POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Rasmus Elm vill ha tillbaka Nanne: "Hade varit en bra lösning"

Foto: Bildbyrån

Kalmar FF letar efter en ny huvudtränare till nästa säsong.
Rasmus Elm lyfter Nanne Bergstrand och Stefan Larsson som bra kandidater.
- Nanne står för stabilitet och trygghet och Stefan kommer på sikt att bli en mycket bra tränare, säger Elm till Barometern.

Kalmar FF hade en stökig säsong 2019 och fick kvala sig kvar i allsvenskan. Man säkrade nytt allsvenskt spel under Jens Nilssons ledning, efter att Magnus Pehrsson avgått inför den sista omgången efter en konflikt med supportrarna. Jens Nilsson lär dock inte bli kvar som huvudtränare.

- Vi är många som hade uppskattat om vi hade kunnat hitta en lösning, men det ser inte ut att bli så. Eller, vi kan nog säga att det inte blir så, sa den tillförordnade klubbchefen Lucas Nilsson nyligen till Fotbollskanalen.

Två kandidater som lyfts fram till uppdraget är Bartosz Grzelak, assisterande tränare i U21-landslaget, samt Milos Milojevic, som nyligen lämnade Mjällby. Men frågar du KFF-stjärnan Rasmus Elm så vill han se en intern lösning.

- Vi måste få in stabilitet och erfarenhet. I den ekonomiska verklighet som man har att hålla sig till så tror jag mer på en intern lösning. Jag hörde att David (Elm) sa i er podd (KFF-podden på Barometern.se) att han ville se Nanna Bergstrand och Stefan Larsson. Jag håller med honom. Nanne står för stabilitet och trygghet och Stefan kommer på sikt bli en mycket bra tränare. Det hade varit en bra lösning men sedan vet jag inte vilken lösning som är den bästa. Jag har ingen större koll på de andra tränarna det spekulerats i och vad de står för, säger Elm till Barometern.

Rasmus Elms egen framtid är fortsatt mycket osäker. Mittfältaren har tidigare öppnat för att han kan ha gjort sin sista match.

- Det känns som det brukar göra den här tiden på året att det är skönt att säsongen är slut. Det har varit ett väldigt påfrestande år och det kan mycket väl vara så att jag har spelat min sista match även om jag inte slår fast det till 100 procent, säger Elm och fortsätter:

- Jag vet inte om kraften finns i kroppen. Mentalt har det varit en av de tuffaste säsongerna jag har varit med om. Jag har verkligen försökt hålla nivån uppe och vara positiv men det har varit jobbigt sedan vi föll borta mot AFC. Det handlar också om att jag bryr mig så mycket om Kalmar FF. Det är skillnad när man är i en förening där man inte bryr sig om framtiden på samma sätt.

Publicerad 2019-12-02 kl 22:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå