål.

Mitt i all eufori och all kaos stod Rakip stilla på samma ställe, med armarna i kors och kollade ut över publiken.

- Jag har sparat den där målgesten och jag fick göra den slut.

Erdal Rakip har endast gjort tre mål på sina 45 senaste allsvenska matcher, men har blivit van att avgöra i de hetaste stunderna. Samtliga tre har varit mål på stopptid i andra halvlek: 3-1 mot IFK Norrköping och 2-1 mot Elfsborg förra året, och nu 2-1 mot Östersund.

Även MFF har nu vunnit fyra av de fem senaste allsvenska matcher efter ett segermål under matchernas tio sista minuter. Detta trots två utvisningar idag.

- Det är så man vinner ligan.

- Jag tycker det är en fantastisk laginsats. Vi gör allt tillsammans, vi krigar på hela matchen, från första minuten till 95:e minuten. Och fantastiskt stöd från publiken.

- De hjälper oss jättemycket, publiken. Det är som att vi är elva man på plan nästan.

Se höjdpunkterna från den galna matchen i spelaren ovan.

SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.

Publicerad 2017-05-14 kl 21:24