Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Ranégie: "Hade bajarna inte sjungit hade det inte hänt något"

Foto: Scanpix

Försök igen

Stockholmsderbyt fick avbrytas efter skandalscener. Mathias Ranegie förstår Dif-fansens frustration.
- Jag förstår att dem tappar det till slut. Jag tappar det också. Jag är så jävla trött på att spela de här matcherna nu.

Maskerade Djurgården-supportrar hoppade in mot planen och började slåss med polis när Djurgården hade tappat 2-0 till 2-4 i måndagens derby mot Hammarby. Matchen avbröts och fick återupptas senare.

Dif-anfallaren Mathias Ranegie förstår fansens frustration.

- Det är derby, vad ska man säga... Hammarbyfansen provocerar oss också. De står och sjunger och fortsätter och fortsätter. Till slut tappar fansen det. Det är vårt ansvar. Vi misslyckas att ge dem någonting liksom. Jag skäms faktiskt att jag torskat varenda derby. Jag förstår att de tappar det till slut. Jag tappar det också. Jag är så jävla trött att spela de här matcherna nu, säger Ranegie till C More efter matchen.

Senare utvecklar han sitt resonemang för Fotbollskanalen.

- De blev nog trötta på den ramsan, säger Ranégie.

"Always look on the bright side of life"?
- Mm. Jag hade också blivit rätt trött på den. Jag tror de sjöng den i tio minuter och till slut så tappade supportrarna det. Fansen är... Det är inte lätt att vara Djurgården-supporter, speciellt inte i den här matchen när vi tappar 2-0 till 4-2. Hade jag varit supporter hade jag också... Alltså, lägg ner hela branschen. De blir provocerade där. Vi stack i väg rätt snabbt efteråt. Så är det, blir man provocerad så... Jag tappar det också, vi är inte mer än människor.

Djurgården har spelat 15 raka derbyn utan att vinna.

- Jag säger inte att det är rätt av fansen, men jag kan förstå det. Det är en annan sak. Provocerar man människor så kan de till slut tappa det. Så funkar livet, så är det. Hade de inte sjungit den ramsan hade det inte blivit något.

Men då hade det ju kunnat bli stökigt av rätt många ramsor?
- Det sjungs och det sjungs, när Hammarby börjar sjunga så hörs det. Förstår du vad jag menar?

- Jag är spelare också, jag vet hur det funkar. Det är jävligt mycket hets i sådana här matcher och provocerar de andra så kan det bli sådana grejer. Jag säger inte att det är rätt, jag säger bara att det kan bli så. Jag väntade mig att något sådant skulle hända. Hela läktarkulturen i Sverige är rätt aggressiv. Jag förväntade mig att det skulle hända. Nu vet jag inte hur illa det blev, om det blev bråk och så. Det såg mest ut som att de stod och skrek på varandra.

De bråkade med polis och kastade in pyroteknik.
- Det såg inte vi. Det var så illa?

- Det är så här Stockholmsfotbollen sett ut. Det finns andra lag som har rätt hetsiga fans också, men där ligger väl Stockholm högst upp. Så länge inte folk kommer till skada så... Man har blivit van vid det att är hetsigt. Vi vill att det ska vara hetsigt men inte att folk ska komma till skada.

Men nu när du vet att det var bråk med polis och så vidare, vad säger du då? För känslan är att du försvarar det.
- Jag säger att jag förstår att det händer, jag säger inte att jag accepterar det eller att det är okej. Bara att jag vet att det kommer hända.

Ranégie ser så klart gärna att oroligheterna försvinner.

- Ja. Det gynnar ju ingen.

- Jag har spelat i många ligor men jag har aldrig varit med om att det är så mycket som i Sverige. Jag har spelat Skånederby, de är likadana. Men det är derby, det är mycket passion och vad fan... Djurgårdarna är fett besvikna över att vi aldrig vinner och då sjunger de en ramsa i 15 minuter. När det hörs så blir det provocerande. Jag säger inte att det är rätt, men jag förväntade mig att det skulle hända. Det händer för mindre provokationer. 

Din lagkamrat Andreas Isaksson säger att han inte vill ta med sina barn på derbyn, vad känner du kring det?
- Det kan man ju förstå. Det är ju det som är tråkigt, barnfamiljerna försvinner ju. Det är inte så att Stockholmsfotbollen inte drar publik, för det gör den ju, men det är också en typ av publik. Barnfamiljerna försvinner och det är ju tråkigt, för det är nästa generation. 

Ranégie avslutar:

- Det är trist att det blir så här.

Se skandalscenerna i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-17 kl 23:15
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER