Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
49v

Ranégie ser ut att ta farväl av Häcken - och allsvenskan

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Troligtvis sista matchen i Häcken.
Mathias Ranégie, 33, vill avsluta med stil.
- Det hade varit en fin gåva att bli matchvinnare och ge dem en Europaplats, säger han inför mötet med Malmö FF.

Han plockades in på ett korttidskontrakt i somras. Efter söndagens allsvenska avslutning mot Malmö FF ser Mathias Ranégie ut att vinka adjö till Häcken.

- Ja, det är nog sista matchen för Häcken, det tror jag. Men man vet inte i fotboll, så vi ska inte utesluta det helt. Det skulle kunna vara sista matchen i allsvenskan också, säger han som hittills har noterats för en start och åtta inhopp under allsvenskan 2017.

- Kul att sista matchen blir mot Malmö. Man sluter cirkeln på något sätt. Jag hoppas att jag kan göra en bra match, bli matchvinnare och ge en Europaplats till Häcken. Det hade varit en fin gåva att ge tillbaks.

Kan det rent av vara sista matchen i karriären?
- Nej, det är det inte.

Vad som händer 2018 vet anfallaren inte än. Det finns dock lite trådar utlagda...

- Trådar finns alltid. Sedan vad det blir av dem är en annan sak.

Utlandet är något som lockar. Det poängterade Ranégie redan när han anlände till Häcken i somras.

- Jag tänker att jag gör en jävla bra höst bara så kan jag välja och vraka sen, sa han då.

Nu säger han:

- Det är både och. Det är kul att spela i Sverige också. Jag har familj här så vi får se vilken våg som väger tyngst när det börjar bli skarpt läge.

Vart åt lutar det?
- Jag vet inte.

Men i alla fall inte Häcken?
- Nej, jag tror inte det.

Vad säger du om din höst på Hisingen?
- Jag visste att det skulle vara en bit upp till formen. Sedan har jag haft lite otur med gula kort och sådär. Men vi har haft ett bra lag och det har varit bra konkurrens. Jag ville att Häcken skulle komma högt upp och det verkar som att vi gör det. 

En annan spelare som ser ut att lämna Häcken efter säsongen är mittbacken David Engström. Även han sitter på ett utgående kontrakt.

- Det är fortfarande inte en helt stängd dörr till att stanna, men visst lutar det åt att jag kommer flytta. Och på den fronten låter jag min agent sköta det, säger han som anlände till klubben inför säsongen. Eftersom han inte finns med i truppen till mötet med Malmö FF på grund av skada stannar han på fem allsvenskan framträdanden 2017.

- Jag tycker att jag har haft oflyt och varit borta vid fel tillfällen. Självklart i kombination med att det finns många andra duktiga och erfarna mittbackar i truppen. Sedan är det mitt första år i allsvenskan.

Siktar du på att stanna i allsvenskan?
- Det viktigaste är att komma till en klubb som tror på mig. Vart det blir får vi se.

FAKTA

Läget i Häcken

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Joel Andersson, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Jakob Lindström, Kevin Ackermann, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Mervan Celik, Paulinho, Chisom Egbuchulam, Mathias Ranégie

Trolig startelva (4-2-3-1): Abrahamsson - J. Andersson, Lindgren, Ojala, Binaku - Faltsetas, Friberg - Mohammed, Irandust, Yasin - Paulinho

Saknas: David Engström (skadekänning), Mohammed Abubakari (avstängd), Alhassan Kamara (knä), Jasmin Sudic (knä), Alexander Farnerud (knä)

Publicerad 2017-11-05 kl 06:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons