Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Rantie öppnar för allsvenskan - men inte MFF: "De ser inte ut att vara intresserat"

Foto: SCANPIX

Försök igen

MFF:s succéman från våren 2013, Tokelo Rantie, letar ny klubb och öppnar för allsvenskan igen. Men det blir inte till Malmö.
- Jag vill tillbaka dit. Men de ser inte ut att vara intresserat, säger Bournemouth-anfallaren till FotbollDirekt.se.

Tokelo Rantie satte skräck i allsvenska försvar under våren 2013 med sin kvicka och frenetiska spelstil. Den dåvarande MFF-anfallaren svarade för 7 mål på 17 allsvenska matcher innan han såldes till Bournemouth.

Den första säsongen i Championship-klubben fick Rantie gott om speltid. Under den andra säsongen blev det dock bara inhopp för sydafrikanen i den engelska andraligan. När Bournemouth sedan tog steget upp till Premier League inför förra säsongen har Rantie fått nöja sig med några korta inhopp.

Nu berättar den 25-årige anfallaren att han vill flytta till en ny klubb, något han gjort klart för Bournemouth. Allsvenskan är ett alternativ, men det verkar inte bli någon återvändo till Malmö FF.

- Jag har gett Malmö första prioritet, jag vill tillbaka dit. Men de ser inte ut att vara intresserade, säger Rantie till FotbollDirekt.se.

Sydafrikanen menar att han har väntat på MFF sedan slutet av säsongen med Bournemouth och tackat nej till andra klubbar, men inte fått någon respons.

- Jag blir lite ledsen. Jag tjänade dem väl, jag gjorde det bra där. Jag älskar klubben och staden och fansen, jag har starka band till dem. Jag fick chansen där och det var där jag slog igenom som spelare. Men det ser inte ut som att det är möjligt att komma tillbaka dit, kanske de har tillräckligt med spelare på min position, säger Tokelo Rantie.

Trots att en återkomst till MFF inte ser ut att bli av så kan Rantie ändå komma tillbaka till svensk mark, anfallaren stänger inte dörren för andra allsvenska klubbar.

- Jag kan inte stänga alla andra dörrar hur länge som helst. Hur mycket jag än älskar Malmö och deras fans. Jag älskar Sverige, älskar folk i Sverige, det är genuint goda människor där. Jag vill tillbaka dit och börja om där. Jag hade älskat att spela för MFF igen, men det ser inte ut att bli så. Jag måste se över mina alternativ. Om det finns andra svenska klubbar som är intresserade så är jag öppen för det, säger han till FotbollDirekt.se.

Ranties kontrakt med Bournemouth går ut efter den kommande säsongen.

Fotbollskanalen har sökt Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson för en kommentar.

Se ett av Tokelo Ranties många solomål för MFF våren 2013 i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-20 kl 09:14
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER