Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rakip mot sitt femte SM-guld inför Skånederbyt: "Hade velat ha HIF kvar"

Allsvenskan

MALMÖ. Erdal Rakip kan snart nå ytterligare ett SM-guld.
Efter en bra säsong jämför han Malmö FF 2020 mot fjolårets lag.
- Det känns som att alla spelare kommer bättre överens, säger Rakip till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

24-åringen slog igenom tidigt och var med när Malmö FF sprang ifrån konkurrenterna ekonomiskt med dubbla Champions League-deltaganden. Rakip vann fyra SM-guld mellan 2013-2017, med 2015 som undantag när IFK Norrköping segrade i allsvenskan. Med fem omgångar kvar leder hans lag åtta poäng före Djurgården.

Lika många mästerskapstitlar har ledaren i den individuella tabellen, Thomas Ravelli, och Rakip siktar på hans åtta.

- Så klart att hade varit kul. Men det är en bit kvar och vi ska det här guldet först. Klart att man siktar på att slå alla rekord som finns men man tar det sakta. 

Mittfältaren sa efter det senaste guldet att han skulle vinna tio SM-guld om han stannade karriären ut i MFF. Så blev det inte. Erdal Rakip lämnade samma vinter för Benfica.

ANNONS

- Ja, om jag hade stannat så kanske vi hade vunnit de andra åren också. Malmö har 20 titlar på bröstet som ingen annan har och nu går vi för en titel till. Så klart att man siktar på tio SM-guld men det är en lång väg kvar dit, säger Rakip och kan inte utse någon MFF-upplaga som varit bäst.

- Saken är att man inte kan jämföra så. Vi var bra på olika sätt och jag tycker att dagens lag är fantastiskt. De tidigare var jättebra lag också och det är svårt att jämföra vilka som var bättre. 

Erdal Rakip har blivit en ordinarie mittfältare under hösten och startat i 13 av de 21 matcher som han fått speltid i. Förra året under tränaren Uwe Rösler blev det bara fem allsvenska starter och Rakip förklarar skillnaden:

- Vi vill spela fotboll. Det här året känns det som att fler spelare är delaktiga i vårt anfallsspel och det passar mitt spel mer. Det är stor skillnad på förtroendet som jag får från tränaren det här året jämfört med förra. Mitt självförtroende höjs och det är den största delen i fotboll. Jag vet att jag är en bra fotbollsspelare och om man får förtroende från tränaren så vet jag att jag kan göra det bra. Det har jag fått i år och visat vad jag går för. 

ANNONS

2019 innebar en jobbig återkomst till MFF för Rakip efter utlandsäventyret. Men han har hittat hem under Jon Dahl Tomassons ledarstil.

- Ja den passar mycket bättre för mig. Hur han är som person och kan snacka och ta hand om alla spelare bra. Det känns som att alla spelare kommer bättre överens, säger Rakip.

På måndag väntar ett Skånederby mot Helsingborgs IF på bortaplan. HIF ligger på kvalplats, men Erdal Rakip skulle inte känna extra glädje över att kunna skjuta rivalen mot superettan.

- Nej. Helsingborg är en storklubb och jag hade samtidigt ändå velat ha dem kvar i allsvenskan. Det är ett gräslag. Men vi vill ta guld, jag bryr mig inte om vem som åker ner och vilka som går upp.

Publicerad 2020-10-30 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto