POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Ralf om Åtvidabergs succé - ''Enormt stort''

1982 spelade Åtvidaberg senast i Allsvenskan. 2010 kan det vara dags igen. En som jublar lite extra är Ralf Edström som spelade i klubben i början av 70-talet.

- Det vore härligt och enormt kul om de går upp igen, enormt stort och stor framgång för hela bygden som kommer att leva upp och börja snacka fotboll på allvar igen, säger Ralf Edström till FotbollDirekt.se.

- Det skulle betyda enormt för orten Åtvidaberg att ha ett allsvenskt fotbollslag igen. Hur stort som helst. Det är bara att lyfta på hatten om de lyckas. 

Seger mot Landskrona på söndag och Åtvidaberg är allsvenskt igen. Men oavgjort räcker mot Landskrona om både Sundsvall och Assyriska förlorar eller spelar oavgjort i deras respektive matcher.
M
est hyllar Ralf Edström Åtvidabergs arbete om att inte förhäva sig när det gäller förstärkningar utifrån, även om det krävs andra takter om det blir Allsvenskan igen.
- Åtvid har varit riktigt duktiga på att samla ihop bra spelare i en radie på tio mil och ska fortsätta så - men blir det Allsvenskan så går det inte bara att lita till det längre.

- Inte om de ska hålla sig kvar. De får inte göra om samma misstag som Norrköping, som satte för stor tilltro till den trupp de hade. Nej, tre klasspelare, som håller god allsvensk klass måste in i varje lagdel, så är det bara - om de har ambitionen att klara sig kvar.

Men tror du de ekonomiska musklerna finns för att klara av det? - Utan att veta säkert så tror jag nog tyvärr inte att de har det i dagsläget. Men de har ju lite tid på sig innan Allsvenskan startar nästa år. Men det blir tufft för både Åtvid och Mjällby nästa säsong.

Men Ralf har ändå på sätt och vis dubbla känslor inför avancemanget.

- Det går inte att komma ifrån att det kanske inte är så jättebra för Allsvenskan - visst det är kul att småorter som Åtvidaberg och Mjällby kan hävda sig och gå upp i Allsvenskan men ramlar både Hammarby och Djurgården ur är det förödande för publiksiffrorna i Allsvenskan.

- Många nostalgiker som jag jublar förstås men tittar man rent krasst fotbollsmässigt är det inte bra att Åtvid går upp.

Vilket är ditt största minne från tiden i Åtvidaberg när det gäller Allsvenskan? - När vi tog guldet 1972 var det en otroligt stor grej. Vi hade dessutom ett riktigt bra lag med hela sju landslagsspelare. Jag kom ju dit året innan och att vinna guld var riktigt stort.

Mats Jonsson

Publicerad 2009-10-17 kl 11:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå