Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Rasmus Elm mot nytt utlandsäventyr: "Jag ska ta en sväng till"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Utgående avtal och nu ser Rasmus Elm ut att lämna Kalmar FF.
- Min ambition är att komma i väg en sväng till, säger han till Fotbollskanalen. 

Kalmar FF vill gärna behålla sin mittfältsstjärna Rasmus Elm, men bollen ligger helt hos Elm själv och den förre landslagsspelaren är tydlig när han efter att allsvenskan 2016 avslutats med en match mot AIK (förlust 3-1) berättar om sina tankar kring framtiden.

- Det får vi se, men jag har varit tydlig med att min ambition är att komma i väg en sväng till medan det går. Jag har inte så många år kvar, så jag ska ta en sväng till i alla fall. Jag hoppas på det. Men dyker de inte upp rätt så... Jag kommer vara ganska kräsen den här gången, säger Elm.

I år har Elm, som haft magproblem och för några år sedan var borta under en lång tid från fotbollen på grund av det, gjort 15 starter och tre inhopp i allsvenskan. 

- Det har varit skönt att visa för mig själv att det går att spela på en hyfsad nivå, att kroppen fungerar bra igen. För självförtroendet har det varit bra. Men sen känner jag fortfarande att jag behöver vilan mellan matcherna, det tar lite längre tid att återhämta sig jämfört med förut.

Hur går snacket med Kalmar om din framtid?
- De vet vad jag känner. Jag känner att vi varit schyssta från båda håll. Det är öppet och högt i tak kring vad vi känner. Jag har inte dolt något för dem heller.

Finns det något på bordet för dig?
- Nej, inte just nu. Det är ju inte några fönster öppna nu och alla ligorna är igång så det är väl inte nu de letar som mest. Det kommer väl, jag får ha tålamod.

Det har pratats om att en flytt till MLS (USA) är aktuell för Elm.

- Det jag har sagt är att det ska vara mer än bara fotboll. Det ska ge något mer för familjen och man ska socialt må bra. Det är viktigt när jag varit så långt ner som jag varit. Jag vill kunna känna mig lugn. Jag får se när alla bitar är på plats.

28-åringen ser helst att beslutet kring framtiden inte drar ut på tiden allt för mycket.

- Jag känner att det vore schysst gentemot Kalmar om alla vet hur det blir, så det får inte dröja allt för länge. Jag har kontrakt hela året ut, men det får inte dröja in på nya säsongen. För de vill lägga sitt pussel och jag vill också veta, så innan det hoppas jag verkligen att det blir.

Nyligen träffade Rasmus Elm landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren och nye förbundskaptenen Janne Andersson har varit tydlig med att Elm är en spelare för landslaget när han själv känner sig redo igen. Och än dröjer det ett tag innan mittfältaren ger tummen upp för att spela i den blågula tröjan igen.

- Det är smickrande med alla fina ord, men jag känner själv att kroppen behöver tid för återhämta sig. Jag har lärt mig under den här perioden att jag inte ska pressa kroppen mer än vad jag behöver. Jag vill hellre kunna spela än att jag inte kan spela. Jag får ta det beslutet, hur tråkigt det än är. Man vill ju vara med, men jag har fått lära mig att det inte alltid blir som man vill eller tänker, säger Elm.

Publicerad 2016-11-06 kl 20:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER