Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ranégie sänkte Dif - ensam i skytteligatopp

Teteh Bangura borta från allsvenskan - då tog Mathias Ranégie chansen att rycka i skytteligan. Mål nummer 16 och 17 för Häckens stjärnanfallare. Till missnöje för Magnus Pehrsson.

- De målen vi släpper in... det är ju ingenting, säger Dif-managern Magnus Pehrsson till Canal plus efter matchen.

– Det är en jobbig match för vår del. Det är ett stort misstag från Joona och det första är också ett misstag. Det känns lite enkelt, det är en sak om de skapat väldigt klara målchanser på eget spel, fortsätter Pehrsson.

Djurgården startade matchen bra och hade långa stunder spelövertag, men Dif hade problem att skapa ordentliga farligheter. Istället straffades blåränderna dubbelt - bägge gångerna slog Ranégie till, och bägge målen kom efter tveksamma ingripanden från Dif-spelare.

Första målet kom efter en spelvändning, där John Chibuike lyfte fram bollen i djupet mot Ranégie. Häckens skyttekung klippte direkt med vänstern, ett skott Dembo Touray borde klarat.

- Jag siktar på bortre sen får jag inte riktigt den träff jag vill ha, men den är bra placerad. Sen kanske han är lite nära första stolpen, det är bara att tacka och ta emot, säger Ranégie till Canal plus.

Med drygt 20 minuter kvar ökade Ranégie på Häckens ledning. Joona Toivio skulle spela hem bollen till Touray, men fick felträff. Ranégie snappade upp bollen och fri med Touray gjorde han inget misstag.

Ranégie är nu uppe på 17 mål, två mer än Turkiet-flyktade Teteh Bangura och tre mer än Tobias Hysén.

Häcken är nu fyra i tabellen, en poäng före lokalkonkurrenten Gais.  Djurgården är precis ovanför kvalstrecket, på samma poäng som Norrköping men med en match mindre spelad. Härnäst väntar just Norrköping.  
 
- Matchen mot Norrköping på torsdag är förstås oerhört viktig, säger Magnus Pehrsson.

– Nu gäller det framför allt att mentalt ladda om, avslutar Dif:s manager.

Publicerad 2011-08-21 kl 16:28
Annons
Annons
Annons