POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Ranégie skulle passa riktigt bra i landslaget"

Mathias Ranégie är allsvenskans hetaste anfallare. Och Häcken-tränaren Peter Gerhardsson skulle inte vilja byta bort skytteligaledaren för någon annan spelare i allsvenskan. Han hoppas också att förbundskaptenen kan få upp ögonen för anfallaren.

- Mathias har individuellt sett väldigt bra egenskaper. Trots sin längd är han teknisk och han har tränat extra på avsluten och har blivit effektivare, förklarar tränaren Peter Gerhardsson för FotbollDirekt.se hur Mathias Ranégie har kunnat bli den hetaste anfallaren i allvenskan just nu.

Sex mål på fem matcher och klar skytteligaledning. Livet leker just nu för Häckens anfallare Mathias Ranégie. Och tränaren Peter Gerhardsson är full av beundran inför sin anfallare, även om han har svårt att peka ut Ranégie som den bäste forwarden i allsvenskan just nu.

- Jag ser ju bara honom och följer inte de andra allsvenska anfallarna på träning. Men jag kan säga så mycket att jag inte skulle byta bort honom mot någon annan anfallare i allsvenskan.

Och Gerhardsson tror att Ranégie inte skulle göra bort sig i landslaget heller om denne fick chansen på allvar i blågult.
- Nu är inte jag förbundskapten så jag vet inte vilka anfallare han har koll på. Men på det sätt som landslaget spelar just nu med en central forward, skulle det passa Mathias riktigt bra, då hans roll här i Häcken påminner om hur A-landslaget spelar.

Någon oro att tappa sin guldklimp redan till sommaren eller efter säsongen hyser inte Gerhardsson.
- Jag oroar mig inte för saker jag inte vet någonting om. Jag vill att spelarna så ska prestera så bra som möjligt där de är just nu men det är klart - desto bättre vi presterar som lag, är det desto större chans för spelarna att få attraktiva erbjudanden.

- Men det är först när det finns konkreta bud att ta hänsyn till som man kan börja fundera på och varken jag eller Sonny Karlsson är roade av att spekulera om det när det inte finns några sådana. Just nu har vi fullt fokus på matchen mot AIK lördag.

Publicerad 2011-05-03 kl 10:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå