POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ramstark defensiv tar HIF till serieledning

Två insläppta mål på sex matcher. I dag en ny stark defensiv insats av Helsingborg - som går upp i serieledning.
- Ibland kanske man ska tänkta till lite extra bakåt, säger Pär Hansson.

Helsingborg har radat upp uddamålssegrar i den allsvenska inledningen.
I dag kom första poängtappet efter 1-1 mot Örebro - men likväl serieledning för Skånelaget.
På nytt var det ett närmast vattentätt försvarsspel och en målvakt i högform som bäddade för poängen.
Och det är ingen slump att det är defensiven som tagit HIF upp i topp.

- Ibland kanske man ska tänka till lite extra bakåt. Det handlar inte om att vi inte ska vara offensiva, men det gäller att tänka till lite extra om man möter ett skickligt offensivt lag, säger HIF-målvakten Pär Hansson till FotbollDirekt.se.

- Vi är bra försvarsmässigt, vi möter ett Örebro idag som är ett väldigt bra offensivt lag. Däremot är vi inte nöjda med vår offensiv, så det handlar inte om att vi vill backa hem och vinna matcherna med 1-0 utan vi har väl inte fått igång vår offensiv som vi önskat, fortsätter Hansson.

Mer att önska offensivt alltså - men bakåt har Pär Hansson och hans försvarslinje varit i stort sett omutbara inledningsvis.

- Det har gått jättebra, men det gäller både mig och laget. Hela laget spelar bra försvarsspel och då är det lätt att vara målvakt, säger Hansson blygsamt.

I dag fick HIF-målvakten dock kapitulera när Valdet Rama gjorde sitt första mål i ÖSK-tröjan i början på den andra halvleken.
May Mahlangu kvitterade med ett distinkt avslut stolpe in - och trots ett sumpat friläge av Rasmus Jönsson och en ribbträff av Alexander Gerndt slutade matchen oavgjort.

- Jag får ändå säga att jag är nöjd, vi har haft svårt där uppe och inte vunnit på tio år eller vad det är. Det är klart att vi hade kunnat få med oss tre poäng också, vi hade ett par chanser i slutet, men i det stora hela är vi nöjda, summerar Hansson.

Och nog kan Helsingborg vara nöjda. En titt i tabellen räcker för att förkunna att laget är nya serieledare.

- Skönt, det är bara en sjättedel spelad men vi är obesegrade och det ger en bra känsla så klart. Det vet motståndarna om också när de ska möta oss.

Publicerad 2011-04-25 kl 20:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå