POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ranegie nobbar landslaget: "Behöver inte ringa i januari"

Trots återbud från flera anfallare - Mathias Ranegie ratas av Erik Hamrén. 
Då tackar MFF:aren för sig i landslaget.

- De behöver inte ringa mig i januari, säger han till Sportbladet.

Uppladdningen inför landskampen mot Brasilien har präglats av skador på flera håll. Varken Alexander Gerndt, Johan Elmander eller Markus Rosenberg kommer till spel och Tobias Hysén är petad. Ändå väljer förbundskapten Hamrén att inte ringa in Mathias Ranegie som ersättare.

- Det är en duktig spelare som gör det bra i allsvenskan i år och även i fjol. Han har varit med på en vinterturné och gjorde ett bra intryck som person.  Men det är inte den spelartyp som jag vill ha som nia. Det är mer en djuplecdsgående spelarejag söker. Och som nummer tio ser jag Zlatan (Ibrahimovic) och Ola (Toivonen) som bättre, säger Erik Hamrén.

Den förklaringen köper inte Ranegie själv.

– Han gillar väl inte mig som fotbollsspelare men kände ändå pressen att förklara sig och slängde ur sig något. Jag tycker inte det går att säga så. Jag är i bra form, har spelat två olika lag de senaste åren och funkat i båda systemen, med två anfallare och en anfallare. Jag tycker att jag har visat att jag är rätt mångsidig som fotbollsspelare. Jag kan spela på olika sätt. Att inte ge mig chansen när jag är i så bra form och när anfallare efter anfallare tackar nej... Han sket ändå i att ta med mig som en anfallare. Jag vet inte vad jag ska säga.. Det är tråkigt. Det är sällsynt att en förbundskapten går ut och säger så som han sa nu. Att ge som förklaring att en spelare är bra men inte fungerar i vårt spelsystem. Jag har aldrig hört att någon sagt så om en spelare som är i form och utan att ens pröva honom., säger Ranegie till Sportbladet.

Ger du upp landslaget nu?

– Ja, tillsvidare i alla fall. Han behöver inte ringa med mig till januariturnén. Det kan jag säga redan nu.

Publicerad 2012-08-13 kl 16:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå