Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Råsundas gräs får underkänt - ny besiktning före nästa match

Råsundas gräsmatta får underkänt av svenska fotbollförbundet. En ny besiktning ska göras innan AIK får spela nästa match där.
- Den blir av i nästa vecka, säger Gert Nilsson, ansvarig för arenabesiktning vid SvFF.

Det var efter mötet med Brommapojkarna i söndags som en av matchdelegaterna gjorde en anmärkning i sin rapport. Enligt bedömningen har underlaget inte hämtat sig så pass att man kan genomföra tävlingsspel där.

- Råsunda är i dag underkänd när det gäller planen, säger Gert Nilsson till fotbollskanalen.

Inga andra arenor i herrallsvenskan har fått liknande nedslag från förbundets sida, och nu väntar en ny planbesiktning tre till sju dagar före nästa match (mot Örebro 5 april).

Vad innebär det för AIK:s del?
- Nu blir det en besiktning och så får man se vad den ger. Men ärendet kan gå vidare till Tävlingskommittén, och där har förstås klubbarna normal rättssäkerhet, att de kan överklaga beslutet.

Gert Nilsson påpekar dock att alltsammans i nuläget är ”en ickefråga”, eftersom mycket kan hända på kort tid i takt med att vårvädret sveper in över Stockholm.

- Än så länge är det inte skarpt läge. Man kan jämföra med Halmstad i fjol. Under sommaren regnade det väldigt mycket en period, men veckan därpå såg situationen helt annorlunda ut. Vädret kan skifta, vinden kan skifta. Bara för att en plan är underkänd ena dagen behöver det inte vara så nästa.

Skulle bedömningen ändå visa att Råsunda inte duger kan AIK tvingas spela på någon av sina reservarenor, antingen Stockholms Stadion eller i Södertälje. Stefan Cårebo, Stadionansvarig på Råsunda, är inte ett dugg orolig för den saken.

- Nej absolut inte. Det återstår nästan två veckor innan det är dags för match och planen lär knappast bli sämre, snarare tvärtom, fram till dess. Vi har ju haft samma problematik inför de båda inledande omgångarna, och då blåstes ju spelet trots allt igång, säger han.

Vad kan ni göra för att få i ordning planen?
- Den stora boven i det här dramat har varit kylan. Det är fortfarande vinter. Så sent som i söndags fick vi sju, åtta centimeter snö. Men vi har planvärme igång och får förhoppningsvis lite hjälp ovanifrån också. Det skulle förvåna mig oerhört om det inte blir spel på Råsunda, säger Cårebo.
- Vi kommer att få se en grönare matta än både mot BP och Mjällby, och under april blir gräset finare hela tiden.

Publicerad 2010-03-24 kl 15:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons