Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ratad av AIK - gör allsvensk succé

Alexander Gerndt fick aldrig chansen i AIK och valde att lämna klubben. Nu öser han in mål och är tvåa i allsvenska skytteligan.

AIK har bara gjort ett mål på de fyra första matcherna och anfallsspelarna trampar vatten. Med facit i hand kanske det inte var så klokt att göra sig av med Alexander Gerndt.
23-åringen gör nämligen stor succé som anfallare i Gefle i både Hasse Berggrens och Mikael Dahlbergs frånvaro.

Mot Mjällby gjorde han två mål och har nu gjort mål i tre raka matcher och är uppe som tvåa i skytteligan.
- Självklart är det viktigt att göra mål som forward och det här var en härlig seger, säger Gerndt till Gävle Nyhetsbyrå.

Och hade inte Ekenberg gjort mål just i matchen mot Gefle hade Gerndt varit uppe i delad skytteligaledning med just Mjällby-spelaren.
- Vi hade ju kunnat vara på fyra mål var om han inte gjort sitt men det spelar ingen roll. Jag är så nöjd med det här. Tidigare har jag gjort tre mål på 38 allsvenska matcher. Nu har jag gjort fyra på de tre senaste.

Nu ser han dessutom ut att ha tagit en ordinarie anfallsplats hos Gefle, där det också varit hård konkurrens om platserna. Men skadeproblemen på ett par av spelarna har öppnat dörren för Gerndt, som inte försatt sin chans.
- Jag har inte känt det så. Man vet aldrig vad som händer, utan det gäller hela tiden att producera. Däremot var det viktigt att få göra de där målen i slutet på förra säsongen, då kände jag att jag kan prestera på den här nivån - och det är nu det betyder något.

Gerndt ser nu fortsättningen av säsongen an med tillförsikt och hintar om att vi inte har sett tillräckligt av honom den här säsongen.
- Jag har självklart att upp egna mål för den här säsongen men det behåller jag för mig själv.

Publicerad 2010-04-06 kl 09:56
Annons
Annons
Annons