POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
23v

Rasmus Elm sitter på utgående kontrakt - Pehrsson hoppfull: "Hoppas och tror att han ska vara med"

Foto: Bildbyrån.

Rasmus Elm sitter på utgående kontrakt med Kalmar FF.
Magnus Pehrsson tror att mittfältaren kommer att spela i KFF även nästa säsong.
- Det är en spelare som jag hoppas, tror ska vara med, säger den nytillträdde tränaren till Barometern.

Rasmus Elm är en av Kalmar FF:s största stjärnor. Den tidigare landslagsspelaren har under åren brottats med skadebekymmer, men under den andra delen av årets allsvenska säsong kunde han dock spela stora delar. Då var han en av KFF:s bärande spelare.

Nu går dock mittfältarens kontrakt ut och han har berättat att han varit i valet om han ska fortsätta karriären, eller lägga skorna på hyllan.

- Alltså just nu är första beslutet om jag ska spela vidare och i så fall var. Jag måste känna hur kroppen känns, sa han till Barometern tidigare i höstas.

Den nytillträdde tränaren Magnus Pehrsson tror dock att Elm kommer att fortsätta i klubben även nästa säsong. KFF-tränaren har suttit sig ned med mittfältaren och samtalat.

- Jag har träffat Rasmus. Det är en spelare som jag hoppas, tror ska vara med och att han ska få ett bra år. Det viktiga är att vi är kloka när det gäller pulsering och belastning av honom så att han kan spela lika mycket som han gjorde under hösten men under en hel säsong. Då gäller det att tänka till och ha en bra plan för att det ska bli verklighet, säger Pehrsson till Baromtern.

När Pehrsson satte sig ned med Elm pratade de bland annat om säsongerna som mittfältaren gjorde CSKA Moskva.

- Rasmus har varit en av Sveriges bästa fotbollsspelare som har haft några knepiga år. Jag har bara fått saker berättade men jag tyckte att det var viktigt att själv ha en dialog och låta honom berätta om de här åren efter Ryssland. Vad som har fungerat och inte fungerat och vad som rör sig i hans huvud. Sedan kommer jag säkert att bli involverad även i de andra spelarna som ska förlänga sina kontrakt.

Publicerad 2018-12-08 kl 10:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå