Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rasmus Elm kan lämna gratis i sommar: ”Allt är upp till Rasmus nu”

Foto: SCANPIX

Kontraktet med Kalmar FF går ut i juli. Men ännu finns det inget besked kring Rasmus Elm.
- Om han bestämmer sig för att stanna så kommer han och Kalmar FF att hitta en deal ihop, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam till Fotbollskanalen.

Rasmus Elms kontrakt med Kalmar är utgående. Mittfältaren skrev på för 18-månader när han vände hem till KFF, och kontraktet tar nu slut i juli. Storebrodern Viktor Elm, uttalade sig till Fotbollskanalen om kontraktsläget.

- Rasmus vill helst gärna vara kvar vet jag, men det är så många saker i föreningen som är så dåligt skötta.

Även för Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam är det svårt att säga vad som händer med mittfältaren.

- Vi får se vad som händer. Sedan ska allt kännas rätt och riktigt, men vi har en positiv dialog. Allt är upp till Rasmus nu, säger han.

Det finns flera möjliga scenarion. Andersson-Borstam utesluter inte att Elm förlänger för att sedan säljas vidare, och inte heller att man väntar med ett beslut till augusti. Det finns uppgifter på att hans lön i Kalmar FF i dag är låg.

- Jag kan inte kommentera enskilda avtal, men han har ett stort Kalmarhjärta och hans trivs. Vi har en fair deal och Rasmus är nöjd.

Att en förlängning skulle lösas med hjälp av sponsorer, på samma sätt som när Viktor Elm värvades in, lär dock inte ske.

- Om han bestämmer sig för att stanna så kommer han och Kalmar FF att hitta en deal ihop.

Det är möjligt att det bara blir några få matcher till för Rasmus Elm i Allsvenskan. Han spelade inte mot Östersunds FK på grund av sjukdom, och sedan han kom till KFF inför förra säsongen har det blivit fyra starter och tolv inhopp.

Publicerad 2016-05-12 kl 10:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons