Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rangers-stjärnan: ''Måste få självförtroende''

Rangers på plats i Malmö - utan fans - och med historiken emot sig. Rangers-försvararen Steven Whitaker:
- Förhoppningsvis kan vi vara täta bakåt, men samtidigt har vi ju pressen på oss att göra minst ett mål.

När Rangers i kväll springer in på Swedbank Stadion står de inför en uppgift de aldrig tidigare lyckats med. Backklippan, Steven Whittaker, inser allvaret - det blir en tunn balansgång på Swedbank Stadion i afton.

- Förhoppningsvis kan vi vara täta bakåt, men samtidigt har vi ju pressen på oss att göra minst ett mål, säger Whittaker enligt Sydsvenskan.

Aldrig, under 53 år av spel i Europa, har Rangers lyckats vända en inledande förlust på hemmaplan till avancemang.
Mot Malmö FF i kväll är det ett måste om det inte ska bli ett praktfiasko för storklubben. Men trots att det är ett måste att vinna matchen i kväll påtalas defensiven mest i från Rangers-håll.

- Visst, vi måste göra mål. Men vi kan inte göra det på bekostnad av försvarsspelet, säger ytterbacken Steven Whittaker, enligt sydsvenskan.

Efter lagens första möte, på Ibrox Stadium i Glasgow, var Rangers tränare, Ally McCoist, tydligt missnöjd med resultatet men framförallt med den splemässiga insatsen i den första halvleken.
Därför trycks det nu extra hårt på att inledningen på matchen blir väldigt avgörande.

- Vi måste inleda första halvlek på ett helt annat sätt än senast. Och dessutom få fart på målskyttet, säger McCoist och får medhåll från Steven Whittaker.

- Nu gäller det att starta på ett helt annat sätt så att vi får självförtroende tidigt i matchen, säger han.

En viktig del i att vinna det självförtroendet är målskyttet. Något som skottarna hade förtvivlat svårt med i det första mötet. Men i helgen togs säsongen första seger i ligan och båda anfallarna, Jelavic och Naismith, fick göra mål.

– Det var en otroligt viktig vinst för oss eftersom vi fått en del kritik efter de inledande ligamatcherna och mötet mot Malmö. Framför allt inledde vi den matchen mycket bättre och det är något vi har med oss hit. Att Steven Naismith och Nikica Jelavic lyckades förvalta sina målchanser är positivt, säger McCoist.

Malmös tro på sig själva kommer cirka 20 000 åskådare på Swedbank Stadion hjälpa till att höja.
Men för gästande Rangers finns inga supportrar på plats för att stötta lagen igenom denna svåra uppgift. De är nämligen avstängda och varken Rangers själva eller Malmö har fått sälja biljetter till fansen.

– Det kommer att kännas lite konstigt att spela utan dem men vi måste se till att få jobbet gjort ändå, säger Steven Whittaker.

Aktuellt i Rangers inför kvällen är annars att veteranen, och tillika lagkaptenen, David Weir saknas. Förhoppningar finns att nyförvärvet från italienska Palermo, rumänen Dorin Goian, ska hinna bli spelklar och ersätta som mittback, men ärendet ligger, i skrivande stund, fortfarande hos Uefa.

- Just nu vet vi inte om han kommer att vara spelklar. Men jag hoppas att beslutet går igenom i dag och med David borta så skulle han givetvis vara en tillgång, säger Ally McCoist.

Publicerad 2011-08-03 kl 13:35
Annons
Annons
Annons