POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ralfs känga till Pehrsson: “Det är ju bara att elda på”

Magnus Pehrsson är rädd för att det ska bli för mycket fokus på derbyt mot AIK. Nu sågas han av Ralf Edström.
– Jag förstår inte, det är ju bara att elda på, säger experten.

På söndag, den 16 september, ställs Djurgården mot AIK i det sista Råsundaderbyt någonsin. Mycket står alltså på spel – och Dif har medvetet valt att tona ner matchen i spelartruppen fram till i dag.

Managern Magnus Pehrsson menar nämligen att det finns en risk att man är “för förberedd” när derbyt väl drar igång, om allt för mycket fokus läggs på matchen. Ett resonemang som Radiosportens expert Ralf Edström inte förstår.

– Det är ju bara att elda på. Där förstår jag inte Magnus. Klart det ska eldas på och man ska ju använda sig av att det är sista derbyt och liknande, säger Edström till FotbollDirekt.se.

– Det är ju inte mycket press på spelarna bara för att det är sista derbyt på Råsunda, utan det är det ju alltid i ett derby. Man känner trycket från supportrar och den heta stämningen. Jag har spelat många derbyn själv och de betyder väldigt mycket.

Hur ser du på matchen annars?

– Det är ju lite nostalgi med sista derbyt på Råsunda, men derbyna i Stockholm är ju egentligen inget som vi göteborgare bryr oss så mycket om. Dock är det ju två lag i bra form, och det ska bli otroligt spännande. Det kommer väl bli fullsatt och jag kommer definitivt följa matchen, även om göteborgarna skiter lite grand i den.

Det är ju sista derbyt på Råsunda. Är det här den största matchen i allsvenskan på flera år?

– Matchen är jättestor, nu när arenan slår igen. Det blir nog många som kommer dit och känner att “här har vi gått i 30 år och nu ska det helt plötsligt bli en ny arena”. Det är känslosamt.

Både Djurgården och AIK har satsat stora pengar på nyförvärv i sommar, men Edström håller Dif högst i den kampen.

– AIK har gjort det jättebra, men jag säger Djurgården ändå. Erton Fejzullahu har verkligen visat klassen. I AIK blir det lite upp till Mohamed Bangura och Henok Goitom att komma upp i den nivån. Erton är ett jättelyft för Djurgården, och det är Kenneth Höie också. Jag tror att det kommer bli en intensiv match, med mycket mål. Båda vill framåt.

Ser du någon förhandsfavorit?

– Jag tror på kryss, 2-2, avslutar Edström.

Publicerad 2012-09-10 kl 21:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå